“Τα στοιχεία σήμερα, δείχνουν την κατάσταση κάθε άλλο παρά τραγική, ενώ υπάρχει ακόμα μεγαλύτερη αισιοδοξία για το προσεχές μέλλον” αναφέρει ο διοικητής του νοσοκομείου.
Αναλυτικά, η ανακοίνωση Κακαβίτσα:
Η διοίκηση του νοσοκομείου Κέρκυρας, δεν είναι πολιτικό κόμμα ώστε να μπει στη λογική πολιτικών απαντήσεων, για τις δηλώσεις της υποψήφιας περιφερειάρχη κ.Κράτσα, στις οποίες αναφέρθηκε σε «τραγική» έλλειψη προσωπικού σε όλα τα επίπεδα στο νοσοκομείο μας. Κατανοεί την προεκλογική σκοπιμότητα ανάδειξης προβλημάτων, από πλευράς του όποιου υποψήφιου, δεν κατανοεί καμία καταστροφολογική δήλωση από κανέναν, ειδικά όταν του έχει προηγηθεί αναλυτικότατη ενημέρωση.
Σε δημόσια αποκατάσταση λοιπόν της αλήθειας, το νοσοκομείο Κέρκυρας από 1/1/2016 έως σήμερα έχει:
-αύξηση στο ειδικευμένο ιατρικό δυναμικό κατά 26 % .
συγκεκριμένα την 1/1/2016 απασχολούσε 80 ειδικευμένους ιατρούς, ενώ σήμερα απασχολεί 101 (παρούσα στελέχωση 69,17%)
-αύξηση στο λοιπό προσωπικό κατά 10% (μόνιμοι, επικουρικοί και συμβάσεις ΙΔΟΧ>1έτους και συμβάσεις ΟΑΕΔ>1έτους )
συγκεκριμένα την 1/1/2016 απασχολούσε 452 άτομα λοιπό προσωπικό κάθε κατηγορίας, ενώ σήμερα απασχολεί 497 άτομα.
Θα θυμίσουμε (όπως ενημερώσαμε και την υποψήφια), ότι επιπλέον αυτών
-εντός Μαΐου προσλαμβάνονται επιπλέον 14 ακόμα επικουρικοί νοσηλευτές και Μαίες
Θα θυμίσουμε (όπως ενημερώσαμε και την υποψήφια), ότι επιπλέον αυτών, έχουν ήδη δοθεί στο νοσοκομείο και είναι σε αναμονή προκήρυξης ή οριστικοποίησης των κρίσεων και θα προσληφθούν στο επόμενο διάστημα:
-ακόμα 20 θέσεις μόνιμων και 7 θέσεις επικουρικών ιατρών.
-ακόμα 19 θέσεις μόνιμων υπαλλήλων λοιπού προσωπικού,
Θα θυμίσουμε τέλος, στα περί “τραγικής” στελέχωσης, ότι όσον αφορά το ειδικευμένο ιατρικό προσωπικό, τη σημερινή στελέχωση το νοσοκομείο Κέρκυρας, δεν την είχε ούτε σε εποχές ευμάρειας πριν την κρίση.
Δε θα υποστηρίξουμε ότι το νοσοκομείο δουλεύει άψογα, ή ότι δεν έχει καμία έλλειψη. Άλλωστε το φωνάζουμε και εμείς, προς την κεντρική εξουσία, καθώς η Κέρκυρα είναι νησί και η στελέχωση το 2015, ήταν από τις χειρότερες στην Ελλάδα. Τα στοιχεία όμως σήμερα, δείχνουν την κατάσταση κάθε άλλο παρά τραγική, ενώ υπάρχει ακόμα μεγαλύτερη αισιοδοξία για το προσεχές μέλλον, με βάση τις προσλήψεις που αναμένονται και είναι σε εξέλιξη.
Δε θα μπούμε στην κρίση του ποια κόμματα και κατά ποιο βαθμό το καθένα, ήταν υπεύθυνα για την τότε πραγματικά τραγική κατάσταση υποστελέχωσης που παρέλαβε η παρούσα διοίκηση το 2016, με χιλιάδες ρεπό και άδειες να οφείλονται στους εργαζόμενους, που τώρα αργά, αλλά σταθερά, επιστρέφουμε.
Θα μπούμε όμως στον κόπο , να υπενθυμίσουμε, ότι η καταστροφολογία, όταν δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, πέρα από τις πιθανές μικροπολιτικές προεκλογικές σκοπιμότητες του κάθε υποψηφίου, προκαλεί χωρίς λόγο ανασφάλεια στους πολίτες που ζούνε μόνιμα στο νησί και στρέφεται ουσιαστικά και ενάντια και στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, της οποίας, η δημόσια υγειονομική περίθαλψη αποτελεί βασικό πυλώνα.