Χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα συμφωνείτε ότι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου και τους όρους χρήσης.
Αποδοχή
CorfuPress.comCorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    ΠΟΛΙΤΙΚΗΕμφάνιση περισσότερων
    Δήμος Bορρά: 24ωρη εναέρια επιτήρηση του Παντοκράτορα
    19/06/2026
    Αυλωνίτης: Κάθε χρόνο και λιγότεροι
    19/06/2026
    ΠΙΝ: Σε τροχιά υλοποίησης έργα άνω των 9 εκ. ευρώ
    19/06/2026
    ΛΑΣΥ Βορρά: Η αναλγησία ξεχειλίζει, νερό δεν υπάρχει… (για το σχόλιο του Δημάρχου στο διαδίκτυο)
    19/06/2026
    Γκίκας: Ενίσχυση με οχήματα και σύγχρονο εξοπλισμό για το Σωφρονιστικό Κατάστημα Κέρκυρας
    19/06/2026
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    ΚΟΙΝΩΝΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Διακομιδή 19χρονου από τους Παξούς
    19/06/2026
    Από την Κέρκυρα στην κορυφή της Βρετανικής Ένωσης Εγκαυμάτων, ο Ν. Αρκουλής
    19/06/2026
    Ιόνια Νησιά: Πέντε συλλήψεις το τελευταίο 24ωρο για ναρκωτικά
    19/06/2026
    Κεφαλονιά: Δύο συλλήψεις για διακίνηση ναρκωτικών και όπλα από τη Δίωξη Εκβιαστών
    19/06/2026
    Αίσιο τέλος για τον 20χρονο που κινδύνευσε στο στενό Κεφαλονιάς – Ιθάκης
    19/06/2026
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Παρουσίαση πρότασης της δράσης  «Πικ Νικ Urban Festival» στο Επιμελητήριο
    19/06/2026
    Κέρκυρα: Κινητοποίηση επαγγελματιών για την ακρίβεια και τις αυξήσεις στα δημοτικά τέλη
    19/06/2026
    ΕΛΜΕ: Το «τουριστικό θαύμα» αφήνει άστεγους τους εκπαιδευτικούς
    18/06/2026
    Έναρξη υποβολής αιτήσεων για το Μεταφορικό Ισοδύναμο Επιχειρήσεων έτους… 2023
    18/06/2026
    2013516 oikodomos
    Γενική συνέλευση των Οικοδόμων
    16/06/2026
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕμφάνιση περισσότερων
    Με επιτυχία τα εγκαίνια της Έκθεσης της Καλλιτεχνικής Σχολής Κέρκυρας
    19/06/2026
    Ξεκίνησαν οι πτυχιακές εξετάσεις του Ωδείου Κερκύρας
    19/06/2026
    ΕΛΜΕ: Το «τουριστικό θαύμα» αφήνει άστεγους τους εκπαιδευτικούς
    18/06/2026
    «Οικογένεια Γονέμη: Η εκ μητρογονίας κυπριακή καταγωγή του Kαποδίστρια»
    18/06/2026
    Ρεσιτάλ πιάνου του Γ. Κυριαζίδη
    17/06/2026
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    ΑΘΛΗΤΙΚΑΕμφάνιση περισσότερων
    Τίτλοι τέλους στη συνεργασία Φαίακα – Μιχαλάκη μετά από 4 χρόνια!
    19/06/2026
    Με Καρύδη – Δόση η ελληνική αποστολή στο Βαλκανικό του Βόλου
    18/06/2026
    Στο «τιμόνι» του ΟΦΑΜ ο Χονδρογιάννης για τη Γ’ Εθνική
    18/06/2026
    Στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Λουκέρνης η Έλενα Διαβάτη
    17/06/2026
    Συγχαρητήρια Κουρή στο νέο πρόεδρο της ΕΠΣΚΙ
    13/06/2026
  • ΓΝΩΜΕΣ
    ΓΝΩΜΕΣΕμφάνιση περισσότερων
    Το Αόρατο Όπλο του Πολέμου: 19 Ιουνίου, Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη της Σεξουαλικής Βίας σε Ένοπλες Συγκρούσεις
    17/06/2026
    Η διατήρηση του πληθυσμού στα μικρά νησιά μας απαιτεί ολοκληρωμένες πολιτικές κι όχι πολιτικές δυο μέτρων και σταθμών κι επιπόλαιες προσεγγίσεις
    15/06/2026
    Η αλαζονεία της εξουσίας βρίσκεται αντιμέτωπη με την οργή της κοινωνίας
    15/06/2026
    Γιατί να επιλέξω το Ιόνιο Πανεπιστήμιο;
    14/06/2026
     Μελέτες για τον …παράδεισο
    14/06/2026
Ανάγνωση Νικολούζος σε Υδραίου: Δεν μπαίνω σε επιτροπεία!
Κοινοποίηση
CorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΓΝΩΜΕΣ
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2025-2026 CP-WEB / CorfuPress.com
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νικολούζος σε Υδραίου: Δεν μπαίνω σε επιτροπεία!

Την πρόταση να δημιουργηθεί ευρεία επιτροπή με συμμετοχή όλων των παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου, εκπροσώπων κατοίκων αλλά και φορέων που θα αναλάβει ουσιαστικό ρόλο στη διαχείριση των απορριμμάτων, κατέθεσε η Μ. Υδραίου με τον Κ. Νικολούζο να την απορρίπτει ως «επιχείρηση επιτροπείας»!

NewsDesk
NewsDesk
Δημοσιεύτηκε 14/08/2018
Κοινοποίηση
6 λεπ. ανάγνωση

Την πρόταση να δημιουργηθεί ευρεία επιτροπή με συμμετοχή όλων των παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου, εκπροσώπων κατοίκων αλλά και φορέων που θα αναλάβει ουσιαστικό ρόλο στη διαχείριση των απορριμμάτων, κατέθεσε η Μ. Υδραίου με τον Κ. Νικολούζο να την απορρίπτει ως «επιχείρηση επιτροπείας»!

 
Η πρόταση Υδραίου κατατέθηκε χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο, στο πλαίσιο της συζήτησης για τη διαχείριση των απορριμμάτων με αφορμή τις εξελίξεις των τελευταίων εβδομάδων όσον αφορά τη Λευκίμμη.
Η επικεφαλής της παράταξης «Κερκυραίων Δήμος» κατέθεσε την πρότασή της στο τέλος της συνεδρίασης, λίγο πριν τις 3 τα ξημερώματα (!!!) με το Δήμαρχο Κέρκυρας να απαντά ότι είναι αδιανόητη μία τέτοια πρόταση να τεθεί η δημοτική αρχή υπό επιτροπεία θεσμών!
Μάλιστα, απάντησε στην επίθεση Υδραίου ότι προκαλεί τρόμο το ότι η σημερινή δημοτική αρχή θα πρέπει να διαχειριστεί την υπόθεση των απορριμμάτων και το επόμενο καλοκαίρι, μέχρι να αλλάξει και να έρθει άλλη, καλώντας την να μην προεξοφλεί ούτε τις νίκες ούτε τις ήττες!
Η πρόταση Υδραίου για διευρυμένη επιτροπή
Η πρόταση της Μ. Υδραίου που ψηφίστηκε από την ίδια, ο Δ. Μεταλληνό και το Ν. Καλόγερο είχε δύο σημεία, το πρώτο όσον αφορά την ανάληψη του ελέγχου της διαχείρισης των σκουπιδιών από επιτροπή και το δεύτερο, πίεση προς την κυβέρνηση να εγκρίνει fast track διαδικασίες για την υλοποίηση σχεδίου ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων: «Το θέμα των απορριμμάτων θα πρέπει να περάσει και στην ευθύνη ενός διευρυμένου οργάνου κοινωνικού ελέγχου, όπως εμείς προτείνουμε να ονομαστεί. Να έχουν συμμετοχή φορείς όπως το ΤΕΕ και τα υπόλοιπα Επιμελητήρια, πολίτες από το Τεμπλόνι και τη Λευκίμμη και τεχνοκράτες που θέλουν να προσφέρουν τη γνώση τους. Θα μπορούσαμε να το προσομοιάσουμε με μία τοπική κυβέρνησης εθνικής – τοπικής συνεννόησης που θα αναλάβει την παρακολούθηση της υλοποίησης μελετών και έργων που υποδεικνύονται από τον ΠΕΣΔΑ αλλά και τη διεκδίκηση και πίεση προς την κεντρική εξουσία προκειμένου να σκύψει πάνω στο μεγάλο πρόβλημα της Κέρκυρας μέχρι τις εκλογές και μέχρι να αναλάβει μία άλλη δημοτική αρχή», επεσήμανε στην τοποθέτησή της η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο.
«Δεν μπαίνουμε υπό επιτροπεία»
Την πρόταση απέρριψε σχεδόν… μονολεκτικά ο Δήμαρχος Κέρκυρας, υπογραμμίζοντας πως μία δημοτική αρχή είναι αδιανόητο να μπει υπό επιτροπεία από μία επιτροπή: «Δεν μπορώ να καταλάβω τον ουσιαστικό ρόλο ενός τέτοιου οργάνου. Η δημοτική αρχή έχει την ευθύνη. Τώρα, να θέτουμε τη Δημοτική Αρχή υπό επιτροπεία θεσμών, δεν μπορώ να το συλλάβω, δεν το καταλαβαίνω».
Υδραίου: προκαλείτε τρόμο. Νικολούζος: Μην προεξοφλείτε νίκες και ήττες
Στην τοποθέτησή της η κα Υδραίου, υποστήριξε πως προκαλεί τρόμο το γεγονός ότι η παρούσα δημοτική αρχή θα αναλάβει τη διαχείριση των απορριμμάτων και την επόμενη σαιζόν, αφού η αλλαγή θα γίνει μετά τις εκλογές το Σεπτέμβριο, με τον Κ. Νικολούζο να την καλεί να μην προεξοφλεί νίκες και ήττες.
«Φοβόμαστε τι θα γίνει το επόμενο καλοκαίρι, διότι αν λάβουμε υπ΄ όψιν μας ότι τον επόμενο Μάιο είναι οι εκλογές, μη ξεχνάμε ότι έχετε να αναλάβετε μέχρι το Σεπτέμβρη του 2019 που θα αναλάβει μία άλλη δημοτική αρχή άλλη μία τουριστική καλοκαιρινή σαιζόν και αυτό πραγματικά προκαλεί τρόμο με τα σημερινά δεδομένα», ανέφερε η Μ. Υδραίου.
«Είτε το θέλετε είτε δεν το θέλετε, αυτή η δημοτική αρχή έχει ένα χρόνο ακόμα. Θα προσπαθήσουμε το τελευταίο τραγούδι να είναι γλυκό, να ανταποκριθούμε ώστε το επόμενο καλοκαίρι να μην υπάρξουν προβλήματα», τόνισε ο κ. Νικολούζος, ο οποίος επίσης απάντησε με νόημα στην επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης όσον αφορά τις επόμενες εκλογές: «Μην προεξοφλείτε ούτε τις νίκες ούτε τις ήττες, ούτε την εξέλιξη των πραγμάτων. Ο πολιτικός χρόνος είναι πολύς. Δεν ξέρω αν θα είμαι υποψήφιος ούτε με ενδιαφέρει αυτό. Δεν είναι το ζητούμενο».
Demi demi για ΜΑΤ και Λευκίμμη
Η Μερόπη Υδραίου δεν πήρε ξεκάθαρη θέση για μία ακόμα φορά σχετικά με τη λειτουργία της Λευκίμμης τη συγκεκριμένη στιγμή αλλά και το αν θα πρέπει αμέσως να αποχωρήσουν οι αστυνομικές δυνάμεις από την περιοχή, σημειώνοντας αυτό ότι θεωρεί πως τόσο η κυβέρνηση όσο και τα ΜΑΤ θα πρέπει «να κάνουν ένα βήμα πίσω» και η πολιτεία να ξαναδει ενδεχομένως το ζήτημα του ΠΕΣΔΑ και να συμφωνήσει ότι η Κέρκυρα βρίσκεται σε έκτακτη ανάγκη ώστε να ακολουθηθεί ειδικό προνομιακό σχέδιο διαχείρισης και διευθέτησης με ό,τι αυτό συνεπάγεται (fast track διαδικασίες, επιπλέον χρηματοδοτήσεις, μελέτες, αδειοδοτήσεις κλπ.).
Ας σημειωθεί ότι ο Κ. Νικολούζος συμφώνησε με την πρόταση να ζητηθεί από την κυβέρνηση ειδική αντιμετώπιση ώστε να επιτραπούν πιο γρήγορες και ευέλικτες διαδικασίες.
«Η πρόταση να ενεργοποιηθεί η κεντρική κυβέρνηση για υλοποίηση του ΟΕΔΑ, όχι μόνο το υιοθετούμε αλλά υπάρχει ήδη προεργασία με επαφές με τα υπουργεία και μία προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση».

Απορρίμματα εκτός κάδων: Η συχνότερη παράβαση της εβδομάδας
Υδραίου: Δραπέτευση και αποφυγής λογοδοσίας
Υδραίου: Η Γαρίτσα απαιτεί προστασία, οργάνωση και βιώσιμο σχεδιασμό
Υδραίου: Ζητά έκτακτη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για το Γηροκομείο
«Η Δημοκρατία χρειάζεται καθαρές επιλογές, όχι περισσότερη σύγχυση»
Κοινοποίηση
Δεν υπάρχουν Σχόλια Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τελευταίες καταχωρήσεις

  • Δήμος Bορρά: 24ωρη εναέρια επιτήρηση του Παντοκράτορα
  • Διακομιδή 19χρονου από τους Παξούς
  • Αυλωνίτης: Κάθε χρόνο και λιγότεροι
  • ΠΙΝ: Σε τροχιά υλοποίησης έργα άνω των 9 εκ. ευρώ
  • ΛΑΣΥ Βορρά: Η αναλγησία ξεχειλίζει, νερό δεν υπάρχει… (για το σχόλιο του Δημάρχου στο διαδίκτυο)

Τελευταία σχόλια

  1. Panagiotis στο «Πόλεμος» στην Κληματιά: Προπηλακισμοί και δολιοφθορές για το πλεονάζον νερό!
  2. Γιωργος στο Κέρκυρα: Χωρίς νερό, στέρεψαν και οι δικαιολογίες…
  3. ΣΠΥΡΟΣ ΣΟΥΕΡΕΦ στο Η σκοτεινή πλευρά της Ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα
  4. Martin στο Στις φλόγες δύο τουριστικά σκάφη στους Παξούς
  5. Thali Adam στο Η ανακοίνωση της αστυνομίας για το θανατηφόρο τροχαίο στα Καρουμπάτικα

Find Us on Socials

Σχετικά άρθρα

Άμεσα μέτρα για τη σχολική στέγη ζητά η Υδραίου

27/05/2026

Το μήνυμα της Υδραίου για πανελλαδικές εξετάσεις

25/05/2026

Θαλαμηγός προσάραξε στις Αλυκές Λευκίμμης

20/05/2026

Η κοινωνία σε κρίσιμο σταυροδρόμι!

20/05/2026
Προηγούμενο Επόμενο
  • Ποιοι είμαστε
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου και cookies
  • Όροι δημοσίευσης σχολίων
  • Επικοινωνία
  • CorfuSports.com

Σχετικά με εμάς

Είμαστε το μεγαλύτερο και πληρέστερο κερκυραϊκό portal ειδήσεων, μαζί σας με εγκυρότητα και άποψη από το 2009
CorfuPress.comCorfuPress.com
Ακολουθήστε μας
© 2026 CP-Web / CorfuPress.com
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise