Χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα συμφωνείτε ότι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου και τους όρους χρήσης.
Αποδοχή
CorfuPress.comCorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    ΠΟΛΙΤΙΚΗΕμφάνιση περισσότερων
    Γκίκας: Πρoχωρά η μετεγκατάσταση των καρνάγιων στον Ποταμό
    27/08/2026
    Aυλωνίτης: Για την Έλενα Ακρίτα και την αδιανόητη μικροπρέπεια του καθεστώτος…
    27/08/2026
    Διευκρινίσεις Τρεπεκλή για την καμπάνια «Τα Νησιά της Οδύσσειας»
    27/08/2026
    ΠΑΣΟΚ: Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε στον Κέρκυρα
    26/08/2026
    Μπλόκο του Ελεγκτικού στο αντιπλημμυρικό έργο στη νότια Κέρκυρα
    26/08/2026
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    ΚΟΙΝΩΝΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Nεκρός βρέθηκε 24χρονος τουρίστας στον Κάβο
    27/08/2026
    Στο Αεροδρόμιο Κέρκυρας έφτασε τους 37 °C
    27/08/2026
    Πανσέληνος του Οξύρρυγχου – 28 Αυγούστου 2026 / Μερική έκλειψη Σελήνης στο Βόρειο Ιόνιο
    27/08/2026
    Συνεχίζονται οι αιτήσεις για την ΕΠΑΣ Μαθητείας Κέρκυρας της ΔΥΠΑ
    27/08/2026
    Απάτη στην Κέρκυρα: Απέσπασαν 22.000 ευρώ και τιμαλφή από γυναίκα
    27/08/2026
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Πότε καταβάλλονται τα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ
    27/08/2026
    Ψήφισμα του Επιμελητηρίου για την απώλεια του Γιώργου Χονδρογιάννη
    26/08/2026
    Aντίθετη η ΔΑΣ ΕΦΚΑ στο νομοσχέδιο για τα Επαγγελματικά Ταμεία
    24/08/2026
    Παρέμβαση της EΛΜΕ Κέρκυρας για το στεγαστικό πρόβλημα των εκπαιδευτικών
    24/08/2026
    Κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου για μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο της ΔΕΘ
    24/08/2026
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕμφάνιση περισσότερων
    «Στo φως του φεγγαριού» στο Μουσείο Καποδίστρια
    27/08/2026
    Κέρκυρα: Με Al Bano, το Διεθνές Φεστιβάλ Φιλαρμονικών
    27/08/2026
    Μουσική εκδήλωση «Corfu by Slide» με σύγχρονα έργα για τρομπόνι και πιάνο
    27/08/2026
    Αστρονομική: Μερική Έκλειψη Σελήνης στις 28 Αυγούστου
    26/08/2026
    Ξεκινούν οι εγγραφές στη Σχολή Μουσικής και οι ακροάσεις της Χορωδίας Κέρκυρα
    25/08/2026
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    ΑΘΛΗΤΙΚΑΕμφάνιση περισσότερων
    Aποσύρεται από το πρωτάθλημα η Αναγέννηση Περιβολίου
    27/08/2026
    Έκτη θέση στον ημιτελικό για τη Διαβάτη στο Άμστερνταμ
    27/08/2026
    Στο τεχνικό επιτελείο του ΟΦΑΜ ο Ανδρέας Ζήκος
    27/08/2026
    Παγκόσμιο: Εύκολη πρωτιά στα προκριματικά για τον Ντούσκο
    26/08/2026
    Στην τελική ευθεία ο 14ος Κόρισσος Αγώνα Δρόμου
    26/08/2026
  • ΓΝΩΜΕΣ
    ΓΝΩΜΕΣΕμφάνιση περισσότερων
    Eργοστάσιο  αποσκλήρυνσης – αφαλάτωσης στην Χρυσηίδα
    27/08/2026
    Ανύπαρκτη κυβερνητική αυτογνωσία, απίστευτη αλαζονεία και διαφθορά
    27/08/2026
    H έρπουσα επέκταση των αυθαίρετων καταλήψεων δημοσίων χώρων
    26/08/2026
    Οι Κερκυραίοι καθηγητές που περιμένουν
    23/08/2026
    H Δίκη της υποκρισίας
    23/08/2026
Ανάγνωση Παυλίδης: Να αποκαταστήσουμε το αίσθημα κοινωνικής δικαιοσύνης στο χώρο των τυχερών παιγνίων
Κοινοποίηση
CorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΓΝΩΜΕΣ
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2025-2026 CP-WEB / CorfuPress.com
ΑΡΧΕΙΟ ΚΕΙΜΕΝΩΝ

Παυλίδης: Να αποκαταστήσουμε το αίσθημα κοινωνικής δικαιοσύνης στο χώρο των τυχερών παιγνίων

Για τις αλλαγές που επιφέρει το Υπουργείο Οικονομικών μέσω του Ν/Σ: “Ρυθμίσεις για την Αγορά Παιγνίων”, στο πεδίο του στοιχηματισμού και ειδικότερα στη προσπάθεια εξορθολογισμού της αγοράς των μηχανημάτων τύπου VLT, τοποθετήθηκε στην Διαρκή Επιτροπή των Οικονομικών της βουλής, ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Κέρκυρας, Κ. Παυλίδης.

ΜΑΝΟΣ ΜΕΘΥΜΑΚΗΣ
ΜΑΝΟΣ ΜΕΘΥΜΑΚΗΣ
Δημοσιεύτηκε 20/10/2017
Κοινοποίηση
13 λεπ. ανάγνωση

Για τις αλλαγές που επιφέρει το Υπουργείο Οικονομικών μέσω του Ν/Σ: “Ρυθμίσεις για την Αγορά Παιγνίων”, στο πεδίο του στοιχηματισμού και ειδικότερα στη προσπάθεια εξορθολογισμού της αγοράς των μηχανημάτων τύπου VLT, τοποθετήθηκε στην Διαρκή Επιτροπή των Οικονομικών της βουλής, ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Κέρκυρας, Κ. Παυλίδης.
Ο κ. Παυλίδης στο ξεκίνημα της τοποθέτησης του εξήγησε ότι παρόν Ν/Σ ακουμπά ένα πολύ ευαίσθητο ζήτημα που απασχολεί εδώ και δεκαετίες τη χώρα και ματώνει με εκατοντάδες χαμένα εκατομμύρια ευρώ, την οικονομία. “Μιλάμε για μια παρέμβαση, σε μια οικονομία κίνησης κεφαλαίων κοντά στα πέντε με έξι δισεκατομμύρια ευρώ, από τα οποία η φορολογητέα ύλη και το ανεξέλεγκτο εισόδημα, ξεπερνάει το ενάμισι δισεκατομμύριο ευρώ, σε μια αγορά που υπάρχουν 60 με 80 χιλιάδες τέτοια παράνομα μηχανημάτα”.
“Η μείωση του σχετικού αριθμού των μηχανημάτων τύπου VLT, που θα τεθούν σε λειτουργία από τον ΟΠΑΠ, από 35 χιλιάδες σε 25 χιλιάδες, η  αύξηση του αριθμού των μηχανημάτων τύπου VLT, που δύνανται να εγκατασταθούν σε αμιγείς χώρους διεξαγωγής ηλεκτρονικών τυχερών παιγνίων, από 25 σε 50 μηχανήματα και η  παράλληλη αύξηση  από 3 σε 15 μηχανήματα τύπου VLT, σε κάθε πρακτορείο ΟΠΑΠ, διαμορφώνει ένα καλύτερο πλαίσιο εποπτείας και ελέγχου από τη ρυθμιστική και φορολογική αρχή μειώνοντας δραστικά τον αριθμό των καταστημάτων που θα έχουν τέτοιου είδους μηχανήματα. Εξίσου σημαντική διάταξη για τη βελτίωση της εποπτείας, είναι κατά τον κ. Παυλίδη εκείνη της κατάργησης της δυνατότητας παραχώρησης, από τον ΟΠΑΠ, του δικαιώματος εγκατάστασης και εκμετάλλευσης μηχανημάτων σε παραχωρησιούχους.
Ακόμη ο κ. Παυλίδης εξέφρασε τη πεποίθηση ότι μέσω συγκεκριμένων διατάξεων επέρχεται μια ουσιώδης παρέμβαση στο πεδίο των τυχερών παιγνίων, με πρώτη μέριμνα πάντοτε την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη προστασία των καταναλωτών και των ευπαθών ομάδων από τις βλαπτικές συνέπειες της συνεχούς συμμετοχής σε τυχερά παίγνια καθώς  και την προστασία του Δημοσίου πλούτου από φαινόμενα διασπάθισης ή υπεξαίρεσης.
Κλείνοντας την εισήγηση του ο κ. Παυλίδης, τόνισε ότι ο χώρος του στοιχηματισμού αποτελεί κομμάτι ενός παζλ που όλοι θέλουμε να ολοκληρώσουμε, αποκαθιστώντας το αίσθημα της κοινωνικής δικαιοσύνης. Επιδιώκουμε και παρεμβαίνουμε δυναμικά σε όλα τα πεδία, όπου η διαφθορά και η σπατάλη κυριαρχούσαν, όλα τα προηγούμενα χρόνια. Ερχόμαστε σε σύγκρουση με συμφέροντα, που λυμαίνονταν, για δεκαετίες, το δημόσιο χρήμα. Σε αυτή τη μάχη, πηγαίνουμε, πάντα, με οδηγό τη σχέση εμπιστοσύνης, που έχουμε κτίσει με την κοινωνία όλο αυτό το διάστημα.
Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΕΙΣΗΓΗΤΗ ΤΟΥ Ν/Σ “ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΠΑΙΓΝΙΩΝ” ΚΩΣΤΑ ΠΑΥΛΙΔΗ ΣΤΗ ΔΙΑΡΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ.
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, με το παρόν σχέδιο νόμου, η Κυβέρνηση επιχειρεί να επιφέρει σημαντικές αλλαγές σε ένα πολύ ευαίσθητο ζήτημα που απασχολεί εδώ και δεκαετίες τη χώρα και ματώνει με εκατοντάδες χαμένα εκατομμύρια ευρώ, την οικονομία. Γνώμη μας είναι πως η παρέμβαση και η εξυγίανση του χώρου των διαφόρων μορφών στοιχηματισμού είναι απαραίτητη. Η προστασία του καταναλωτή είναι επιβεβλημένη σε μια περίοδο, όπου ο στιγματισμός αυξάνεται καθημερινά. Να σας αναφέρω μόνο μερικά στοιχεία που αφορούν αυτή τη συγκεκριμένη αγορά όσο μπορούμε να το αποκαλέσουμε «αγορά».
      
Μιλάμε για μια παρέμβαση, σε μια οικονομία κίνησης κεφαλαίων κοντά στα πέντε με έξι δισεκατομμύρια ευρώ, από τα οποία η φορολογητέα ύλη, το ανεξέλεγκτο εισόδημα, ξεπερνάει το ενάμισι δισεκατομμύριο ευρώ, σε μια αγορά παράνομων μηχανημάτων, 60 με 80 χιλιάδων τέτοιων μηχανημάτων. Ταυτόχρονα, προσπαθούμε να βάλουμε κανόνες, σε αυτή τη συγκεκριμένη αγορά προστασίας και του πολίτη, από τη μια και του δημόσιου συμφέροντος από την άλλη. Τι κάνουμε. Με το παρόν νομοθετικό πλαίσιο, δίνεται έμφαση στο τρόπο λειτουργίας των ηλεκτρονικών παιγνιομηχανημάτων από την ΟΠΑΠ ΑΕ. Το νομοσχέδιο αυτό, έχει ως στόχο να εξορθολογίσει την αγορά των μηχανημάτων τύπου VLT.Αναλυτικότερα, με το κατατεθέν νομοσχέδιο, επιτυγχάνεται:
 
Πρώτον, μειώσεις στο σχετικό αριθμό των μηχανημάτων τύπου VLT, που θα τεθούν σε λειτουργία από τον ΟΠΑΠ, από 35 χιλιάδες σε 25 χιλιάδες. Αυξάνεται ο αριθμός των μηχανημάτων τύπου VLT, που δύνανται να εγκατασταθούν σε αμιγείς χώρους διεξαγωγής ηλεκτρονικών τυχερών παιγνίων, από 25 σε 50 μηχανήματα, ανά κατάστημα, κατά ανώτατο όριο. Και αν υπολογίσουμε ότι, απαιτείται ένας χώρος, περίπου 3 τετραγωνικών μέτρων ανά μηχάνημα, πολλά καταστήματα – προφανώς, κυρίως στα καταστήματα του ΟΠΑΠ, που λειτουργούν και ως στοιχηματικά κέντρα – μπορεί να μην απορροφήσουν όλο αυτό το επιτρεπτό όριο των μηχανημάτων, μέσα στο χώρο τους. Αυξάνεται από 3 σε 15, ο αριθμός των μηχανημάτων τύπου VLT, που μπορούν να εγκατασταθούν, κατά ανώτατο όριο, σε κάθε πρακτορείο του Ω Α.Ε.. Καταργείται η δυνατότητα παραχώρησης, από τον ΟΠΑΠ, του δικαιώματος εγκατάστασης και εκμετάλλευσης μηχανημάτων σε παραχωρησιούχους.
Κυρίες και κύριοι Συνάδελφοι, θεωρούμε πως η άμεση θέσπιση μέτρων είναι επιτακτική ανάγκη και αποτελούν χρήσιμα και αποτελεσματικά εργαλεία, στην προσπάθεια καταπολέμησης της παράνομης διεξαγωγής τυχερών παιγνίων και της ταυτόχρονης προσέλκυσης παικτών από τέτοια δίκτυα στη νόμιμη αγορά, με σκοπό την προστασία των συμφερόντων των παικτών, αλλά και του δημόσιου. Στα άρθρα, τώρα, των υπολοίπων διατάξεων, σημειώνονται οι εξής μεταβολές:
 
Αυξάνεται, από 10 σε 18 έτη, ο χρόνος ισχύος της άδειας εκμετάλλευσης των μηχανημάτων από την ΟΠΑΠ, ως αντισταθμιστικά μέτρα, εξαιτίας της μείωσης των μηχανημάτων -από 35 χιλιάδες σε 25 χιλιάδες μηχανήματα-, παραμένοντας στο ποσό των 560 εκατομμυρίων ευρώ, που ήταν η σύμβαση του 2011 και εισάγεται η ρύθμιση εξουσιοδότησης, για την υπογραφή σύμβασης μεταξύ του ελληνικού δημοσίου και της ΟΠΑΠ Α.Ε., για την εξειδίκευση, τους όρους και τις προϋποθέσεις άσκησης του δικαιώματος του Οργανισμού, στην εγκατάσταση και στην εκμετάλλευση των μηχανημάτων. Ορίζεται η 31η Δεκεμβρίου του 2019, ως καταληκτική ημερομηνία για τη λειτουργία των ως άνω αδειοδοτηθέντων μηχανημάτων, με ποινή αφαιρέσεώς τους από την άδεια, μετά την παρέλευση απράκτου της προθεσμίας αζημείωσης για το δημόσιο.
Η παρέμβαση αυτή, μέσω της κατάθεσης του νομοσχεδίου, πρόκειται να έχει θετικές συνέπειες στην ελληνική οικονομία. Ευελπιστούμε ότι οι προθέσεις μας για ουσιώδη παρέμβαση στο πεδίο των τυχερών παιγνίων, για περαιτέρω προστασία των καταναλωτών και των ευπαθών ομάδων και τον αξιόπιστο έλεγχο, για τον περιορισμό του παράνομου τζόγου, γίνονται σαφείς.Με αυτές τις ρυθμίσεις, θα ενισχυθεί, κατά πολύ, η προστασία των παικτών και του κοινωνικού συνόλου, από τις βλαπτικές συνέπειες της συνεχούς συμμετοχής στα τυχερά παιχνίδια.
Πρώτον, υπάρχει ηλεκτρονική κάρτα παίκτη, – που υπήρχε έτσι και αλλιώς -, όπου με την ταυτότητα μπορείς να πάρεις αυτή την ηλεκτρονική κάρτα. Υπάρχει δυνατότητα αποκλεισμού των παικτών και ταυτόχρονα, υπάρχει ένα δηλωμένο όριο συμμετοχής και σε χρηματικό μέγεθος και σε χρονικό όριο. Ο εθισμός, ως πάθηση και οι επιβλαβείς αυτού συνέπειες, όπως η κατασπατάληση χρήματος, είναι φαινόμενα, που θα περιοριστούν και αυτό, ακριβώς, επιδιώκουμε.
Επίσης, η λειτουργία λιγότερων μηχανημάτων, σε πολύ λιγότερα σημεία, επιτυγχάνει, με αυτό τον τρόπο, μικρότερη έκθεση στον τζόγο και πιο εύκολο – άρα και πιο αποτελεσματικό – έλεγχο, χωρίς να δημιουργείται οικονομική ζημία στο δημόσιο, όπως συνέβαινε, για πολλές δεκαετίες στο παρελθόν, με ξεκάθαρες ευθύνες. Τι θέλω να πω με αυτό. Υπολογίζεται ότι τα κέντρα, που υπήρχαν με την προηγούμενη σύμβαση, ήταν περίπου στα 1500 καταστήματα, εκτός πρακτορείων ΟΠΑΠ, τα οποία πρακτορεία του ΟΠΑΠ είναι περίπου 4 χιλιάδες πρακτορεία, ανά την επικράτεια. Μιλάμε, λοιπόν, για καταστήματα εκτός των πρακτορείων του ΟΠΑΠ, που ήταν γύρω στα 1500 και περίπου υπολογίζουμε τα νέα καταστήματα, με την αύξηση του ορίου ανά κατάστημα, να φθάσουν στο ένα τρίτο, δηλαδή, κοντά στα 500 καταστήματα.
Τέλος, κυρίες και κύριοι Συνάδελφοι, ο χώρος του στοιχηματισμού αποτελεί κομμάτι ενός πάζλ, που όλοι θέλουμε να ολοκληρώσουμε, αποκαθιστώντας το αίσθημα της κοινωνικής δικαιοσύνης. Επιδιώκουμε και παρεμβαίνουμε δυναμικά σε όλα τα πεδία, όπου η διαφθορά και η σπατάλη κυριαρχούσαν, όλα τα προηγούμενα χρόνια. Ερχόμαστε σε σύγκρουση με συμφέροντα, που λυμαίνονταν, για δεκαετίες, το δημόσιο χρήμα. Σε αυτή τη μάχη, πηγαίνουμε, πάντα, με οδηγό τη σχέση εμπιστοσύνης, που έχουμε κτίσει με την κοινωνία και νομίζουμε ότι, αυτό το νομοσχέδιο, κινείται σε αυτά τα πλαίσια.Θα αναφέρω δύο – τρία στοιχεία, ακόμα. Το πρώτο, έχει να κάνει με την Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου των Παιγνίων. Ένα βασικό είναι ότι θα υπάρχει ένα κεντρικό σύστημα παρακολούθησης των μηχανημάτων από τον ΟΠΑΠ και άρα, θα είναι πολύ πιο εύκολη η πρόσβαση ελέγχου και εποπτείας από την Ανεξάρτητη Αρχή Ελέγχου Παιγνίων, αλλά και από τη Ρυθμιστική Αρχή.
      
Επίσης, θα υπάρχει μια καλύτερη εποπτεία αυτών των μηχανημάτων από τη φορολογική αρχή και ταυτόχρονα θα μπορεί να υπάρχει ένας πολύ πιο αναλυτικός και πιο αποτελεσματικός έλεγχος διαφόρων παικτικών συμπεριφορών και αποδόσεων των μηχανημάτων αυτών. Θέλω να αναφέρω, ότι οι χώρες που έχουν αυστηρά πλαίσια ελέγχου, όπως η Φιλανδία και η Νορβηγία, έχουν όριο μηχανημάτων ανά κατάστημα και η Αυστρία είναι, περίπου, στα πλαίσια που ορίζει αυτό το συγκεκριμένο νομοσχέδιο. Η προηγούμενη σύμβαση ανέφερε 16.500 μηχανήματα τύπου VLTs στα πρακτορεία του ΟΠΑΠ και γύρω στα 18.500 μηχανήματα σε καταστήματα που έτσι και αλλιώς θα ελέγχονται από τον ΟΠΑΠ, αλλά θα είναι εκτός πρακτορείων ΟΠΑΠ. Με αυτήν την αλλαγή στη σύμβαση, μιλάμε για 25.000 μηχανήματα. Εξαρτάται και από την αγορά και από το διαθέσιμο χώρο που έχει κάθε πρακτορείο, ποια θα είναι η αναλογία μεταξύ πρακτορείων ΟΠΑΠ και καταστημάτων εκτός πρακτορείων ΟΠΑΠ. Το γεγονός, ότι αυτός ο συγκεκριμένος έλεγχος θα διενεργείται από τον ΟΠΑΠ, θα είναι μια έννοια παρακολούθηση όλων των μηχανημάτων ανά την επικράτεια και με αυτόν τον τρόπο, θα μπορεί και η ρυθμιστική αρχή και η φορολογική αρχή να ελέγχει τη φορολογική ύλη και της διάφορες παικτικές συμπεριφορές στα καταστήματα αυτά. Την προηγούμενη σύμβαση επί κυβέρνησης Παπανδρέου, το 2011, με Υπουργό Οικονομικών τον κ. Βενιζέλο, αναφερόταν σε 35.000 μηχανήματα. Σας λέω και πάλι, ότι το τίμημα ήταν 560 εκατομμύρια ευρώ και η σύμβαση πώλησης του 33% των μετοχών του ΟΠΑΠ, τον Απρίλιο 2011, έφθανε στο ποσό των 680 εκατομμυρίων ευρώ. Όλες αυτές οι συμβάσεις, από τη μια, προφανώς έχουν ένα δεσμευτικό χαρακτήρα και για την ελληνική κυβέρνηση, από τη στιγμή που έχει μια συνέχεια το κράτος και από την άλλη, απαιτούνται έτσι και αλλιώς οι συναινέσεις όλων των ενδιαφερομένων φορέων.
Θεωρούμε, ότι το νομοσχέδιο είναι σε θετική κατεύθυνση. Θα λύσει ζητήματα ελέγχου και των παικτικών συμπεριφορών και ελέγχου της φορολογικής ύλης και θα είναι υπέρ του δημοσίου συμφέροντος, έτσι κι αλλιώς. Νομίζουμε, ότι ο περιορισμός και η συγκέντρωση των 4500 πρακτορείων ΟΠΑΠ που έτσι κι αλλιώς υπάρχουν, αλλά και των καταστημάτων εκτός πρακτορείων ΟΠΑΠ, θα είναι πάρα πολύ μικρότερος, στο 1/3 της πρόβλεψης της σύμβασης του 2011 και με αυτή την έννοια, αυτή η συγκέντρωση των καταστημάτων αυτών θα μπορέσει να διαμορφώσει ένα καλύτερο ρυθμιστικό και ελεγκτικό πλαίσιο για το Υπουργείο Οικονομικών και για την ελληνική πολιτεία.

Γιατί χαίρεται ο κόσμος και χαμογελά πατέρα;
Κ. Παυλίδης: Παραιτήθηκα από τον ΣΥΡΙΖΑ για το νέο κόμμα Τσίπρα
Κ. Παυλίδης: Γι΄ αυτο δε θα συμμετάσχω στην επιτροπή του ΠΑΣΟΚ Κέρκυρας
Ανεπαρκής και επιζήμια κυβέρνηση
Η μόνη σταθερά είναι η Αλλαγή!
Κοινοποίηση
Δεν υπάρχουν Σχόλια Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τελευταίες καταχωρήσεις

  • Nεκρός βρέθηκε 24χρονος τουρίστας στον Κάβο
  • Γκίκας: Πρoχωρά η μετεγκατάσταση των καρνάγιων στον Ποταμό
  • Aποσύρεται από το πρωτάθλημα η Αναγέννηση Περιβολίου
  • Έκτη θέση στον ημιτελικό για τη Διαβάτη στο Άμστερνταμ
  • Στο τεχνικό επιτελείο του ΟΦΑΜ ο Ανδρέας Ζήκος

Τελευταία σχόλια

  1. Νικος Σελλας στο Eργοστάσιο  αποσκλήρυνσης – αφαλάτωσης στην Χρυσηίδα
  2. Νίκος Σέλλας στο Καθαρισμός και συντήρηση για Μαρμάρινα Μνημεία
  3. ΣΠΥΡΟΣ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΣ στο Από παθητικοί χρήστες, δημιουργοί: Το νέο Κέντρο Καινοτομίας στην Κέρκυρα αλλάζει το σχολείο
  4. Δημητρης Απεργης στο Κικίλιας: «Νέος Επιβατικός Σταθμός αντάξιος της ομορφιάς και της τουριστικής δυναμικής των Παξών»
  5. Πανος.. στο Εξασφαλίστηκε 1 εκ. για την αποπεράτωση του Κλειστού Γυμναστηρίου Λευκίμμης

Find Us on Socials

Σχετικά άρθρα

Θέσεις μάχης στο ΣΥΡΙΖΑ (και) στην Κέρκυρα

15/09/2024
pavlidis

Ποιος σας είπε ότι το ΠΑΣΟΚ Κέρκυρας θέλει συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ και τις Αριστερές δυνάμεις;

28/06/2024

Ανοιχτή Δημόσια Επιστολή για το Βίδο

19/09/2023

Παυλίδης: Δεν θα είμαι υποψήφιος βουλευτής!

10/02/2023
Προηγούμενο Επόμενο
  • Ποιοι είμαστε
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου και cookies
  • Όροι δημοσίευσης σχολίων
  • Επικοινωνία
  • CorfuSports.com

Σχετικά με εμάς

Είμαστε το μεγαλύτερο και πληρέστερο κερκυραϊκό portal ειδήσεων, μαζί σας με εγκυρότητα και άποψη από το 2009
CorfuPress.comCorfuPress.com
Ακολουθήστε μας
© 2026 CP-Web / CorfuPress.com
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise