Χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα συμφωνείτε ότι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου και τους όρους χρήσης.
Αποδοχή
CorfuPress.comCorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    ΠΟΛΙΤΙΚΗΕμφάνιση περισσότερων
    Μπιάγκης: Ναι στη θεσμική κατοχύρωση της περιφερειακής τηλεόρασης, αλλά με ρυθμίσεις
    11/06/2026
    KΚΕ Κέρκυρας: Μέτρα υγείας-ασφάλειας και ουσιαστική προστασία των εργαζομένων
    11/06/2026
    Στην Κέρκυρα η Ακαδημία Κινηματογράφου του Πεκίνου
    10/06/2026
    ΛΑΣΥ: Επείγουσα ερώτηση για την αντιμετώπιση της βλάβης στον βιολογικό αγωγό του Αγίου Νικήτα
    10/06/2026
    Στην τελική ευθεία η δημοπράτηση του “Κλικ Ζωής” μετά την έγκριση της Δημοτικής Επιτροπής
    10/06/2026
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    ΚΟΙΝΩΝΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Πρόλαβαν και βγήκαν οι επιβάτες του καμένου καταμαράν
    11/06/2026
    Δυο συλλήψεις για παραβάσεις του ΚΟΚ σε Κέρκυρα και Κεφαλονιά
    11/06/2026
    Με μεγάλη επιτυχία η θεατρική παράσταση του Αθηναγόρειου
    11/06/2026
    Στις φλόγες δύο τουριστικά σκάφη στους Παξούς
    11/06/2026
    Η Κέρκυρα αποχαιρετά τον Αναστάσιο Γουναρόπουλο
    11/06/2026
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Η ΑΔΕΔΥ Κέρκυρας στηρίζει την απεργία των εργαζομένων στους Δήμους
    11/06/2026
    Νέο ξενοδοχείο στην Κέρκυρα – Σε ποιά περιοχή θα γίνει
    11/06/2026
    ΔΑΣ ΟΤΑ: Στον εμπαιγμό της κυβέρνησης απαντάμε με 24ωρη Απεργία την Παρασκευή
    10/06/2026
    Επανεκλογή Κουρσάρη στην προεδρία του ΣΕΠΕ
    10/06/2026
    Επιστολή του Επιμελητηρίου για τα προβλήματα κυκλοφορίας στην Εγνατία Οδό
    09/06/2026
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕμφάνιση περισσότερων
    Με μεγάλη επιτυχία η θεατρική παράσταση του Αθηναγόρειου
    11/06/2026
    «Ανυπότακτα χώματα»: Η ΕΛΜΕ προσκαλεί στη βιβλιοπαρουσίαση
    11/06/2026
    ‘’Ιστορίες πείνας’’ στο Πολύτεχνο
    10/06/2026
    Το Phaex Festival επιστρέφει για πέμπτη χρονιά στην Κέρκυρα
    09/06/2026
    Δημήτρης Λαζάρου: «Το Κουτί των Επιθυμιών»
    09/06/2026
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    ΑΘΛΗΤΙΚΑΕμφάνιση περισσότερων
    Ιόνιος: Με head coach τον Γεωργίου και assistant τον Καραγιάννη
    09/06/2026
    Επανεκλογή Κουρή στην προεδρία του ΟΦΑΜ!
    09/06/2026
    Μαχειμάρης: Προχωρούν οι εργασίες για το Αθλητικό Κέντρο Θιναλίων
    09/06/2026
    Ξεκίνησε με επιτυχία το 21ο φεστιβάλ του ΕΣΥΝ (pics)!
    08/06/2026
    Δήμος Βορρά: Ο ΑΣΚ Θινάλι κέρδισε την καρδιά της Κέρκυρας
    08/06/2026
  • ΓΝΩΜΕΣ
    ΓΝΩΜΕΣΕμφάνιση περισσότερων
    Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι κινητοποιήσεις του Αλβανικού λαού
    11/06/2026
    Η Αλβανία πήρε τον δρόμο της…
    07/06/2026
    Ο… Τρελός!
    06/06/2026
    «Η Δημοκρατία χρειάζεται καθαρές επιλογές, όχι περισσότερη σύγχυση»
    02/06/2026
    Πόσο τιμάται η παρθενιά της Αλβανίας
    01/06/2026
Ανάγνωση Χαλικιόπουλος vs Πελάη και η πρόταση μομφής που δεν συζητήθηκε
Κοινοποίηση
CorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΓΝΩΜΕΣ
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2025-2026 CP-WEB / CorfuPress.com
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χαλικιόπουλος vs Πελάη και η πρόταση μομφής που δεν συζητήθηκε

Η πρόταση μομφής από το ΠΑΜΕ (που δεν συζητήθηκε) στην συνέλευση του Εργατικού Κέντρου δημιούργησε ένταση. Συνέλευση εντός της αίθουσας, αντισυγκέντρωση διαμαρτυρίας εκτός.

NewsDesk
NewsDesk
Δημοσιεύτηκε 28/03/2017
Κοινοποίηση
7 λεπ. ανάγνωση

Η πρόταση μομφής από το ΠΑΜΕ (που δεν συζητήθηκε) στην συνέλευση του Εργατικού Κέντρου δημιούργησε ένταση. Συνέλευση εντός της αίθουσας, αντισυγκέντρωση διαμαρτυρίας εκτός.

Contents
  • Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας (Γιάννης Χαλικιόπουλος)
  • Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων (Σταμάτης Πελάης)

 

 

Η «κόντρα» καλά κρατεί στο Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας. «Παρά την προσπάθεια τορπιλισμού της Γενικής Συνέλευσης αυτή διεξήχθη εν απαρτία» δηλώνει ο πρόεδρος Γιάννης Χαλικιόπουλος, τονίζοντας ότι το συνδικαλιστικό κίνημα, εν μέσω δύσκολης εποχής πρέπει να είναι ενωτικό.

Αρνηθήκαμε να λάβουμε μέρος στην παρωδία της Γενικής Συνέλευσης, όπου αρνήθηκαν να συζητήσουν και να θέσουν σε ψηφοφορία την πρόταση μομφής που κατέθεσαν αντιπρόσωποι του ΕΚΚ αντιτείνει ο πρόεδρος των ξενοδοχοϋπαλλήλων Σταμάτης Πελάης, υπογραμμίζοντας ότι είναι η πρώτη φορά που στη συνέλευση πήραν μέρος λιγότεροι από τους μισούς αντιπροσώπους και ο οικονομικός απολογισμός δεν ψηφίστηκε με κάλπη αλλά δια ανατάσεως της χειρός.

 

Ολόκληρες οι ανακοινώσεις των δύο πλευρών

 

 

Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας (Γιάννης Χαλικιόπουλος)

 

Η ελληνική κοινωνία βιώνει εδώ και χρόνια βίαιες και θεμελιακές αλλαγές, με σκληρές αντιλαϊκές πολιτικές, αλλεπάλληλα μνημόνια και συνθήκες εργασιακής ζούγκλας. Κοινωνικές κατακτήσεις των εργαζομένων και του οργανωμένου συνδικαλιστικού κινήματος βάλλονται από όλες τις κυβερνήσεις.

Στην επίθεση αυτή τα συνδικάτα μας είναι η ασπίδα των συμφερόντων των εργαζομένων και αυτήν την ασπίδα πρέπει να τη χρησιμοποιούμε για να αποκρούουμε την επίθεση στα συμφέροντα της τάξης μας. Αυτή τη στιγμή, το συνδικαλιστικό κίνημα πρέπει να ανακτήσει ουσιαστικό ρόλο για τη λύση του προβλήματος της χώρας στη συνείδηση της κοινωνίας, ώστε να διαμορφώσει από θέση ισχύος τους όρους μιας νέας κοινωνικής στρατηγικής προς όφελος των εργαζομένων και του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου.

Μέσα στο πλαίσιο αυτής της συνδικαλιστικής πρακτικής της ενωτικής και ακομμάτιστης δράσης, πραγματοποιήθηκε εν απαρτία χθες, 27 Μαρτίου, η Γενική Συνέλευση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Κέρκυρας, κατά τη διάρκεια της οποίας παρουσιάστηκε η συνδικαλιστική δράση του Κέντρου για το 2016, καταρτίστηκε το πρόγραμμα δράσης του τρέχοντος έτους και παρουσιάστηκαν τα οικονομικά στοιχεία του 2016 και 2017, όπου άπαντα εγκρίθηκαν με πολύ μεγάλη πλειοψηφία.

Κι όλα αυτά παρά τη συντονισμένη προσπάθεια τορπιλισμού της Γ/Σ από το ΠΑΜΕ, που για ένα χρόνο λιθοβολεί και λασπολογεί το θεσμό του Εργατικού Κέντρου και τα μέλη της πλειοψηφίας του Δ/Σ, και παρά την αντι-συγκέντρωση(!) που πραγματοποίησε κάτω από την αίθουσα συνελεύσεων, με τα μεγάφωνα στη διαπασών. Βέβαια, αυτοί που ευαγγελίζονται την τεράστια απήχηση που έχουν στον εργατικό κόσμο, κατάφεραν να συγκεντρώσουν στην υπέρ πασών συγκέντρωσή τους έναν απροσδιόριστο διψήφιο αριθμό παρισταμένων, ο οποίος σχεδόν εξαντλούταν εντός των μελών της παράταξής τους, δείγμα του πόσο η ρητορική της λάσπης και της μισαλλοδοξίας πείθει τον κάθε εργαζόμενο.

Ο αγώνας μας για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, των συνταξιούχων και των ανέργων είναι διαρκής και δύσκολος.

Ως Εργατικό Κέντρο δεν αντέχουμε να κλείνουμε τα μάτια απέναντι στην αδικία και σε ό,τι προσβάλει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και τα θεμελιώδη δικαιώματα μας. Γι’ αυτό θα δηλώνουμε πάντα παρόντες εκπροσωπώντας τους εργαζόμενους της Κέρκυρας και κάθε συμπολίτη μας που δίνει τον αγώνα του για αξιοπρεπή διαβίωση, για ένα παρόν και ένα μέλλον με ελπίδα και αισιοδοξία.

Για εμάς αποτελεί μονόδρομο να δώσουμε με σθένος όσους σκληρούς αγώνες και αν χρειαστούν για να υπενθυμίζουμε πάντα ότι, ως συνδικαλιστές, ως Εργατικό Κέντρο, αποτελούμε το «αποκούμπι» του εργαζομένου και του συνταξιούχου χωρίς εξαιρέσεις και δισταγμούς.

 

 

Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων (Σταμάτης Πελάης)

 

Ο κατήφορος δεν έχει τέλος για την ψευδεπίγραφη πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας  η οποία   βρίσκεται μακριά από τους αγώνες των εργαζομένων έξω από τις ανάγκες των σωματείων, σε πλήρη αντιπαράθεση με το εργατικό κίνημα.

Γαντζωμένη στις καρέκλες αυτή η παρέα προσπαθεί πάση θυσία , να  εξαντλήσει την θητεία της  ζημιώνοντας καθημερινά την εργατική τάξη της Κέρκυρας .

Χωρίς ντροπή, ισχυρίζονται (μόνοι τους σε όλη την Ελλάδα) ότι νομίμως  ψηφίζουν οι συνταξιούχοι στο Εργατικό Κέντρο ενώ άλλα λέει ο νόμος , οι αποφάσεις του Αρείου Πάγου, και ολόκληρο το συνδικαλιστικό κίνημα της χώρας.

Συνεχίζουν στρουθοκαμηλίζοντας να αρνούνται τις νοθείες στις  διαδικασίες ανάδειξης  αντιπροσώπων σε αρκετά σωματεία της δύναμης του εργατικού κέντρου και επιμένουν να χρησιμοποιούν ως ‘’ κουκιά’’ παράτυπα εκλεγμένους  αντιπροσώπους , με μοναδικό στόχο την διατήρηση της καρέκλας τους.

Ποινικοποιούν ανεπιτυχώς ( βλέπε ασφαλιστικά για πανό) την συνδικαλιστική δράση και απειλούν (!!!) με κλιμάκωση της ποινικοποίησης , ενώ γνωρίζουν ότι κάλλιστα μπορούμε  να πράξουμε το ίδιο για τις παραβιάσεις της εκλογικής νομοθεσίας στις εκλογές των σωματείων ,αλλά και τις προσωπικές συκοφαντικές επιθέσεις , έχοντας στην διάθεση μας  όλα τα απαραίτητα  αποδεικτικά στοιχεία .

Έχοντας υπόψιν τα παραπάνω δεν μας προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι:

– Κήρυξαν την έναρξη και διεξήγαγαν  την ετήσια Γενική  Συνέλευση των αντιπροσώπων  με λιγότερους απ τους μισούς αντιπροσώπους στην αίθουσα  για πρώτη φορά στην ιστορία του ΕΚΚ.

-Ψήφισαν  δια ανατάσεως της χειρός τον οικονομικό  απολογισμό και οικονομικό προϋπολογισμό και όχι με κάλπη για πρώτη φορά στην ιστορία του ΕΚΚ

-Αρνήθηκαν να συζητήσουν και να θέσουν σε ψηφοφορία την πρόταση μομφής που κατατέθηκε από αντιπροσώπους , επιδεικνύοντας έτσι για άλλη μία φορά ,έλλειψη στοιχειώδους σεβασμού των αρχών της δημοκρατικής λειτουργίας των συνδικαλιστικών οργάνων.

Οι αντιπρόσωποι του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας μετά  και την ομόφωνη απόφαση της Γενικής τους Συνέλευσης στις 17 Μάρτη αρνήθηκαν να συμμετάσχουν σ αυτή την παρωδία, καταγγέλλοντας μαζί με τους  εργαζόμενους αυτό το κατάντημα του Εργατικού Κέντρου.

Συνεχίζουμε τον αγώνα  στην βάση των εργαζομένων μέχρι την ανατροπή αυτής της διοίκησης , μέχρι οι εργαζόμενοι να πάρουν στα χέρια τους το σπίτι τους το Εργατικό Κέντρο.

Εργατικό Κέντρο: Με επιτυχία, ο τριήμερος εορτασμός της Πρωτομαγιάς (pics)
Επίσημος Ύμνος του ΕΚ Κέρκυρας η μελωδία «Οι Προλετάριοι» σε ποίηση K. Θεοτόκη (video)
Εκδήλωση τιμής στον κομμουνιστή δάσκαλο Κώστα Χυτήρη (pics, video)
Εργατικό Κέντρο: Στηρίζει τους εργαζόμενους των κοινωνικών δομών
Εργατικό Κέντρο: Από το Σικάγο… στην Καισαριανή, ζήτω η εργατική Πρωτομαγιά!
Κοινοποίηση
Δεν υπάρχουν Σχόλια Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τελευταίες καταχωρήσεις

  • Πρόλαβαν και βγήκαν οι επιβάτες του καμένου καταμαράν
  • Δυο συλλήψεις για παραβάσεις του ΚΟΚ σε Κέρκυρα και Κεφαλονιά
  • Με μεγάλη επιτυχία η θεατρική παράσταση του Αθηναγόρειου
  • Στις φλόγες δύο τουριστικά σκάφη στους Παξούς
  • Η ΑΔΕΔΥ Κέρκυρας στηρίζει την απεργία των εργαζομένων στους Δήμους

Τελευταία σχόλια

  1. Thali Adam στο Η ανακοίνωση της αστυνομίας για το θανατηφόρο τροχαίο στα Καρουμπάτικα
  2. Άγγελος Φρεν στο Στο Πρόγραμμα «Ιόνια Νησιά» η αποκατάσταση της γέφυρας του Παλαιού Φρουρίου
  3. Αριθμός Πρωτοκόλου κλπ... στο Πάνω από 500.000 ευρώ το κόστος μόνο… για να ξαναλειτουργήσει το Δημοτικό Θέατρο
  4. ΓΕΩΡΓΑΤΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ στο Παροπλισμός υποβρυχίου ΠΟΣΕΙΔΩΝ
  5. ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ στο Οι Φωτογραφίες…

Find Us on Socials

Σχετικά άρθρα

“Φαίνεται πως η σαπίλα δεν βρίσκεται μόνο στα τρόφιμα του Γηροκομείου”

07/04/2026

Γραμματέας Εργατικού Κέντρου: Κάστρο αγώνα και ζωντανός πυρήνας πολιτισμού

30/03/2026

Το Εργατικό Κέντρο στηρίζει το συλλαλητήριο για τη σχολική στέγη

29/03/2026

Εργατικό κέντρο: Έξω η Ελλάδα από τον πόλεμο

20/03/2026
Προηγούμενο Επόμενο
  • Ποιοι είμαστε
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου και cookies
  • Όροι δημοσίευσης σχολίων
  • Επικοινωνία
  • CorfuSports.com

Σχετικά με εμάς

Είμαστε το μεγαλύτερο και πληρέστερο κερκυραϊκό portal ειδήσεων, μαζί σας με εγκυρότητα και άποψη από το 2009
CorfuPress.comCorfuPress.com
Ακολουθήστε μας
© 2026 CP-Web / CorfuPress.com
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise