• Αρχική
  • CP-Web
  • Στήλες
  • Άρθρα
  • CorfuSports
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
Σάββατο, 27/02/2021
CorfuPress.com
  • EDITORIAL
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ – ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΑΡΘΡΑ
  • SPORTS
CorfuPress.com
Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
CorfuPress.com
Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πανελλήνια συγκίνηση από τη δωρεά οργάνων του 19χρονου, σήμερα η κηδεία

CorfuPress.com Κείμενο: CorfuPress.com
Πέμπτη, 02/11/2017

Πανελλήνια συγκίνηση έχει προκαλέσει η γενναία απόφαση των γονιών του άτυχου 19χρονου που τραυματίστηκε θανάσιμα εδώ και 12 ημέρες σε τροχαίο δυστύχημα, να προχωρήσουν σε δωρεά των οργάνων του…

Με την πράξη τους αυτή, παρά τον τεράστιο πόνο από το χαμό του παιδιού τους, χάρισαν ζωή σε συνανθρώπους μας στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.
Πρόκειται για τους γονείς του 19χρονου Χρήστου Κούρκουλου, που νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας, ύστερα από τροχαίο δυστύχημα, στις 18 Οκτωβρίου, όταν η δίκυκλη μηχανή που οδηγούσε προσέκρουσε σε ΙΧ αυτοκίνητο. Από τη σφοδρή σύγκρουση τραυματίστηκε τότε θανάσιμα ο 18χρονος φίλος του και συνεπιβάτης της μηχανής, ενώ ο ίδιος είχε μεταφερθεί σοβαρά τραυματισμένος στο νοσοκομείο.
Όλο αυτό το διάστημα οι γονείς του άτυχου 19χρονου ήλπιζαν σε ένα θαύμα. Όμως, ο 19χρονος ήταν πλέον κλινικά νεκρός. Με όλο το κουράγιο που τους απέμεινε, οι γονείς αποφάσισαν να δωρίσουν τα όργανα του παιδιού τους, προκειμένου να δώσουν ζωή σε άλλους ανθρώπους.

Όργανα σε όλη την Ευρώπη!

Σχετικάθέματα

Κυνήγι φαντασμάτων! Τι έδειξε η έρευνα στην προπέλα των σκαφών

Πέμπτη, 03/09/2020

Στην ξηρά και… στο «μικροσκόπιο» το ταχύπλοο!

Τρίτη, 01/09/2020

Κέρκυρα: Δωρεά οργάνων από 59χρονη χαρίζει ζωή σε συνανθρώπους μας

Τρίτη, 21/07/2020

Η διαδικασία της αεροδιακομιδής και ταυτοποίησης των ληπτών, που συντονίστηκε από τον Εθνικό Οργανισμό μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ), ξεκίνησε χθες τα ξημερώματα, με την άφιξη στο νοσοκομείο Κέρκυρας ειδικών ομάδων από την Αυστρία, τη Γερμανία και τη Θεσσαλονίκη και ολοκληρώθηκε με επιτυχία στις 6.30 το πρωί. Η ομάδα της Αυστρίας έλαβε την καρδιά, η ομάδα της Γερμανίας τους πνεύμονες και η ομάδα ιατρών της Θεσσαλονίκης έλαβε το ήπαρ, το πάγκρεας, τους νεφρούς και τα επινεφρίδια του 19χρονου.
«Πρόκειται για τη μεγαλύτερη πράξη ζωής και στο Νοσοκομείο Κέρκυρας συμβαίνει για πρώτη φορά» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής του Νοσοκομείου Φοίβος Κακαβίτσας, ενώ την ίδια ώρα συλλυπήθηκε τους γονείς του άτυχου 19χρονου.
«Η Διοίκηση του Γ.Ν Κέρκυρας συλλυπείται την οικογένεια του 19χρονου, αλλά συνάμα θέλει να την ευχαριστήσει γι’ αυτό το σημαντικό δώρο ζωής που έκανε στους συμπολίτες μας, οι οποίοι σήμερα λαμβάνουν αυτά τα δώρα «ζωής» για τους ίδιους» είπε ο κ. Κακαβίτσας. «Η πράξη ζωής των γονιών αυτών, στέλνει το μεγάλο μήνυμα και την ανάγκη της ευαισθητοποίησης των Ελλήνων για το θέμα της δωρεάς οργάνων. Δυστυχώς η χώρα μας κατατάσσεται στην τελευταία θέση στην Ευρώπη όσον άφορα τη δωρεά οργάνων, που αποτελεί ένα μείζον θέμα ζωής» πρόσθεσε ο κ. Κακαβίτσας.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Κέρκυρας

Εκφράζουμε τη βαθιά θλίψη μας για την τραγική απώλεια δύο νέων ανθρώπων στο πρόσφατο τροχαίο δυστύχημα. Συγχρόνως, αναγνωρίζουμε το μεγαλείο της πράξης και εκ μέρους της ιατρικής κοινότητας εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας στην οικογένεια, που μέσα στο πένθος της βρήκε τη δύναμη να προσφέρει ζωή σε συνανθρώπους μας, με τη δωρεά οργάνων του παιδιού της.
Η δωρεά οργάνων είναι μια πράξη αλτρουισμού και ανθρωπισμού. Η τραγική συγκυρία και η μεγαλειώδης πράξη των γονιών ας γίνει η αφορμή να συζητήσουμε με την οικογένειά μας ένα τέτοιο ενδεχόμενο, χωρίς προκαταλήψεις και χωρίς να ξεχνάμε ότι μπορεί να είμαστε εμείς ή ένα αγαπημένο πρόσωπο που θα χρειαστούμε μόσχευμα κάποια στιγμή της ζωής μας. Παράλληλα, καλούμε τα θεσμοθετημένα όργανα της πολιτείας να κάνουν ότι πρέπει για να περιορίσουν τα τροχαία δυστυχήματα και την απώλεια ανθρώπινων ζωών

Ουραγός στη δωρεά οργάνων η χώρα μας

Ουραγός στη δωρεά οργάνων και των αριθμό μεταμοσχεύσεων παραμένει η Ελλάδα εντός της Ε.Ε. Οι επιδόσεις είναι δραματικά χαμηλές, όπως καταγράφονται από τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε ο Οργανισμός, το 2015 υπήρξαν συνολικά 39 δότες, κατά το έτος 2016 οι δότες αυξήθηκαν σε 51 και κατά το έτος 2017 -μέχρι τον Οκτώβριο- καταγράφηκαν 55 δότες οργάνων.
Στη χώρα μας αντιστοιχούν για το τρέχον έτος 4,5 εθελοντές δότες ανά 1 εκατ. πληθυσμού την ώρα που στην Ευρώπη ο αντίστοιχος μέσος όρος είναι 18 δότες ανά 1 εκατ. πληθυσμού. Για τους ανθρώπους που βρίσκονται στον ιδιαίτερο αυτό χώρο, είναι πια όνειρο μακρινό οι δείκτες του… σωτήριου για τις μεταμοσχεύσεις και τους ασθενείς έτους 2008: τότε που αντιστοιχούσαν 8,9 δότες ανά 1 εκατ. πληθυσμού στη χώρα μας. Πλέον όλα βρίσκονται σε ρυθμό πτωτικό. Οι μεταμοσχεύσεις συμπαγών οργάνων το τρέχον έτος μέχρι στιγμής δεν ξεπερνούν τις 153 -πέρυσι καταγράφηκαν μόλις 151.
Η λίστα με τους ασθενείς όμως που περιμένουν να βρεθεί το συμβατό μόσχευμα μόνο μακραίνει. Οι αριθμοί είναι αποκαλυπτικοί: Περί τους 1.220 νεφροπαθείς αναμένουν να βρεθεί μόσχευμα, άλλοι 158 ασθενείς βρίσκονται στην αναμονή για ηπατικό μόσχευμα και 36 ασθενείς αναμένουν για μόσχευμα καρδιάς.

CorfuPress.com

CorfuPress.com

Άλλες δημοσιεύσεις

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λεωφόρος… Βρωμολίμνης! Οι Σινιές μηνύουν NCH για τα μονοπάτια!

Κείμενο: CorfuPress.com
Σάββατο, 27/02/2021
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πανό… παντού: Σταματήστε την καταστροφή του Ερημίτη

Κείμενο: CorfuPress.com
Σάββατο, 27/02/2021
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εκκίνηση: Πραγματοποίησε πορεία αλληλεγγύης για τον Κουφοντίνα

Κείμενο: CorfuPress.com
Σάββατο, 27/02/2021
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

48ωρη απεργία για τους εξωτερικούς φρουρούς των Φυλακών

Κείμενο: CorfuPress.com
Παρασκευή, 26/02/2021
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε σκληρό lockdown η Λευκάδα, παραμένει στο “κόκκινο” η Κεφαλονιά

Κείμενο: CorfuPress.com
Παρασκευή, 26/02/2021
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εφτά νέα κρούσματα στην Κέρκυρα, για δεύτερο 24ωρο

Κείμενο: CorfuPress.com
Παρασκευή, 26/02/2021
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κέρκυρα: Νήπιο, θετικό στον κορονοϊό

Κείμενο: CorfuPress.com
Παρασκευή, 26/02/2021

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τελευταία σχόλια

  • Avatar Ανώνυμος στο Κι άλλη αύξηση… 13 νέα κρούσματα στην Κέρκυρα: “Περιοριστικα μετρα εχουμε απο το περασμενο Νοεμβρη,κι ομως η κατασταση παραμενει δυσκολη!Τα μετρα αυτα καποια στιγμη πρεπει να τελειωσουν γιατι…” Φεβ 26, 22:52
  • Avatar Ανώνυμος στο Συνεχίζεται και τρίτο 24ωρο η απεργία των ναυτεργατών: “Deal fellowship friends of our the people of Kerkyra aim still working abroad in shipping and special with international shipping…” Φεβ 25, 19:13
  • Avatar Ανώνυμος στο Συνεχίζεται και τρίτο 24ωρο η απεργία των ναυτεργατών: “Καλησπέρα χάρηκα και πάντα μας τα χάλασε ο κόσμος με τον Ελληνικό Νόμο.παντα και εδώ βλέπουμε το μερικά η ένα…” Φεβ 25, 18:57
  • Avatar Ανώνυμος στο Κι άλλη αύξηση… 13 νέα κρούσματα στην Κέρκυρα: “Είναι γιατί κάποιοι δηλώνουν ότι το νησί είναι πράσινο & δεν συντρέχει λόγος περιοριστικών μέτρων για εμάς στην Κέρκυρα…..” Φεβ 24, 20:18
  • Avatar Ανώνυμος στο Βίντεο-προώθηση της Κέρκυρας από την Ένωση Ξεναγών: “Και αυτό είναι η αρχή είναι μία ένδειξη γιατί η απόδειξη είναι η καθημερινή μάχη του κάθε ξεναγού χωριστά αλλά…” Φεβ 23, 17:58

Το μεγαλύτερο και πληρέστερο κερκυραϊκό portal ειδήσεων, μαζί σας με εγκυρότητα και άποψη από το 2009

ακολουθήστε μας

Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • CP-Web/CorfuPress.com
  • Ποιοι είμαστε
  • Όροι χρήσης
  • Χρήση cookies
  • Όροι δημοσίευσης σχολίων
  • Επικοινωνία
  • CorfuSports.com
  • Corfu Magazine
  • Αγγελίες
  • Directory Κέρκυρας

© 2020 CP-Web/CorfuPress.com

Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • EDITORIAL
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ – ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΑΡΘΡΑ
  • SPORTS

© 2020 CP-Web/CorfuPress.com