Σε μια κατάμεστη αίθουσα (.. Συνεδριακή αίθουσα στο Γυμναστήριο) που αποδείχθηκε μικρή μπρος στο πλήθος των παραβρισκόμενων ο Κερκυραϊκός ΓΣ (124 χρονών πλέον) έκοψε την πίτα του την Κυριακή 29 Γενάρη το πρωί. Αμέσως μετά τις βραβεύσεις των κορυφαίων αθλητών του συλλόγου για την χρονιά που πέρασε, υπήρχε και μια πολύ ιδιαίτερη βράβευση και τιμή για έναν άνθρωπο που πρόσφερε τις υπηρεσίες του στον σύλλογο για 52 ολόκληρα χρόνια και αποτελεί αναμφίβολα την ζωντανή ιστορία του τμήματος μπάσκετ του Κερκυραϊκού ΓΣ. Δεν είναι άλλος από τον Γιώργο Κρητικό τον οποίο τίμησε με αναμνηστική πλακέτα ο ίδιος ο πρόεδρος ο κος Μάστορας μέσα σε κλίμα συγκίνησης και σεβασμού.
Ο Γιώργος Κρητικός γεννήθηκε το 1938 και ξεκίνησε την καριέρα του το 1954 στην μεγάλη τότε ομάδα των Προσκόπων της Κέρκυρας και στην συνέχεια ήταν βασικό στέλεχος της επίσης τεράστιας ομάδας της Πανεργατικής που σάρωσε τα πάντα στο διάβα της την δεκαετία του 1950. Επίσης αγωνίστηκε για μια χρονιά και στον ΝΑΟΚ κατακτώντας όλα αυτά τα χρόνια το τοπικό πρωτάθλημα.
Κατά την διάρκεια της στρατιωτικής του θητείας αγωνίστηκε στην Αθήνα με τα χρώματα του Ιωνικού Νέας Φιλαδέλφιας.
Στον Κερκυραϊκό ΓΣ ξεκίνησε ν αγωνίζεται το 1959 όταν και έγινε η πρώτη μεγάλη προσπάθεια ένωσης όλων των τότε μπασκετικών δυνάμεων εκείνης της εποχής υπό την σκέπη του συλλόγου μας, με πραγματικά θαυμαστά αποτελέσματα. Στον Κερκυραϊκό παρέμεινε μέχρι και το τέλος της καριέρας του το 1973 και ήταν ο αρχηγός της ομάδας για 12 χρόνια.
Ήταν ο πρώτος αθλητής του μπάσκετ στην Κέρκυρα που εφάρμοσε στο παιχνίδι του το λεγόμενο jump-shoot, το σουτ με άλμα δηλαδή. Κορυφαίος σκόρερ για σειρά ετών στα κερκυραϊκά γήπεδα και πρώτος σκόρερ στην ιστορία του Κερκυραϊκού ΓΣ στα παιχνίδια με τις αμερικάνικες ομάδες του 6ου Στόλου της Μεσογείου τις δεκαετίες του 60 και αρχές του 70. Επίσης συμμετέχοντας με την ομάδα του Κερκυραϊκού ΓΣ αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του πανεπαρχιακού τουρνουά πόλεων το 1965 που έγινε στην Πάτρα.
Το 1973 μετά το τέλος της καριέρας του, έλαβε ενεργό ρόλο στα διοικητικά του συλλόγου μας όπου και διετέλεσε έφορος και γενικός αρχηγός στο τμήμα μπάσκετ μέχρι και το 2011. Ήταν παρών στις χρυσές δεκαετίες του 70-80 και αρχές του 90 όπου η ανδρική ομάδα του συλλόγου μας αγωνίστηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία στις εθνικές κατηγορίες (Β΄Εθνική και Γ’Εθνική), ενώ είχε και ενεργό ρόλο στην ίδρυση της Ενώσεως Σωματείων Καλαθοσφαίρισης Βορειοδυτικής Ελλάδος (ΕΣΚΑΒΔΕ)
Η συνολική του προσφορά στον σύλλογο φθάνει στα 52 χρόνια.
Να σημειωθεί ότι και οι δύο γιοι του Νίκος και Άγγελος αγωνίστηκαν και πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους σαν αθλητές στο τμήμα μπάσκετ του συλλόγου για πάνω από 20 χρόνια.