Χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα συμφωνείτε ότι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου και τους όρους χρήσης.
Αποδοχή
CorfuPress.comCorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    ΠΟΛΙΤΙΚΗΕμφάνιση περισσότερων
    Συνάντηση της Δημοτικής Οργάνωσης Κέρκυρας των Δημοκρατών με τον Περιφερειάρχη
    15/06/2026
    Συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο με 20 θέματα…
    15/06/2026
    Το «χρυσό» στοίχημα του Βορρά: Πώς η ανακύκλωση έβαλε στο ταμείο ένα εκ. ευρώ
    15/06/2026
    Το παράδοξο της Εγνατίας: Διόδια «ευρωπαϊκά», ταχύτητες του 1950 και εργοτάξια-φαντάσματα
    15/06/2026
    Κέρκυρα: Χωρίς νερό, στέρεψαν και οι δικαιολογίες…
    14/06/2026
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    ΚΟΙΝΩΝΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Aυτοί εκλέχθηκαν στο ΔΣ των Φίλων του Βίδο
    15/06/2026
    Διήμερο διακοπών ρεύματος σε εφτά περιοχές
    15/06/2026
    Η «μέγγενη» των ενοικίων και η μάχη του Ιονίου Πανεπιστημίου να κρατήσει τους φοιτητές
    15/06/2026
    Νύχτα αγωνίας σε 5στερο: Με τα μπουρνούζια στους δρόμους οι ένοικοι λόγω πυρκαγιάς
    15/06/2026
    Φωτιά σε ξενοδοχείο στο Κομμένο – Εκκενώθηκε προληπτικά
    14/06/2026
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Διαδικτυακή ενημέρωση για τις νέες δράσεις ΕΣΠΑ «Ξεκινώ Επιχειρηματικά» και «Παράγουμε Ελλάδα»
    14/06/2026
    Συμμετοχή του Επιμελητηρίου στην ημερίδα της ΠΙΝ για τα μικρά νησιά του Ιονίου
    12/06/2026
    Ξενοδοχ/λοι: Kαταγγελία για «εκλεκτούς» στον Χαλικούνα και κάλεσμα σε απεργία
    12/06/2026
    Αεροδρόμιο Κέρκυρας: Άνοδος 10,8% στην επιβατική κίνηση τον Μάιο
    12/06/2026
    Luxury Real Estate: Το «φαινόμενο» της Κέρκυρας και το άλμα του 91%
    12/06/2026
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕμφάνιση περισσότερων
    Την Τετάρτη, τα εγκαίνια της έκθεσης από την Καλλιτεχνική Σχολή Κέρκυρας
    15/06/2026
    Περασμένα, ξεχασμένα: Παρουσιάζεται το νέο βιβλίο της Λ. Τσιρίδου
    14/06/2026
    Συναυλία της ΦΕΜ για την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής
    14/06/2026
    Τριήμερο Μουσικών Εκδηλώσεων της Παλαιάς
    13/06/2026
    Με επιτυχία, η πρώτη συναυλία της Σχολής Παραδοσιακής Μουσικής του Ωδείου Κερκύρας
    13/06/2026
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    ΑΘΛΗΤΙΚΑΕμφάνιση περισσότερων
    Συγχαρητήρια Κουρή στο νέο πρόεδρο της ΕΠΣΚΙ
    13/06/2026
    Παρελθόν από τον πάγκο της ΑΕ Λευκίμμης ο Γιάννης Φλώρος
    12/06/2026
    Πήγασος Ν. Κέρκυρας: «Ξεροψήνονται» στον ήλιο οι αθλητές, τι γίνεται με το κλειστό;
    12/06/2026
    Ντούσκος: Το δημόσιο «ευχαριστώ» στον Μαχειμάρη για το νέο κωπηλατικό σκάφος
    12/06/2026
    Ιόνιος: Με head coach τον Γεωργίου και assistant τον Καραγιάννη
    09/06/2026
  • ΓΝΩΜΕΣ
    ΓΝΩΜΕΣΕμφάνιση περισσότερων
    Η αλαζονεία της εξουσίας βρίσκεται αντιμέτωπη με την οργή της κοινωνίας
    15/06/2026
    Γιατί να επιλέξω το Ιόνιο Πανεπιστήμιο;
    14/06/2026
     Μελέτες για τον …παράδεισο
    14/06/2026
    Ρεκόρ αφίξεων το Μάιο 2026 στο «Ι. Καποδίστριας» με +11,22%!
    13/06/2026
    Το πυρηνικό μέλλον μας!
    13/06/2026
Ανάγνωση Κοινή συνέντευξη τύπου Κ. Αγοραστού – Θ. Γαλιατσάτου και ψήφισμα για τα Ιόνια
Κοινοποίηση
CorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΓΝΩΜΕΣ
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2025-2026 CP-WEB / CorfuPress.com
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κοινή συνέντευξη τύπου Κ. Αγοραστού – Θ. Γαλιατσάτου και ψήφισμα για τα Ιόνια

Κοινή συνέντευξη τύπου παραχώρησαν ο Πρόεδρος της ΕΝΠΕ Κώστας Αγοραστός και ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος, αμέσως μετά το πέρας της Γεν. Συνέλευσης της ΕΝΠΕ. Ψήφισμα στήριξης στους σεισμόπληκτους

 

CorfuPress.com
CorfuPress.com
Δημοσιεύτηκε 30/11/2015
Κοινοποίηση
6 λεπ. ανάγνωση
galiatsatos agorastos

 

 

 

Ο Πρόεδρος της ΕΝΠΕ κ. Αγοραστός δήλωσε τη συμπαράστασή του στους πληγέντες από το σεισμό συμπολίτες μας στη Λευκάδα, την Ιθάκη και τη Β. Κεφαλονιά, την αμέριστη στήριξή του στον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Γαλιατσάτο στις διεκδικήσεις του από το Κράτος για πόρους και μέτρα ανακούφισης των πολιτών που επλήγησαν και τόνισε ότι σύσσωμη η ΕΝΠΕ ζητά την άμεση οριοθέτηση των σεισμόπληκτες περιοχών, ώστε να προχωρήσει τάχιστα η κρατική χρηματοδότηση.
Όσον αφορά τη συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης, ο κ. Αγοραστός τη χαρακτήρισε «πολύ χρήσιμη και αποτελεσματική» ενώ αναφερόμενος στις διεκδικήσεις των αιρετών στις Περιφέρειες ενημέρωσε ότι η Ένωση Περιφερειών θα ζητήσει συνάντηση με τον ίδιο τον Πρωθυπουργό προκειμένου να δοθεί λύση στα σημαντικά ζητήματα που ταλανίζουν τη λειτουργία και την ίδια την ύπαρξη των Περιφερειών. Ως τέτοια ανέφερε την υποχρηματοδότηση με αίτημα την απόδοση των 250εκ. ευρώ που περικόπηκαν από τους ΚΑΠ των Περιφερειών και τη συνέχιση της καταβολή μισθοδοσίας του προσωπικού των Περιφερειών από τον κρατικό προϋπολογισμό, όπως γίνεται έως τώρα. «Διεκδικούμε το χρηματοδοτικό μοντέλο που ισχύει για την Ευρώπη και στην Ελλάδα, ώστε να είμαστε πραγματικά αυτοδιοίκηση και όχι διοίκηση» είπε χαρακτηριστικά, υπενθυμίζοντας ότι οι Περιφέρειες έσπευσαν να δώσουν τα χρήματά τους για να σωθεί η χώρα όταν υπήρξε ανάγκη.

 

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος υπογράμμισε ότι «λειτουργούμε το θεσμό με αξιοπιστία για την ανάταξη της οικονομίας και τη στήριξη των ανθρώπων που έχουν ανάγκη», χαρακτηρίζοντας ως προς αυτό τις Περιφέρειες «τον πιο αξιόπιστο εταίρο της κυβέρνησης στην προσπάθειά της να χειριστεί και να ξεπεράσει τα προβλήματα» και συνέχισε: «Πήραμε τα εύσημα για τη διαχείριση των οικονομικών κι αυτό το σημείο πρέπει να το σκεφτούμε όλοι. Το κράτος θα πρέπει να στηρίξει το θεσμό ουσιαστικά με πόρους και αρμοδιότητες».
Ο κ. Γαλιατσάτος ευχαρίστησε τους συναδέλφους του που συμφώνησαν στην πρότασή του για διεξαγωγή της Γενικής Συνέλευσης της ΕΝΠΕ στη Λευκάδα και στήριξαν την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στην προσπάθειά της να ενισχύσει το ηθικό των κατοίκων κυρίως των περιοχών που επλήγησαν από τους σεισμούς.
«Από την πρώτη στιγμή η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων είναι κοντά τους συμπολίτες μας που δοκιμάζονται από το χτύπημα του εγκέλαδου. Πέσαμε στη μάχη, να προσφέρουμε ότι μπορούμε, φαγητό, νερό, εφόδια για τις πρώτες ανάγκες των σπιτιών. Δώσαμε ότι μπορούσαμε με πόρους της Περιφέρειας και το έμψυχο υλικό μας. Όμως το Κράτος πρέπει να συνδράμει άμεσα, ήρθε ο χειμώνας και οι άστεγοι θα πρέπει να βοηθηθούν. Ζητήσαμε προκατασκευασμένους οικίσκους ή επιδότηση ενοικίου για τους πολίτες που βρίσκονται σε ανάγκη, καθώς και για τα σχολεία που έχουν κριθεί ακατάλληλα και τις ανάγκες των εκκλησιών», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με τους πόρους που απαιτούνται για την αντιμετώπιση των ζημιών ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων ενημέρωσε ότι απαιτούνται για τις πρώτες ανάγκες των δημοσίων χώρων και υποδομών 20 εκ. ευρώ, σύμφωνα με τη πρώτη αποτίμηση, και έως τώρα το κράτος δίνει 1,5 εκ. ευρώ μέσω του Υπουργείου Υποδομών. «Ελπίζουμε να είναι η πρώτη δόση γιατί πρέπει να σας πω ότι ούτε κατ’ ελάχιστο δεν επαρκεί το ποσό αυτό», σχολίασε ο κ. Γαλιατσάτος. Επίσης ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων σε συζητήσεις με τον Υφ. Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη ζήτησε να προβλεφθούν ελαφρύνσεις και παρατάσεις για πρόστιμα, ληξιπρόθεσμες οφειλές και ΕΝΦΙΑ των κατοίκων των σεισμόπληκτων περιοχών και δήλωσε αισιόδοξος για την ευόδωση του αιτήματος.
Τέλος ο κ. Γαλιατσάτος δήλωσε ότι η Κυβέρνηση θα πρέπει να οριοθετήσει ως σεισμόπληκτες τις περιοχές προκειμένου να δούμε πόση και ποια βοήθεια θα προσφερθεί και κατέληξε: «Υπάρχει άμεση και πραγματική ανάγκη να βοηθήσουμε τους συμπολίτες μας. Θα πρέπει να παύσει η σκληρή γραφειοκρατία που δημιούργησε σωρεία προβλημάτων και ταλαιπώρησε τους συμπολίτες μας στην αντιμετώπιση των σεισμών της Κεφαλονιάς το 2014. Ελπίζουμε αυτή τη φορά να μην περιμένουμε μήνες και χρόνια για τα αυτονόητα».

 

 

Ψήφισμα υπέρ των σεισμόπληκτων στα Ιόνια

Μετά από πρόταση του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θεόδωρου Γαλιατσάτου η Γενική Συνέλευση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, που συνεδρίασε στη Λευκάδα την 27η Νοεμβρίου 2015, υιοθέτησε ψήφισμα στήριξης για τις σεισμόπλ
ηκτες περιοχές, δηλ. τη Λευκάδα, την Ιθάκη και τη Βόρεια Κεφαλονιά, με το οποίο ζητά από την κυβέρνηση άμεση και ουσιαστική συνδρομή με λήψη σειράς μέτρων.

 

Το ψήφισμα της ΕΝΠΕ έχει ως εξής:

Η 3η Γενική Συνέλευση της Ένωσης Περιφερειών της Ελλάδας συμπαρίσταται στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και ιδιαίτερα τις περιοχές της Λευκάδας, της Ιθάκης και της Βόρειας Κεφαλονιάς που επλήγησαν από τον σεισμό της 17ης Νοέμβρη 2015.

Η Γ.Σ. καλεί την κυβέρνηση να συνδράμει άμεσα και ουσιαστικά με οικονομικούς πόρους και εξειδικευμένο προσωπικό για την αποκατάσταση των ζημιών και την επαναφορά της ζωής και της τοπικής οικονομίας στους κανονικούς ρυθμούς. Παράλληλα ζητεί από την κυβέρνηση να προχωρήσει στη παραχώρηση οικονομικών διευκολύνσεων προς τις πληγείσες περιοχές και τους κατοίκους τους, σύμφωνα με τα διατυπωμένα, προς τα αρμόδια υπουργεία, αιτήματα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Τέλος η Γενική Συνέλευσης της ΕΝΠΕ προτείνει στον Υπουργό Υγείας την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων του προσωπικού των στελεχών υγείας (ιατροί, νοσηλευτικό- τεχνικό- διοικητικό προσωπικό) στα νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ως κατ’ εξοχήν σεισμογενούς με οιονεί αυξημένες τις νοσηλευτικές ανάγκες.

Εκπαιδευτική δράση για την προστασία των υδάτων στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Λευκάδας
Στην Κέρκυρα η Ακαδημία Κινηματογράφου του Πεκίνου
Ημερίδα για τα μικρά νησιά του Ιονίου
ΠΙΝ: Επιδοτεί τα εισιτήρια του Αστικού για τους συνταξιούχους
Κατάρρευση του συστήματος ηλεκτρονικής διακίνησης εγγράφων στην Περιφέρεια
Κοινοποίηση

Τελευταίες καταχωρήσεις

  • Συντάξεις Ιουλίου: Δύο πληρωμές μέσα σε 48 ώρες
  • Ξεκινούν οι αιτήσεις για το εφάπαξ επίδομα 1.000 ευρώ σε τρίτεκνες – πολύτεκνες μητέρες
  • Aυτοί εκλέχθηκαν στο ΔΣ των Φίλων του Βίδο
  • Διήμερο διακοπών ρεύματος σε εφτά περιοχές
  • Συνάντηση της Δημοτικής Οργάνωσης Κέρκυρας των Δημοκρατών με τον Περιφερειάρχη

Τελευταία σχόλια

  1. ΣΠΥΡΟΣ ΣΟΥΕΡΕΦ στο Η σκοτεινή πλευρά της Ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα
  2. Martin στο Στις φλόγες δύο τουριστικά σκάφη στους Παξούς
  3. Thali Adam στο Η ανακοίνωση της αστυνομίας για το θανατηφόρο τροχαίο στα Καρουμπάτικα
  4. Άγγελος Φρεν στο Στο Πρόγραμμα «Ιόνια Νησιά» η αποκατάσταση της γέφυρας του Παλαιού Φρουρίου
  5. Αριθμός Πρωτοκόλου κλπ... στο Πάνω από 500.000 ευρώ το κόστος μόνο… για να ξαναλειτουργήσει το Δημοτικό Θέατρο

Find Us on Socials

Σχετικά άρθρα

Σύμφωνο συνεργασίας της Περιφέρειας Ιονίων με την κινεζική επαρχία Shandong

28/05/2026

ΠΙΝ: Συνάντηση εργασίας για την πορεία υλοποίησης του ΕΣΠΑ

26/05/2026

Νέα χρηματοδοτικά προγράμματα της ΑΝΙΟΝ για υποδομές, πολιτισμό, αθλητισμό

26/05/2026

Τι συζήτησε ο Τρεπεκλής με τη δημοτική αρχή Βόρειας Κέρκυρας

14/05/2026
Προηγούμενο Επόμενο
  • Ποιοι είμαστε
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου και cookies
  • Όροι δημοσίευσης σχολίων
  • Επικοινωνία
  • CorfuSports.com

Σχετικά με εμάς

Είμαστε το μεγαλύτερο και πληρέστερο κερκυραϊκό portal ειδήσεων, μαζί σας με εγκυρότητα και άποψη από το 2009
CorfuPress.comCorfuPress.com
Ακολουθήστε μας
© 2026 CP-Web / CorfuPress.com
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise