Χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα συμφωνείτε ότι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου και τους όρους χρήσης.
Αποδοχή
CorfuPress.comCorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    ΠΟΛΙΤΙΚΗΕμφάνιση περισσότερων
    Το τοπικό ΠΑΣΟΚ για τη συνάντηση με το Δήμαρχο
    13/10/2026 23:34
    Ο Ν. Τρίαντος με Τσίπρα στην Κρήτη, επισκέφτηκε το Δικαστικό Μέγαρο στο Ηράκλειο
    13/10/2026 21:16
    Κέρκυρα: 396.031 ευρώ από την κρουαζιέρα του τριμήνου
    13/10/2026 19:46
    Γκίκας: επιστρέφει στο Υπουργείο Πολιτισμού η αριστερή πτέρυγα των Ανακτόρων
    13/10/2026 19:44
    Μπιάγκης: Αν μπορούσαν, θα έφτιαχναν μαρίνα ακόμα και στον Σκάρπωνα
    13/10/2026 18:14
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    ΚΟΙΝΩΝΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Ημερίδα στην Κέρκυρα για τη γεώτρηση «Ασωπός-1» στο Μπλοκ 2
    13/10/2026 22:45
    Μανιταρόφιλοι από Σερβία, Κροατία και Κύπρο έρχονται στην Κέρκυρα
    13/10/2026 22:24
    Λανθασμένος ο συναγερμός αεροπειρατείας για την πτήση της Corendon από την Κέρκυρα
    13/10/2026 21:29
    ΕΛΜΕ: μαθητές κάνουν υποχρεωτικά Γαλλικά λόγω έλλειψης καθηγητών
    13/10/2026 21:08
    KΑΡΠΑ και απινιδωτής: δωρεάν εξάσκηση στην πλατεία Ανουντσιάτας
    13/10/2026 20:38
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Η ΕΛΜΕ για την “Ειδική Αγωγή και τη σκόπιμη υποβάθμισή της”
    13/10/2026 22:29
    ΕΛΜΕ σε δήμους και Περιφέρεια: λύστε το πρόβλημα στέγασης των εκπαιδευτικών
    13/10/2026 22:21
    Ξενοδοχεία: Ο Αύγουστος γέμισε τα δωμάτια, αλλά δεν ανέβασε τις τιμές
    13/10/2026 22:03
    ΔΥΠΑ: Δωρεάν εργαστήρια για ανέργους και επιχειρηματίες στην Κέρκυρα στις 16 Οκτωβρίου
    13/10/2026 22:00
    Η ΕΛΜΕ Κέρκυρας χαιρετίζει την κινητοποίηση των μαθητών στη Γαλλία
    13/10/2026 21:19
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕμφάνιση περισσότερων
    Εκπαιδευτική δράση του Μουσείου Καποδίστρια στο 2ο ΣΔΕ Κέρκυρας για τη Διεθνή Ημέρα Εκπαίδευσης στη Φυλακή
    13/10/2026 20:08
    Δ. Δημόπουλος: «Ανθολόγιο-30 χρόνια σταντ-απ σε μία παράσταση»
    13/10/2026 19:55
    Tριήμερο πένθος στη Φιλαρμονική Γαστουρίου για την απώλεια του Παναγιώτη Κοντού
    13/10/2026 18:02
    Νέα σειρά του Prime Video εκτυλίσσεται στην Κέρκυρα του 1955
    13/10/2026 17:53
    Ρεσιτάλ πιάνου του Παύλου Σιφναίου
    10/10/2026 21:09
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    ΑΘΛΗΤΙΚΑΕμφάνιση περισσότερων
    Έφυγε απ’ τη ζωή o εκπαιδευτικός και διαιτητής μπάσκετ, Σπύρος Μπουχάγιαρ
    12/10/2026 23:45
    Πρεμιέρα στη Φλώρινα για τον Δαμοκλή
    12/10/2026 22:54
    AΕΛ: Νέα νίκη κόντρα στον ΟΦΑΜ και πρώτοι βαθμοί
    11/10/2026 20:56
    Α ΕΠΣΚ: Νικηφόρο ξεκίνημα για Ολυμπιάδα και Κερκυραϊκό!
    11/10/2026 19:42
    Πρεμιέρα με ήττα για τoν Φαίακα!
    11/10/2026 16:28
  • ΓΝΩΜΕΣ
    ΓΝΩΜΕΣΕμφάνιση περισσότερων
    Ο ναζισμός εξαπλώνεται: η σιωπή και η απραξία δεν είναι ουδέτερη στάση
    12/10/2026 18:12
    Στου  πηγαδιού τον πάτο και πάλι προς τα πάνω
    12/10/2026 00:22
    Kατάργηση σχολικών επιτροπών
    11/10/2026 20:33
    «Πρoκριματικές» οι επερχόμενες εκλογές
    11/10/2026 16:34
     Δεν φταίει ο Θεός…
    11/10/2026 16:32
Ανάγνωση Ρελάνς Ξεν/λων: Να γιατί βγάλαμε το 10λογο για τα μέλη μας, έτοιμοι για κινητοποιήσεις
Κοινοποίηση
CorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΓΝΩΜΕΣ
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2025-2026 CP-WEB / CorfuPress.com
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ρελάνς Ξεν/λων: Να γιατί βγάλαμε το 10λογο για τα μέλη μας, έτοιμοι για κινητοποιήσεις


Τα περσινά κρούσματα μεταφοράς στο νοσοκομείο λόγω εξαντλητικής εργασίας υπενθυμίζουν οι ξεν/λοι, απαντώντας στην επίθεση που δέχθηκαν (και από αθηναϊκά ΜΜΕ) για το 10λογο που μοίρασαν στα μέλη τους.

CorfuPress.com
Δημοσιεύτηκε 24/06/2014 19:15
Κοινοποίηση
14 λεπ. ανάγνωση
xenodox por

Η διοίκηση των ξενοδοχοϋπαλλήλων τονίζει ότι την ώρα που οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις έχουν γεμίσει τουρίστες οι εργαζόμενοι τα ξενοδοχεία εργάζονται 10 και 12 ώρες χωρίς ρεπό και χωρίς τις ανάλογες απολαβές. Κάνουν λόγο για σκλαβοπάζαρα σε κάποιες περιπτώσεις με μισθούς πείνας, ενώ τονίζουν ότι η επίθεση που δέχθηκε η διοίκηση των ξενοδοχϋπαλλήλων τις τελευταίες ημέρες, είχε ως στόχο να πλήξει την οργάνωση του αγώνα των εργαζομένων.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε πλειστηριασμό δύο ξενοδοχεία στην Κέρκυρα
Ιστορική ανατροπή: Δωμάτια Vs Ξενοδοχεία σημειώσατε… 1!
Νέο πλαίσιο για τα καταλύματα προσωπικού στα ξενοδοχεία
Το ΚΚΕ φέρνει στη Βουλή τις ατομικές συμβάσεις στα ξενοδοχεία της Κέρκυρας
Δήμος: Υπέρ μας για τα ανταποδοτικά τέλη των ξενοδοχείων, ο Γιάννης Κούρκουλος

Ο περίφημος 10λογος
Υπό τον τίτλο “οδηγίες για την αντιμετώπιση της εργοδοτικής ασυδοσίας” ο Σύνδεσμος ξενοδοχϋπαλλήλων διένημε στα μέλη του τον εξής “10λογο”
“Η περίοδος επαναπρόσληψης με τις δυσκολίες που αυτή έφερνε για τους εργαζόμενους έχει περάσει. Τώρα που έχουμε μπει σε κανονικούς ρυθμούς έρχεται η ώρα της αντεπίθεσης.
1. Ενημερώνουμε άμεσα το σωματείο και το αργότερο μέχρι την διεξαγωγή της γενικής συνέλευσης για πιθανές «συμφωνίες» που έχουν γίνει μέσα στο ξενοδοχείο, τι έγγραφα έχουν υπογραφεί και από ποιους.
2. Δεν υπογράφουμε κανένα άλλο έγγραφο αν πρωτύτερα δεν το έχει εγκρίνει το σωματείο. Δεν είμαστε υποχρεωμένοι να υπογράψουμε κανένα έγγραφο.
Η υπογραφή σε έγγραφο συνήθως οδηγεί σε αφαίρεση δικαιωμάτων.
Δεν υποχρεούμαστε να υπογράψουμε ατομική σύμβαση . Ισχύει η Συλλογική.
3.Ρίχνουμε τους ρυθμούς δουλίας , είναι στο χέρι μας. Κανένας νόμος( με ευθύνη των ξενοδόχων) δεν προβλέπει πόσο εντατικά θα δουλεύουμε και τι όγκο εργασίας θα βγάνουμε μέσα στο 8ωρο. Αυτό εκμεταλλεύεται η εργοδοσία και μας φορτώνει συνέχεια περισσότερη δουλειά. Δεν είσαι υποχρεωμένος να βγάλεις την δουλειά που σου αναθέτει ο προϊστάμενος. Ολοκλήρωσε την εργασία σου με ανθρώπινους ρυθμούς μέχρι εκεί που μπορείς και ούτε λεπτό πέρα του ωραρίου σου.
4. Μην εργάζεσαι τα ρεπό σου. Στις περισσότερες περιπτώσεις εργάζεσαι τσάμπα.
5. Με την τήρηση των οδηγιών 3 και 4 συμβάλλουμε στην πρόσληψη νέων συναδέλφων , την μείωση της ανεργίας , τον περιορισμό των εκβιασμών για απόλυση , την ενίσχυση της θέσης μας , την προστασία και την διεύρυνση των δικαιωμάτων μας.
6. Ενίσχυσε τις σχέσεις συνεργασίας και αλληλεγγύης με τους συναδέλφους σου. Δεν έχεις μαζί τους να χωρίσεις τίποτα. Μην τσιμπάς στις διακρίσεις που προωθούν οι προϊστάμενοι και οι εργοδότες ανάμεσα στους συναδέλφους . Το κάνουν εσκεμμένα , προωθούν το διαίρει και βασίλευε .Ιδιαίτερα ενίσχυσε τις σχέσεις σου με μαθητές και αλλοδαπούς. Στήριξε και καθοδήγησε τους, εξήγησε τους γιατί τους εκμεταλλεύεται ο εργοδότης και κάλεσε τους σε κοινούς αγώνες. Μην τους χαρίζεις στον εργοδότη. Πάρ τους με το μέρος σου. Απομόνωσε ρουφιάνους και φασίστες, ενημέρωσε το σωματείο γι αυτούς, διέσυρε τους όπου μπορείς , τσάκισε τους.
7. Ενημέρωνε το σωματείο για κάθε εξέλιξη στο ξενοδοχείο όπως:
εξελίξεις στα διοικητικά του, αλλαγές στην διεύθυνση και τα στελέχη , συνεργασία με τουρ οπερέιτορ, προμηθευτές ,άλλες επιχειρήσεις, VIP πελάτες και παράγοντες που επισκέπτονται το ξενοδοχείο , συνέδρια, εκδηλώσεις κλπ. Έχουν όλα μεγάλη αξία για την χάραξη της τακτικής μας και την αποτελεσματική οργάνωση των αγώνων μας.
8. Ενημέρωσε το σωματείο για ότι σου λένε προϊστάμενοι, στελέχη , διευθυντές και εργοδότες. Έχουν περάσει οι περισσότεροι από ειδικά σεμινάρια προπαγάνδας για να σε επηρεάζουν και να σου ληστεύουν τον κόπο και τον ιδρώτα χωρίς να αντιδράς. Έχει μεγάλη σημασία για το σωματείο να γνωρίζει ακόμη και τον τρόπο με τον οποίο λένε… καλημέρα…
9. Φρόντισε να γραφτούν στο σωματείο όσοι δεν είναι μέλη . Εξήγησε στους νέους συναδέλφους που δεν γνωρίζουν για την αξία της συμμετοχής στο σωματείο. Ενημέρωσε τους για την δράση και τους αγώνες που έχει δώσει το σωματείο.
Λάβε μέρος στα καλέσματα του σωματείου και προέτρεψε να έρθουν κι άλλοι , ιδιαίτερα οι νέοι συνάδελφοι .Στήριξε οργανωτικά και οικονομικά το σωματείο, δώσε την συνδρομή σου μέσα στο καλοκαίρι.
10. Εκτός της οργανωτικής δομής του σωματείου , είναι ανάγκη να δημιουργηθούν νέα κύτταρα οργάνωσης με την μορφή της οργάνωσης ομάδων εργαζομένων.
Πάρτε πρωτοβουλίες και οργανώστε ομάδες ξενοδοχείων, χωριών, συνοικίας ,ή περιοχής.
Ζήτα την βοήθεια του σωματείου για την στήριξη τέτοιων πρωτοβουλιών”.

 

Ο θόρυβος και η απάντηση
Ο 10λογος έτυχε ευρύτατης δημοσιότητας (και σε πανελλαδικό επίπεδο με ρεπορτάζ του ΑΝΤ1), ΄οπου επιχειρηματίες του τουρισμού κατέθεσαν τις απόψεις τους (αρνητικές στην συντριπτική τους πλειοψηφία).
Τι απαντά ο Σύνδεσμος; Δικαίως ανησυχούν, δεν σταματάμε τους αγώνες, τονίζουν, υπενθυμίζοντας ότι ήταν δεκάδες οι ξεν/λοι που οδηγήθηκαν πέρσι στο νοσοκομείο λόγω των εξαντλητικών ρυθμών.
Ολόκληρη η απάντηση του Συνδέσμου έχει ως εξής:
“Οι μεγάλες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις έχουν γεμίσει τουρίστες, τα ταμεία τους έχουν ξεχειλίσει περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά.
Την ίδια ώρα λόγω all inclusive και κατευθυνόμενου τουρισμού , οι τουρίστες αυτοί δεν φαίνονται στους δρόμους της Κέρκυρας.
Τα μικρομάγαζα ψάχνουν πελάτες με το τηλεσκόπιο, τα μικρά οικογενειακά ξενοδοχεία και τα καταλύματα φυτοζωούν αν δεν βάζουν λουκέτο, περιμένουν να επιβιώσουν απ τα απόνερα που αφήνει πίσω της η κερδοφορία των μονοπωλίων και στενάζουν κάτω απ τον σκληρό ανταγωνισμό.
Οι εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία που στην πλειοψηφία τους εργάζονται στις μεγάλες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις βγάζουν το μεροκάματο του τρόμου και αμείβονται με ψίχουλα. Η κερκυραϊκή οικονομία έχει παραδοθεί σε μία χούφτα πλουτοκράτες.
Μεγάλο μέρος των εργαζομένων εργάζεται 10ωρα και 12ωρα , χωρίς ρεπό, χωρίς διάλειμμα, με τεράστιο όγκο εργασίας και ρυθμούς εξαντλητικούς.
Δεκάδες ήταν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι την προηγούμενη χρονιά που οδηγήθηκαν λόγω των εξαντλητικών ρυθμών εργασίας στο νοσοκομείο, τα κέντρα υγείας και ιδιωτικά ιατρεία.
Ανάλογα περιστατικά έχουν ήδη ξεκινήσει να εμφανίζονται και φέτος.
Την ίδια ώρα δίνουν και παίρνουν οι απειλές για υπογραφή ατομικών συμβάσεων και επιπλέον αφαίρεση των ελάχιστων εργατικών δικαιωμάτων.
Η υπερωριακή απασχόληση και η παράνομη εργασία τις ημέρες των ρεπό , είναι στις περισσότερες περιπτώσεις αναγκαστική και απλήρωτη. Οι επαγγελματίες ξενοδοχοϋπάλληλοι αντικαθιστώνται από δεκάδες (σε κάθε ξενοδοχείο) εκπαιδευόμενους ή ψευτοεκπαιδευόμενους των σχολών της Ελλάδας και του εξωτερικού, οι οποίοι στην πραγματικότητα δεν λαμβάνουν καμμία πρακτική άσκηση , αλλά απασχολούνται εξαντλητικά και υπερωριακά σε κανονικά πόστα εργασίας με αμοιβές σκλαβοπάζαρου.
Μέσα σ αυτά η ανασφάλιστη εργασία , οι ελαστικές μορφές απασχόλησης ,
η καθυστέρηση των μισθών , αλλά και οι χαμένοι οριστικά μισθοί απ τα επιχειρηματικά παιγνίδια (αλλαγές εταιρικών σχημάτων , off shore εταιρείες,
Μον. ΕΠΕ ,leasing κ. α. ) εξαφανίζουν επιχειρήσεις , υπεύθυνους και τα χρήματα των εργαζομένων (βλπ. Γυαλισκάρι, Μπέης , κλπ.).
Μπροστά σ αυτόν τον εργασιακό μεσαίωνα που αποτελεί κεντρική πολιτική της κυβέρνησης και της Ε.Ε. για την εξυπηρέτηση της κερδοφορίας των μονοπωλίων, έχουμε υποχρέωση ως διοίκηση του σωματείου να καλέσουμε τους εργαζόμενους σε ταξικούς αγώνες για την ανατροπή του και να εκτελέσουμε την ομόφωνη απόφαση της γενικής μας συνέλευσης , για ανασυγκρότηση του κλάδου και οργάνωση των αγώνων του, σύμφωνα με τα νέα δεδομένα.
Η μεγαλοεργοδοσία με τους μηχανισμούς της έχει εξοργιστεί αντιλαμβανόμενη ότι ο Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας δεν ανέχεται την υπονόμευση των εργατικών δικαιωμάτων , δεν συμβιβάζεται με την νέα δουλεία και αξιοποιεί κάθε δυνατότητα που του παρέχεται για αποτελεσματικότερη οργάνωση των αγώνων. Έτσι εξηγείται η αντίδραση της με αφορμή ενημερωτικό δελτίο που διένημε το σωματείο μας στα μέλη του .
Τι πιστεύουν δηλαδή ,ότι θα φορτώνουν διπλή δουλειά στους εργαζόμενους και εμείς θα τους λέμε να το αποδεχτούν και να συνεχίζουν να δουλεύουν μέχρι να καταλήξουν στον νοσοκομείο;
Όχι βέβαια , θα καλέσουμε τους εργαζόμενους να δουλεύουν ανθρώπινα.
Τι νομίζουν , ότι θα εξαφανίζουν επιχειρήσεις, δεδουλευμένα και δικαιώματα και εμείς θα τα μαθαίνουμε τελευταίοι όταν δεν θα υπάρχει κανένα περιθώριο αντίδρασης;
Τι θέλουν , να παραμυθιάζουν όλη μέρα τους εργαζόμενους με τα στελέχη τους ,
να τα «καταπίνουν» οι εργαζόμενοι και να μην ξέρει τίποτα το σωματείο ώστε να επιβάλλουν την ασυδοσία τους;
Όχι βέβαια , θα τα μαθαίνουμε όλα και θα λέμε στους εργαζόμενους την αλήθεια. Δεν θα είναι μονομερής η πληροφόρηση .
Όλοι αυτοί που τις τελευταίες μέρες ερμηνεύουν το ενημερωτικό δελτίο του σωματείου μας παραποιώντας την αλήθεια , δεν έχουν αγωνία μήπως τάχα πληγεί ο τουρισμός από ένα έντυπο .
Άλλωστε αν είχαν τέτοια αγωνία θα την είχαν δείξει για την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών στους επισκέπτες και την προστασία του κερκυραϊκού περιβάλλοντος , που είναι το συγκριτικό μας πλεονέκτημα.
Στην πραγματικότητα τρέμουν μήπως σηκώσουν ανάστημα οι εργαζόμενοι και διεκδικήσουν το δίκιο τους.
Ανησυχούν μήπως δεν συνεχίσουν να λειτουργούν οι απάνθρωπες συνθήκες εργασίας, τα εξαντλητικά ωράρια κ.λπ.
Φοβούνται μήπως δεν μπορέσουν να μειώσουν κι άλλο τους μισθούς , να αφαιρέσουν κι άλλα δικαιώματα , για να κερδίσουν περισσότερα.
Φοβούνται τους αγώνες των εργαζομένων που έρχονται , γι αυτό και ετοιμάζουν με την κυβέρνηση τους , την κατάργηση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων .
Δεν τους αδικούμε , δικαίως ανησυχούν και αυτό μας τιμά.
Η ανησυχία τους αποτελεί δείγμα της σοβαρής προσπάθειας που κάνουμε , για να οργανωθεί και να διεκδικήσει άσπρη μέρα ο μόνος παραγωγός του πλούτου που είναι ο εργαζόμενος.
Για να είναι κυρίαρχος στον τόπο του ο κερκυραϊκός λαός και όχι οι μονοπωλιακοί όμιλοι”.

 

Γενική Συνέλευση και στο βάθος κινητοποιήσεις;
Επιπρόσθετα ο κλάδος κατέρχεται σε έκτακτη γενική συνέλευση την Πέμπτη 3/7/2014 και ώρα 7 το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο με θέματα :
1.Εκτίμηση της κατάστασης στα ξενοδοχεία.
2.Προκήρυξη απεργιακών και άλλων κινητοποιήσεων.
3.Επίδομα ανεργίας, Βαρέα και τοπική σύμβαση εργασίας.

 

Και επιστολή στους ξενοδόχους
Στις δ/νσεις των μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων απέστειλαν επιστολή οι ξενοδοχοϋπάλληλοι ζητώντας εξοφλήσεις δεδουλευμένων, ασφάλιση και τήρηση της εργατικής νομοθεσίας. Αναλυτικά η επιστολή:
“Κύριοι,
Η εργοδοτική ασυδοσία στα ξενοδοχεία της Κέρκυρας έχει ξεπεράσει κάθε όριο , το ίδιο και η κερδοφορία . Η Κέρκυρα , το περιβάλλον της , η ομορφιά της , η φιλοξενία της , δεν ανήκουν σε μία χούφτα ξενοδόχους και τουρ οπερέιτορ που θησαυρίζουν σε βάρος μικρών επαγγελματιών και εργαζομένων . Η χούντα του all inclusive και του σφαγιασμού των εργατικών δικαιωμάτων , η ζούγκλα της ανταγωνιστικότητας, του σκλαβοπάζαρου , των αλλοδαπών, δεν είναι ανεκτά από τους κερκυραίους εργαζόμενους. Είμαστε αποφασισμένοι να συγκρουστούμε μέχρι τέλους. Γι αυτό σας καλούμε όπως μέχρι τις 3 Ιουλίου ημέρα της Γενικής Συνέλευσης και αποφάσεων των ξενοδοχοϋπαλλήλων να έχετε προχωρήσετε στις παρακάτω ενέργειες.
1.Να έχετε εξοφλήσει πλήρως όλα τα δεδουλευμένα μέχρι και τον Ιούνιο , τα επιδόματα ,καθώς και τοπικά επιδόματα (150 ευρώ) για το 2012 και το 2013.
2.Να έχετε καταθέσει στα γραφεία του Σωματείου μέχρι τις 3/7 / και ώρα 14.00 μ.μ. ακυρωμένες όλες τις ατομικές συμβάσεις που υποχρεώσατε τους εργαζόμενους (Έλληνες και ξένους) να σας υπογράψουν .
3.Να έχετε καταβάλλει όλες τις διαφορές που έχουν προκύψει από ατομικές συμβάσεις και να παραδώσετε στην προαναφερόμενη προθεσμία όλα τα σχετικά παραστατικά.
4.Να πάψουν οι πρακτικά ασκούμενοι να καταλαμβάνουν θέση εργασίας εργαζόμενου και να περιοριστείτε στην πρακτική τους άσκηση από επαγγελματίες.
5.Να έχετε προσλάβει το αναγκαίο προσωπικό ( με προτεραιότητα τους απολυμένους σας)για την κάλυψη των κενών θέσεων εργασίας με βάση την σύνθεση προσωπικού που είχε καθορίσει ο ΕΟΤ για τα ξενία.
6.Να έχετε ασφαλίσει το σύνολο των εργαζομένων στο ξενοδοχείο και να εργάζονται όλοι αυστηρά 5θήμερο, 8ωρο.Να έχετε καταργήσει τα 4ωρα και τις ψευτοσυμβάσεις μερικής απασχόλησης και κάθε ελαστική μορφή απασχόλησης.
7.Να έχετε εντάξει όλους τους εργαζόμενους του ξενοδοχείου στις κατηγορίες της κλαδικής ΣΣΕ των ξενοδοχοϋπαλλήλων και να ακυρώσετε κάθε σχέση εργασίας με εθνική – γενική, ή με τις μνημονιακές συμβάσεις , καταβάλλοντας τι διαφορές από την αρχή της σαιζόν.
8.Να εφαρμόσετε τα διαλείμματα με την σχετική προσφορά φαγητού και καφέ.
9.Να επαναφέρετε στην πρότερη κατάσταση όσους μισθούς μειώσατε αυθαίρετα φέτος σε σχέση με την περσινή χρονιά .
10. Να συμμορφώσετε όσους από τα στελέχη σας , κατόπιν εντολών ή από
υπερβάλλον ζήλο έχουν επιδείξει αντεργατική συμπεριφορά και πρακτική .
Από εσάς εξαρτάτε η αντιμετώπιση που θα έχετε από τους εργαζόμενους του κλάδου. Στο χέρι σας είναι να επιλέξετε πως θα κυλήσει η σαιζόν.
Το Δ/Σ των ξενοδοχοϋπαλλήλων είναι στην διάθεση σας για κάθε διευκρίνιση”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άδειες για χρήση νερού από γεωτρήσεις σε ξενοδοχεία της Κέρκυρας
Πόλη Kέρκυρας: ΤΕΛΟΣ σε νέες μονάδες και airbnb;
Τα νέα 5άστερα ξενοδοχεία που ανοίγουν φέτος σε Κέρκυρα και Ιόνια
Εγκρίθηκε επενδυτικό σχέδιο για ξενοδοχείο στην Κέρκυρα
Επιχορήγηση για επένδυση (και) σε ξενοδοχείο της Κέρκυρας
Κοινοποίηση

Τελευταίες καταχωρήσεις

  • Την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου γιορτάζει…
  • Σαν Σήμερα 14/10: Τα σημαντικότερα γεγονότα…
  • Αίθριος και ζεστός για την εποχή ο καιρός στην Κέρκυρα την Τετάρτη
  • Το τοπικό ΠΑΣΟΚ για τη συνάντηση με το Δήμαρχο
  • Ημερίδα στην Κέρκυρα για τη γεώτρηση «Ασωπός-1» στο Μπλοκ 2

Τελευταία σχόλια

  1. RANTOS KOSTAS στο Το υδραγωγείο του 1831 γίνεται περιπατητική διαδρομή
  2. Κερκυραιος πολιτης στο Φορέας Κορφιάτικης Έκφρασης: Διαμαρτυρία για την εγκατάλειψη στο εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου στο Φαληράκι
  3. Κερκυραιος πολιτης στο Συνάντηση εργασίας με τον Δ/ντή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την υλοποίηση του Προγράμματος “Ιόνια Νησιά 2021-2027”
  4. Κερκυραιος πολιτης στο Σύλληψη αλλοδαπού στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας με πλαστά έγγραφα
  5. Spiros Giourgas στο Eπιμελητήριο: Οι Παξοί δεν είναι ξεχασμένοι

Βρείτε μας στα κοινωνικά δίκτυα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Dreams Corfu Resort & Spa: Ανακαινισμένο και με νέο όνομα το πεντάστερο στο Κοντόκαλι!

02/09/2022 13:39

Πληρότητες Πάσχα: 100% στην πόλη, 86% σε όλο το νησί στα ξενοδοχεία!

05/04/2022 11:15

Cook’s Club και στην Κέρκυρα από τον Μάιο

17/02/2022 09:13

Νέο ξενοδοχείο TRYP by Wyndham Hotel θα ανοίξει στην Κέρκυρα

17/01/2022 08:49
Προηγούμενο Επόμενο
  • Ποιοι είμαστε
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου και cookies
  • Όροι δημοσίευσης σχολίων
  • Επικοινωνία
  • CorfuSports.com

Σχετικά με εμάς

Είμαστε το μεγαλύτερο και πληρέστερο κερκυραϊκό portal ειδήσεων, μαζί σας με εγκυρότητα και άποψη από το 2009
CorfuPress.comCorfuPress.com
Ακολουθήστε μας
© 2026 CP-Web / CorfuPress.com
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise