Χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα συμφωνείτε ότι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου και τους όρους χρήσης.
Αποδοχή
CorfuPress.comCorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    ΠΟΛΙΤΙΚΗΕμφάνιση περισσότερων
    Συγχαρητήρια στο νέο λιμενάρχη από το δήμαρχο βορρά
    22/07/2026
    ΔΕΕΠ Κέρκυρας: Η παιδεία απαιτεί διάλογο, υπευθυνότητα και λύσεις
    22/07/2026
    Έρχεται Περιφερειακό με τηλεδιάσκεψη
    21/07/2026
    ΛΑΣΥ Ιονίων: Το Περιβαλλοντικό Έγκλημα στον Παντοκράτορα συνεχίζεται στην υγεία των κερδών
    21/07/2026
    ΚΚΕ: Στη Βουλή, η μη χορήγηση επιδόματος παραμεθορίου στους Πυροσβέστες της Κέρκυρας
    21/07/2026
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    ΚΟΙΝΩΝΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Διακομιδή 15χρονου από τους Παξούς
    22/07/2026
    Εκτεταμένες ζημιές σε υποδομές της βόρειας Κέρκυρας
    22/07/2026
    Έναρξη της 4ης περιόδου κατασκηνώσεων της Μητρόπολης
    22/07/2026
    Βίντεο: Εντυπωσιακές αστραπές και ισχυροί ριπαίοι άνεμοι την Τρίτη το βράδυ!
    22/07/2026
    MeteoCorfu: Ενισχυμένος Μαΐστρος φέρνει πτώση θερμοκρασίας και αυξημένο κίνδυνο πυρκαγιάς
    22/07/2026
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    O ΣΕΠΕ Κέρκυρας καταγγέλλει τη δημόσια στήριξη στο κλείσιμο του 13ου Δημοτικού
    21/07/2026
    Δικαστικό μπλόκο στις βραχυχρόνιες μισθώσεις εντός πολυκατοικιών
    20/07/2026
    ΕΛΜΕ: Να μη συγκαλυφθεί το νέο, κρατικό έγκλημα στο Άργος
    15/07/2026
    Το Συνδικάτο Ξενοδοχ/λων καταγγέλλει τους ξενοδόχους της Κέρκυρας
    15/07/2026
    Για διακοπές στην Κέρκυρα η Maggie Gyllenhaal
    15/07/2026
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕμφάνιση περισσότερων
    Aγγελική Κωστάκη: «Ξωθιά»
    22/07/2026
    Μουσική βραδιά στο Φλαγγίνειο: 36 τραγούδια σε ένα βιβλίο
    22/07/2026
    Μάνος Χατζιδάκις: 32 χρόνια μετά       
    22/07/2026
    «Στα Bήματα του Kαποδίστρια»
    21/07/2026
    Έλενα Σαλιγκάρα: «Εγώ, ο άλλος»
    21/07/2026
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    ΑΘΛΗΤΙΚΑΕμφάνιση περισσότερων
    Ο ΣΕΓΑΣ Κέρκυρας υποδέχτηκε τα παιδιά που πήγαν στο Euro!
    22/07/2026
    ΝΑΟΚ: Δυναμικό «παρών» στο πανελλήνιο αγωνιστικών κατηγοριών
    21/07/2026
    Συγχαρητήρια Αρμενιάκου για τις διακρίσεις των Κερκυραίων αθλητών στίβου
    21/07/2026
    Πέθανε ο Κέβιν Κίγκαν
    20/07/2026
    Xάλκινος ο Μουμούρης, πέμπτη η Βλασερού στο Ευρωπαϊκό
    20/07/2026
  • ΓΝΩΜΕΣ
    ΓΝΩΜΕΣΕμφάνιση περισσότερων
    Μάνος Χατζιδάκις: 32 χρόνια μετά       
    22/07/2026
    Τέσσερις δημόσιες Νομικές ήταν πολλές, τώρα οι ιδιωτικές δεν μας φτάνουν!
    20/07/2026
    Μνήμη και θρήνος για την Κύπρο
    20/07/2026
    Αδιαφορία και ανευθυνότητα
    20/07/2026
    Ιαχές πολέμου…
    18/07/2026
Ανάγνωση Ρουπακιώτης: Υπόσχεση για αποσυμφόρηση, όχι όμως για νέες φυλακές…
Κοινοποίηση
CorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΓΝΩΜΕΣ
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2025-2026 CP-WEB / CorfuPress.com
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ρουπακιώτης: Υπόσχεση για αποσυμφόρηση, όχι όμως για νέες φυλακές…

Roupakiotis fylakes  1

Συνομιλία με αντιπροσωπεία των κρατούμενων των φυλακών της Κέρκυρας είχε για δύο περίπου ώρες σήμερα το πρωί ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης, συνοδευόμενος από τον υφυπουργό Δικαιοσύνης κ. Καραγκούνη και το Γ.Γ. του Υπουργείου  κ. Κανελλόπουλο.

CorfuPress.com
CorfuPress.com
Δημοσιεύτηκε 21/09/2012
Κοινοποίηση
4 λεπ. ανάγνωση

Roupakiotis fylakes  1

Συνομιλία με αντιπροσωπεία των κρατούμενων των φυλακών της Κέρκυρας είχε για δύο περίπου ώρες σήμερα το πρωί ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης, συνοδευόμενος από τον υφυπουργό Δικαιοσύνης κ. Καραγκούνη και το Γ.Γ. του Υπουργείου  κ. Κανελλόπουλο. Ο κ. Ρουπακιώτης ενημέρωσε τους κρατούμενους για τις ρυθμίσεις που προωθεί με νομοσχέδιο με τις οποίες βελτιώνονται οι συνθήκες διαβίωσης στις φυλακές, οι προϋποθέσεις για την υπό όρους απόλυσή τους με στόχο την αποσυμφόρηση των φυλακών για ορισμένα αδικήματα. «Πιστεύω ότι με την ψήφιση των νέων μέτρων θα αλλάξει το περιβάλλον της φυλακής σε μία εποχή που τα οικονομικά πράγματα στην Ελλάδα είναι απελπιστικά δύσκολα. Αν είχαμε μεγαλύτερες δυνατότητες, θα κάναμε περισσότερα», δήλωσε μετά την επίσκεψη ο Υπουργός.

Αποσυμφόρηση μέσω… ναρκωτικών

Όσον αφορά την αποσυμφόρηση των φυλακών, υπογράμμισε ότι πέραν των δυνατοτήτων που δίνουν τα νέα μέτρα, θα μεταφερθεί ένας μεγάλος αριθμός κρατουμένων στις αγροτικές φυλακές, ενώ θα αναπτυχθεί στο μέγιστο βαθμό για μία σειρά συγκεκριμένων αδικημάτων την κοινωφελή εργασία. Σημείο – κλειδί των νέων μέτρων, θα αποτελέσει ο νέος κώδικας σχετικά με τα αδικήματα που αφορούν τα ναρκωτικά, ο οποίος, κατά τον κ. Ρουπακιώτη, θα αλλάξει εντελώς το τοπίο: «Η αγωνία μας είναι οι σημερινές συνθήκες στις φυλακές με την προοπτική του πως να αποσυμφορηθούν αλλά και πως να ενισχυθεί η εναλλακτική έκτιση της ποινής. Είναι μια άλλη αντίληψη».

«Μεταφορά φυλακών; Θα το επεξεργαστούμε…»

Roupakiotis fylakes  2

Σχετικά με το πάγιο αίτημα των φορέων της Κέρκυρας για μεταφορά των φυλακών εκτός πόλης, ο κ. Ρουπακιώτης δεν έδειξε ιδιαίτερα αισιόδοξος για μια τέτοια προοπτική άμεσα, καθώς σε σχετική ερώτηση αναφέρθηκε σε νέα σωφρονιστικά καταστήματα σε άλλες περιοχές της χώρας παραπέμποντας το θέμα στο νησί, σε περαιτέρω επεξεργασία: «Η πολιτεία πάντα πρέπει να δείχνει το ενδιαφέρον της για να υπάρχουν σωφρονιστικά καταστήματα με άλλες συνθήκες για τους κρατούμενους. Εγκαινιάζουμε σε ενάμισι μήνα τις νέες φυλακές στην Αγιά Κρήτης, σε λίγο καιρό στη Δράμα, δύο νέες πτέρυγες στη Νιγρήτα ενώ ετοιμάζουμε τα σχέδια για δύο ακόμα νέες φυλακές. Για την Κέρκυρα ειδικότερα, όμως, θα πρέπει να προχωρήσουμε σε μία επεξεργασία σκέψεων και προτάσεων ώστε να είμαστε και εμείς συνεπείς σε αυτά που λέμε».
Την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου συνόδευσαν στην επίσκεψή της στις Φυλακές Κέρκυρας, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Γ. Βραδής, η Εισαγγελέας Χ. Νταϊρούση, ο διευθυντής των Φυλακών και παράγοντες του εν Κέρκυρα χώρου της Δικαιοσύνης.

Ικανοποιημένοι οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι

Στο Δ.Σ. αλλά και στην πανελλήνια ομοσπονδία τους θα φέρει τα όσα δεσμεύτηκε στης αντιπροσωπεία των εργαζομένων στις Φυλακές Κέρκυρας ο Υπουργός Δικαιοσύνης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Κέρκυρας Αντώνης Κωστελέτος. Ο κ. Κωστελέτος είχε συνάντηση με τον κ. Ρουπακιώτη, όπου του έθεσε τα προβλήματα του κλάδου που αφορούν την μεγάλη περικοπή μισθών και επιδομάτων σε έναν κλάδο εργαζομένων που αντιμετωπίζει λόγω των συνθηκών καθημερινά κίνδυνο ακόμα και για τη σωματική του ακεραιότητα. Επίσης, την υποστελέχωση στις φυλακές του νησιού αλλά και τις συνθήκες κράτησης που σε συνδυασμό με τον υπερπληθυσμό, δημιουργούν απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσης με κρατούμενους ακόμα και να κοιμούνται στο έδαφος!
Ο κ. Ρουπακιώτης υποσχέθηκε ότι θα εξετάσει προσεκτικά όλα τα ζητήματα υπό το πρίσμα, ωστόσο, της οικονομικής κατάστασης της χώρας ενώ επανέλαβε όσα είπε και στους κρατούμενους για τις αλλαγές που θα επιφέρει το νομοσχέδιο που θα καταθέσει σύντομα στη Βουλή.
Ο κ. Κωστελέτος δήλωσε ικανοποιημένος από τη στάση και τις προθέσεις του Υπουργού, ωστόσο, υπογράμμισε ότι οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν μέχρι να υπάρξει νέα απόφαση της Ομοσπονδίας των εργαζομένων στα καταστήματα κράτησης.

Στο Δικαστικό Μέγαρο

Μετά την επίσκεψη στις Φυλακές, ο κ. Ρουπακιώτης ξεναγήθηκε στο Δικαστικό Μέγαρο το οποίο θα εγκαινιάσει σήμερα το απόγευμα, παρουσία του Κερκυραίου υπουργού Δημόσιας Τάξης Νίκου Δένδια.

Μπιάγκης: Η πολιτεία δεν έχει αναγνωρίσει στους σωφρονιστικούς όσα τους αναλογούν
Σε τροχιά υλοποίησης η μετεγκατάσταση των φυλακών
Eπίσκεψη Τρεπεκλή σε Σωφρονιστικό Κατάστημα και ΔΙΑΠΛΟΥΣ
Μπιάγκης: Μπράβο σε Θιναλιακό και Κλειστές Φυλακές
Καλούδης: Οι νέες απατηλές εξαγγελίες Κοντού περί νέων Φυλακών και η σοβαρή δήλωση Τρεπεκλή
Κοινοποίηση

Τελευταίες καταχωρήσεις

  • Διακομιδή 15χρονου από τους Παξούς
  • Εκτεταμένες ζημιές σε υποδομές της βόρειας Κέρκυρας
  • Συγχαρητήρια στο νέο λιμενάρχη από το δήμαρχο βορρά
  • ΔΕΕΠ Κέρκυρας: Η παιδεία απαιτεί διάλογο, υπευθυνότητα και λύσεις
  • Aγγελική Κωστάκη: «Ξωθιά»

Τελευταία σχόλια

  1. ΣΠΥΡΟΣ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΣ στο Από παθητικοί χρήστες, δημιουργοί: Το νέο Κέντρο Καινοτομίας στην Κέρκυρα αλλάζει το σχολείο
  2. Δημητρης Απεργης στο Κικίλιας: «Νέος Επιβατικός Σταθμός αντάξιος της ομορφιάς και της τουριστικής δυναμικής των Παξών»
  3. Πανος.. στο Εξασφαλίστηκε 1 εκ. για την αποπεράτωση του Κλειστού Γυμναστηρίου Λευκίμμης
  4. Ενας Κερκυραιος στο Διεθνείς γέφυρες του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας για το περιβάλλον: Από το Columbia στη Νυρεμβέργη
  5. giorgos vitouladitis στο Ενίσχυση της Οδικής Ασφάλειας στη Βόρεια Κέρκυρα – Επιθεώρηση Τρεπεκλή

Find Us on Socials

Σχετικά άρθρα

Η φετινή εμπειρία μου από τις φυλακές της Κέρκυρας – Σεβασμός στον εθελοντή

18/06/2025

Οι Φυλακές της Κέρκυρας στο πρόγραμμα “Υγεία για Όλους”

13/06/2025

Αυλωνίτης: Ο Υφ. Προστασίας του Πολίτη δεσμεύτηκε να επισκεφτεί τις Φυλακές

31/05/2025

Ο Δικηγορικός Σύλλογος επισκέφτηκε τις Φυλακές

31/05/2025
Προηγούμενο Επόμενο
  • Ποιοι είμαστε
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου και cookies
  • Όροι δημοσίευσης σχολίων
  • Επικοινωνία
  • CorfuSports.com

Σχετικά με εμάς

Είμαστε το μεγαλύτερο και πληρέστερο κερκυραϊκό portal ειδήσεων, μαζί σας με εγκυρότητα και άποψη από το 2009
CorfuPress.comCorfuPress.com
Ακολουθήστε μας
© 2026 CP-Web / CorfuPress.com
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise