Χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα συμφωνείτε ότι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου και τους όρους χρήσης.
Αποδοχή
CorfuPress.comCorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    ΠΟΛΙΤΙΚΗΕμφάνιση περισσότερων
    Γκίκας: H Κέρκυρα αποχαιρετά με σεβασμό και αγάπη τον π. Γεώργιο Αλτουβά
    04/10/2026
    Γκίκας: Στα 52 χρόνια της πορείας της, η ΝΔ παραμένει η μεγαλύτερη παράταξη του τόπου μας
    04/10/2026
    Eξορύξεις: Κάλεσμα της ΛΑΣΥ σε Περιφερειακό και Δημοτικό Συμβούλιο
    03/10/2026
    Προχωρά η Μαρίνα της Ημερολιάς, λέει ο Γκίκας
    02/10/2026
    Παρoυσιάστηκε στην Κέρκυρα η νέα «Δομή Καινοτομίας Ιονίων Νήσων»
    02/10/2026
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    ΚΟΙΝΩΝΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Κέρκυρα
    04/10/2026
    Γκίκας: H Κέρκυρα αποχαιρετά με σεβασμό και αγάπη τον π. Γεώργιο Αλτουβά
    04/10/2026
    Σύγκρουση σκαφών ανοιχτά του Μεγανησίου
    04/10/2026
    Ευχαριστήρια επιστολή της κοινότητας του Μουσικού Σχολείου
    04/10/2026
    Αλλοδαπός έχασε τη ζωή του σε θάλασσα της Κεφαλονιάς
    03/10/2026
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Oχι στις εξορύξεις για τα κέρδη τους: Κάλεσμα του ΕΚΚ στο Δημοτικό Συμβούλιο
    04/10/2026
    Ανεπιθύμητος ο σφαγέας Ρούμπιο: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας του Εργατικού Κέντρου
    04/10/2026
    Ψηλό σκορ και επανεκλογή Βούλγαρη στο ΔΣ της ΠΟΞ
    03/10/2026
    ΟΛΚΕ: Νέα έργα και άνοδος της κρουαζιέρας
    02/10/2026
    ΕΛΜΕ: Ανεπιθύμητος ο μακελάρης Ρούμπιο στην Ελλάδα!
    02/10/2026
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕμφάνιση περισσότερων
    Ευχαριστήρια επιστολή της κοινότητας του Μουσικού Σχολείου
    04/10/2026
    «Ex Neapoli ad Corcyram»: Με επιτυχία, η συναυλία της Μάντζαρος στο Duomo
    04/10/2026
    «Bραδιά Εθνικού Αναστοχασμού» στην Ιόνιο Βουλή
    03/10/2026
    Tο Queen’s College London έρχεται στην Κέρκυρα
    02/10/2026
    Διονυσίου Σολωμού «Ελεύθεροι Πολιορκημένοι» στην Ιόνιο Βουλή
    02/10/2026
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    ΑΘΛΗΤΙΚΑΕμφάνιση περισσότερων
    Κύπελλο ΕΣΚΑΒΔΕ: Πρόκριση για Κερκυραϊκό, Φαίακα και Ιόνιο!
    04/10/2026
    Κύπελλο: Πέρασαν τα φαβορί!
    04/10/2026
    Σούπερ διπλό για ΟΦΑΜ, βαριά ήττα για ΑΕΛ!
    04/10/2026
    Kύπελλο: Προκρίσεις με… καρέ!
    03/10/2026
    Εντυπωσιακό ποδαρικό για τον Ιόνιο!
    03/10/2026
  • ΓΝΩΜΕΣ
    ΓΝΩΜΕΣΕμφάνιση περισσότερων
    Η «Μεγάλη Ιδέα» του Ν. Δένδια, το αίμα της Κέρκυρας στην Ουκρανία και ο Κων. Θεοτόκης
    04/10/2026
    Όταν η τραγωδία γίνεται τηλεοπτικό σίριαλ
    04/10/2026
    Ένας είναι ο εχθρός…
    03/10/2026
    Εξόρυξη υδρογονανθράκων: Το παράδειγμα της Νορβηγίας
    02/10/2026
    Mε Πυξίδα τις Αρχές μας και το Βλέμμα στην Κοινωνία: Ενωμένοι για τη Μεγάλη Προοδευτική Αλλαγή στην Κέρκυρα
    01/10/2026
Ανάγνωση Το ντουέτο ethnic μουσικής Srishtii στον Αμπελώνα Τρίκλινο
Κοινοποίηση
CorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΓΝΩΜΕΣ
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2025-2026 CP-WEB / CorfuPress.com
ΑΡΧΕΙΟ ΚΕΙΜΕΝΩΝ

Το ντουέτο ethnic μουσικής Srishtii στον Αμπελώνα Τρίκλινο

 

altΤο ντουέτο ethnic/world μουσικής Srishtii εμφανίζεται στον Αμπελώνα την ερχόμενη Παρασκευή 29 Ιανουαρίου, στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής του περιοδείας που, εκτός από την Κέρκυρα, περιλαμβάνει άλλες δύο συναυλίες, σε Αθήνα και Παρίσι.

CorfuPress.com
Δημοσιεύτηκε 24/01/2010
Κοινοποίηση
6 λεπ. ανάγνωση
alt

Πριν την έναρξη της παράστασης, οι μουσικοί θα μιλήσουν για τις μουσικές παραδόσεις που πρεσβεύουν και τη συνάντηση διαφορετικών πολιτισμών.
Προερχόμενη από την ένωση της άρπας και του σιτάρ, δύο από τα πιό εκφραστικά έγχορδα και που εγείρουν πολλαπλές μνήμες και αναπολήσεις, η ομάδα ‘Σρίστιι’ παίζει μουσική εμπνεόμενη από την Ελληνική και Ινδική παράδοση καθώς και από τη σύγχρονη μουσική και την τζαζ. Η Κλειώ Καραμπελιά παίζει κλασική άρπα, τραγουδά την ανατολή και ανοίγεται με φυσικότητα στην free jazz. Ο Hindol Deb παίζει σιτάρ και ‘παντρεύει’ τα δύο όργανα σε μια λεπταίσθητη συνένωση αναπάντεχων μελωδιών και ήχων.
Τα μουσικά χρώματα σχεδιάζουν έναν ποικιλόμορφο ηχητικό πίνακα, όπου η γαληνευτική χροιά και η βαθύτητα των οργάνων συναντιέται κάποτε με τις φωνές των μουσικών σε μια έκρηξη χαράς, ενώ οι συνθέσεις αφήνουν πάντα ελεύθερο τον χώρο στη δημιουργικότητα και στο αναπάντεχο των αυτοσχεδιασμών. Η απόλαυση της συνάντησης και της ανταλλαγής μεταδίδεται έτσι και θριαμβεύει.
Tο συγκρότημα Σρίστιι άρχισε να εμφανίζεται στις Ινδίες απο τον Μάρτιο του 2008 και έκανε μεταξύ άλλων περιοδείες με την Alliance française της Bangalore, έπαιξε στο ICC (Διεθνές Ιταλικό Κέντρο) του Δελχί, στη Γαλλική πρεσβεία του Δελχί και στη Μουσική Εταιρεία της πόλης Πούνα (Pune Music Society). Εκανε επίσης τουρνέ στην Καρνατάκα υπό την αιγίδα του Ινδικού Ιδρύματος για τις τέχνες ( Indian Foundation for the Arts) και της Alliance Française.

Η συζήτηση θα αρχίσει στις 9 και θα ακολουθήσει η μουσική παράσταση.
Εισιτήριο 15 ευρω (περιλαμβάνει ένα ποτήρι κρασί).

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο «Αμπελόνας Τρίκλινο» γίνεται «Ambelonas-Corfu» και ανοίγει τις πύλες του στις 16 Απριλίου
Οι «Γιάννης Αγγελάκας 3» στον Αμπελώνα Τρίκλινο
Οι "Μικρόκοσμοι" στον Αμπελώνα Τρίκλινου
Τζαζ και αυτοσχεδιασμοί στον Αμπελώνα το Σάββατο
Συναυλία Lost Bodies στον Αμπελώνα Τρίκλινο
 
Βιογραφικά     
 
Ο Ηindol Deb είναι από τους πιό φερέλπιδες  νέους σολίστες σιτάρ της Ινδίας. Δεν ήταν ακόμα 5 χρονών όταν ο πατέρας του, εξαίρετος σιταρίστας, άρχισε να του μαθαίνει να παίζει το κατ’εξοχήν αυτό παραδοσιακό ινδικό όργανο. Από τότε και για 15 χρόνια, η μουσική ήταν στο κέντρο της οικογενειακής του ζωής και όλης της νεανικής του ύπαρξης. Η διδασκαλία του πατέρα ακολουθούσε την παράδοση της σχολής Rampur – Maihar Gharana η οποία είναι κυρίως γνωστή για το περίτεχνο στυλ της. Πήρε κατόπιν μαθήματα από τον Sri Gaurav Mazurdar και τον Deepak Choudury, περίφημους μαθητές του μεγάλου Ravi Shankar.
 Αν και στενά δεμένος με την κλασική Ινδική παράδοση, ο Ηindol έπαιξε συχνά με μουσικούς άλλων σχολών και παραδόσεων, καθώς και σύγχρονων τάσεων : jazz, φλαμένκο, ανατολίτικη μουσική, folk, ηλεκτρονική μουσική. Εχει επίσης συνθέσει και παίξει για πολλές θεατρικές ομάδες και χορευτικά συγκροτήματα. Παρ΄ολους ωστόσο τους πειραματισμούς και τις συνεργασίες, ο Ηindol πιστεύει ότι οι φιλοσοφικές αρχές που περιέχονται στην κλασική ινδική μουσική μέσα στην οποία ανατράφηκε του επέτρεψαν να κρατήσει τη μουσική του ταυτότητα, ιδιαίτερα δε της σχολής στην οποία ανήκει.
Την άνοιξη του 2009, ο Ηindol κέρδισε τιμητική υποτροφία της πόλης του Παρισιού ( Mairie de Paris) για τρίμηνη διαμονή στο Παρίσι (‘Résidence d’artistes’ στο Couvent des Récollets , 75010 Paris) για να μπορέσει να δουλέψει απερίσπαστος, να συνεργαστεί με μουσικούς -Γάλλους και άλλων εθνικοτήτων- και να παίξει σε φεστιβάλ. Τον Ιούλιο του 2009 δέχτηκε πρόσκληση της Σουηδικής κυβέρνησης για μια παράσταση στη Σουηδία. Τα κονσέρτα του είχαν παντού εξαιρετική επιτυχία. H δεξιοτεχνία του και το αισθαντικό του παίξιμο απέσπασαν την εκτίμηση όλων,  τόσο στην εκτέλεση της World Music όσο και στην κλασική Hindustani μουσική.
 
Η Κλειώ Καραμπελιά γεννήθηκε στο Παρίσι από Ελληνες γονείς και από 6 ετών μελέτησε κλασική άρπα με την Elisabette Valletti. Προς το τέλος των μουσικών της σπουδών στην άρπα ανακάλυψε τον αυτοσχεδιασμό χάρις στην καθηγήτρια Hélène Brechand. Από τότε προσανατολίζεται προς την σύγχρονη μουσική, τον αυτοσχεδιασμό και την free jazz, ενώ συγχρόνως ενδιαφέρεται για τις παραδοσιακές ανατολίτικες παραδόσεις, την ελληνική αρχικά αλλα και την μεσο-ανατολική (τουρκική). Πολλαπλασιάζει τις επαφές που της επιτρέπουν να εμπλουτίσει το μουσικό της λεξιλόγιο (stages μεταξύ άλλων με τους Denis Colin, Didier Petit, Djamchid Chemirani). Στην άρπα, αναζητά ένα ιδιαίτερο στυλ, στις συμβολές της free jazz, της σύγχρονης κλασικής μουσικής και της ανατολίτικης παράδοσης.
Η μουσική περιήγηση παίρνει νέα μορφή όταν επισκέπτεται την Ινδία (όπου παραμένει τρία χρόνια με υποτροφία του Γαλλικού Υπουργείου Εξωτερικών), και αρχίζει να παίζει με Ινδούς μουσικούς, ενώ συγχρόνως μαθητεύει στα φωνητικά dhrupad κοντά στον Uday Bhawalkar (Dagar Gharana of Dhrupad).
Η Κλειώ παίζει ηλεκτρική κελτική άρπα (Camac) και άρπα με πεντάλια (Budin, Pandora). Εχει συμμετάσχει σε διάφορα θεατρικά θεάματα και μουσικά φεστιβάλ στη Γαλλία καθώς και στην Ελλάδα. Ελαβε
μέρος στην παράσταση ‘Echec et Jazz’ του τζαζίστα Magic Malik, στη Cigale, στο Παρίσι. Συμμετείχε στις πολιτιστικές εκδηλώσεις της Αθήνας 2004 (Ολυμπιακοί αγώνες) με μια παράσταση σόλο αυτοσχεδιασμού στην οδό Αποστόλου Παύλου, στην Ακρόπολη, στα πλαίσια του ‘Αθήνα by Αrt’.
Στην Ινδία έχει συμμετάσχει σε διάφορα φεστιβάλ, όπως αυτό του Fireflies και έκανε περιοδείες για την Alliance Française της Bangalore (Suvarna Karnataka) και της Pune, ενώ πρόσφατα έπαιξε με το Raghu Dixit Project.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κοινοποίηση

Τελευταίες καταχωρήσεις

  • Κύπελλο ΕΣΚΑΒΔΕ: Πρόκριση για Κερκυραϊκό, Φαίακα και Ιόνιο!
  • Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Κέρκυρα
  • Κύπελλο: Πέρασαν τα φαβορί!
  • Σούπερ διπλό για ΟΦΑΜ, βαριά ήττα για ΑΕΛ!
  • Oχι στις εξορύξεις για τα κέρδη τους: Κάλεσμα του ΕΚΚ στο Δημοτικό Συμβούλιο

Τελευταία σχόλια

  1. Γιάννης Λόντος στο Aθηναγόρειο: Δημιουργεί 20 ομίλους δημιουργικότητας και καινοτομίας
  2. ΣΠΥΡΟΣ ΣΟΥΕΡΕΦ στο Ολοκληρώθηκε η μελέτη για τη συντήρηση και αποκατάσταση της Ιονίου Βουλής και του Πάλκου της Σπιανάδας
  3. SPIRO QOSJA στο  Γκίκας: Ένα ακόμα βήμα για το έργο ύδρευσης της Κέρκυρας
  4. dimitra peppa στο Η Κέρκυρα τα χρόνια του ΔΣΕ, ο πρώτος νεκρός της και οι «16» της Λευκίμμης
  5. Δημήτρης Ζυμάρης στο Αλληλογραφία Δ. Πανδή – Ι. Δεπούντη, για την Κέρκυρα και τον Μίκη, σε τόνους εποχής Σολωμού

Find Us on Socials

  • Ποιοι είμαστε
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου και cookies
  • Όροι δημοσίευσης σχολίων
  • Επικοινωνία
  • CorfuSports.com

Σχετικά με εμάς

Είμαστε το μεγαλύτερο και πληρέστερο κερκυραϊκό portal ειδήσεων, μαζί σας με εγκυρότητα και άποψη από το 2009
CorfuPress.comCorfuPress.com
Ακολουθήστε μας
© 2026 CP-Web / CorfuPress.com
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise