Την Τετάρτη πραγματοποιήθηκε έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ του Επιμελητηρίου δια περιφοράς.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε αποφασίστηκαν τα εξής:

1. Να σταλεί επιστολή στους 4 Δήμους του Νομού μας που να ζητάει μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων από τους Δήμους.

2. Να αγορασθούν είδη ατομικής προστασίας αξίας 1.500 ευρώ [γάντια, μασκες, αντισηπτικά κλπ] και να παραδοθούν στην Αστυνομική Διεύθυνση Κέρκυρας με σκοπό να χρησιμοποιούνται από τους Άνδρες και τις Γυναίκες της Ελληνικής Αστυνομίας για την προστασία τους κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους.

3. Έγκριση πίστωσης 5.000 ευρώ για την συμμετοχή του Επιμελητηρίου Κέρκυρας στην αγορά εξοπλισμού μοριακής ανίχνευσης του κορωνοϊού COVID-19 από το Γ.Ν. Νοσοκομείο Κέρκυρας.

Θέλουμε να δηλώσουμε ότι τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση για την στήριξη των επιχειρήσεων και των εργαζομένων είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Σε κάθε περίπτωση επειδή είναι μια πρωτόγνωρη κρίση που όμοιά της δεν έχουμε ξαναζήσει θα παρακολουθούμε την εξέλιξη και αν κριθεί σκόπιμο θα παρέμβουμε με υπομνήματα προς τη κυβέρνηση για την προστασία των τοπικών επιχειρήσεων και όχι μόνο.

Θέλουμε να εκφράσουμε την απέραντη ευγνωμοσύνη μας σε όλο το προσωπικό των Μονάδων Υγείας [Γιατρούς, Νοσηλευτές κ.λ.π] που δίνουν με αυταπάρνηση ένα άνισο αγώνα και να τους διαβεβαιώσουμε ότι στεκόμαστε στο πλευρό τους σε ότι μας ζητηθεί.

Τέλος θέλουμε να επιστήσουμε την προσοχή στους συμπολίτες μας να τηρούν με θρησκευτική ευλάβεια τις οδηγίες των αρμοδίων αρχών όσο διαρκεί αυτή η κρίση. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να επιστρέψουμε γρηγορότερα στη κανονικότητα και με τις λιγότερες δυνατές απώλειες.

Ψυχραιμία και υπομονή.

Ενημερωνόμαστε δεν φοβόμαστε.

Μόνο ενωμένοι μπορούμε να τα καταφέρουμε και θα το κάνουμε.

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ