Ανακοίνωση για τα μέτρα που θα πρέπει να πάρει κυβέρνηση και ΟΟΕ για τον κορονοϊό εξέδωσε η Ενωτική Κίνηση Οικονομολόγων Ιονίου, στην οποία δεν παραβλέπει να εξαπολύσει για μια ακόμα φορά επίθεση στις άλλες παρατάξεις του Οικονομικού Επιμελητηρίου Κέρκυρας επειδή δεν συναίνεσαν στη συγκρότηση του Δ.Σ. σε σώμα…

 

 

Τις τελευταίες ημέρες ζούμε πρωτοφανείς καταστάσεις, με την οικονομία της χώρας να βρίσκεται, ουσιαστικά σε παύση, προς αντιμετώπιση της εξάπλωσης του Κορωνοϊου Covid-19, ο οποίος έχει πλήξει εκτός της χώρας μας, όλη την ανθρωπότητα.
Για τον περιορισμό της εξάπλωσης του Covid-19 η κυβέρνηση έχει θέσει σε εφαρμογή μια δέσμη μέτρων, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνεται, το προσωρινό κλείσιμο των φυσικών καταστημάτων της πλειονότητας εμπορικών επιχειρήσεων. Παράλληλα η Κυβέρνηση έχει ανακοινώσει μια σειρά μέτρων για την στήριξη των επιχειρήσεων αυτών, τα οποία αν και βρίσκονται στην σωστή κατεύθυνση, δεν μπορούν να αντισταθμίσουν την ζημιά που υφίσταται οι εμπορικές επιχειρήσεις από το κλείσιμο των φυσικών καταστημάτων τους.
Αντίστοιχη όμως ζημιά αντιμετωπίζουν και οι επιχειρήσεις που παρέχουν λογιστικές και φοροτεχνικές εργασίες, οι οποίες πλήττονται έμμεσα από την υποχρεωτική παύση δραστηριότητας των φυσικών καταστημάτων των επιχειρήσεων που αποτελούν τους πελάτες τους.
Ειδικότερα, στην πλειονότητα των επιχειρήσεων παροχής λογιστικών και φοροτεχνικών υπηρεσιών απασχολείται προσωπικό το οποίο μισθοδοτείται. Παράλληλα οι επιχειρήσεις αυτές αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα στα έσοδά τους, εξαιτίας της στάσης πληρωμής μεγάλου μέρους των πελατών τους. Η Κατάσταση αυτή οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε οικονομική ασφυξία.
Συνεπώς, η κυβέρνηση οφείλει να επεκτείνει τα μέτρα οικονομικής στήριξης και σε αυτές τις επιχειρήσεις προκειμένου να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.
Επίσης, το υπουργείο οικονομικών θα πρέπει να προβεί άμεσα στην παράταση της υποβολής κάθε είδους φορολογικής δήλωσης καθόσον με τα μέτρα που έχουν ληφθεί από την κυβέρνηση τα λογιστήρια δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν πλέον σε αυτές τις υποχρεώσεις.
Καλούμε, λοιπόν, την Κεντρική Διοίκηση του Ο.Ε.Ε. να λάβει ανάλογες πρωτοβουλίες έτσι ώστε να στηριχθούν οι επιχειρήσεις παροχής λογιστικών και φοροτεχνικών υπηρεσιών, οι οποίες πλήττονται βάναυσα από την κρίση.
Τέλος, επισημαίνουμε για άλλη μια φορά, πως το Δ.Σ. του 16ου Π.Τ. Ιονίων Νήσων του Ο.Ε.Ε. δεν υφίσταται πλέον και συνεπώς δεν λειτουργεί, καθόσον με ευθύνη των παρατάξεων ΔΗΚΙΟ και ΠΔΣΟ Ιονίων Νήσων, το Δ.Σ. που προέκυψε από της πρόσφατες εκλογές δεν κατάφερε να συγκροτηθεί σε σώμα, με αποτέλεσμα το τμήμα να οδηγηθεί σε νέες εκλογές.
Η παράταξή μας, όμως, εν απουσία του 16ου Π.Τ. Ιονίων Νήσων του Ο.Ε.Ε. έχοντας συναίσθηση της ευθύνης της απέναντι στους συναδέλφους μας οικονομολόγους καθώς και απέναντι στην ίδια την κοινωνία, θα είναι πάντοτε παρούσα, θα παρεμβαίνει ενεργά στην τοπική κοινωνία και θα υποβάλει προτάσεις για την επίλυσή των διαφόρων κοινωνικών προβλημάτων.
Εξάλλου αυτός είναι ο ρόλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας και κατ’ επέκταση του 16ου Π.Τ. Ιονίων Νήσων.

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ