Σοβαρό ζήτημα δημιουργείται με τη λειτουργία των Α’ βάθμιων Υγειονομικών Επιτροπών στη Κέρκυρα τονίζει ο βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Αυλωνίτης.

Πιο συγκεκριμένα, η ανακοίνωση Αυλωνίτη αναφέρει:
Συγκεκριμένα, διαρκούντος του τεράστιου υγειονομικού προβλήματος που αντιμετωπίζει η χώρα, οι παραπάνω Υγειονομικές Επιτροπές Κέρκυρας δεν συνεδριάζουν, ως οφείλουν, και έτσι δεκάδων ασθενών – εργαζομένων του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα, οι υγειονομικού χαρακτήρα υποθέσεις τους δεν αντιμετωπίζονται.
Οι επιπτώσεις στους συμπολίτες μας είναι πολλές και σοβαρές γιατί από τα πορίσματα των επιτροπών αυτών εξαρτάται η εργασιακή ικανότητα αυτών και η εξ αυτής παροχή η μη διαφόρων οικονομικών απολαβών. Το βάρος του συνολικού έργου και η ευθύνη της λειτουργία τους πέφτει στους γιατρούς που τις στελεχώνουν. Όμως, αν και οφείλουν – βάσει νόμου και ελλείψει σχετικής επίκαιρης ρυθμιστικής κρατικής οδηγίας- να διασφαλίσουν την ομαλότητα της καθημερινής λειτουργίας, αρνούνται την συμμετοχή τους επικαλούμενοι και νομίζω ορθώς, το όλο πρόβλημα της δημόσιας υγείας αφού κατά την διάρκεια της λειτουργίας τους συνωστίζονται πολλά πρόσωπα. Όμως σε παρόμοια περίπτωση διετάχθη πρόσφατα από το Υπουργείο Υγείας η αναστολή λειτουργίας των Κέντρων Ελέγχου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) σε ολόκληρη τη χώρα, ώστε να μην επιβαρυνθούν οι ασθενείς που εξετάζονται από αυτά εν μέσω της πανδημίας του Covid19.
Στην περίπτωση όμως, τουλάχιστον της Κέρκυρας που γνωρίζω, καμία υπηρεσιακή μέριμνα και καμία πρωτοβουλία δεν αναλήφθηκε για την εξυπηρέτηση των δεκάδων ασθενών συμπολιτών μας, των οποίων οι υποθέσεις τους χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης .
Απευθυνόμενος λοιπόν δημοσίως αλλά και προς τους αρμόδιους φορείς ζητώ την άμεση παρέμβασή τους προκειμένου να λυθεί ΑΜΕΣΑ το όλο πρόβλημα.ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ