Αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού στην Ελλάδα με το υπουργείο και τον Σωτήρη Τσιόδρα να ανακοινώνουν 46 νέα. Συνολικά 78 άνθρωποι νοσηλεύονται, εκ των οποίων 16 διασωληνωμένοι.

Σύμφωνα με τη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας το απόγευμα της Πέμπτης, από τον καθηγητή Λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρα, τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα ανέρχονται σε 46. Στους 6 οι θάνατοι από την αρχή της επιδημίας στην Ελλάδα από την έναρξη της επιδημίας.

Σύμφωνα με το λοιμοξιωλόγο, ο συνολικός αριθμός κρουσμάτων που έχουμε καταγράψει και έχει επιβεβαιωθεί έως σήμερα, ανέρχεται σε 464.

Από το σύνολο των κρουσμάτων τα 72 κρούσματα είναι απροσδιόριστης πηγής μετάδοσης, ήτοι 8 περισσότερα από χθες.

Από το σύνολο των κρουσμάτων οι 78 ασθενείς νοσηλεύονται, εκ των οποίων οι 16 είναι διασωληνωμένοι σε νοσοκομεία της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και των Πατρών. Όλοι τους παίρνουν ειδική αντιική θεραπεία ενώ η μέση ηλικία των νοσηλευομένων είναι 68.

Ο μέσος όρος ηλικίας των διασωληνωμένων είναι κοντά στα 69 έτη.

Τα περισσότερα επιβεβαιωμένα κρούσματα εξακολουθούν να είναι στην Αθήνα, ενώ συνεχίζονται οι έλεγχοι σε εκατοντάδες δείγματα για την παρουσία του νέου ιού.

Επίσης το τελευταίο 24ωρο έλαβαν εξιτήριο άλλοι 5 Έλληνες συμπολίτες μας και συνολικά έχουν ήδη πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο 19 ασθενείς.

Οι συμβουλές προς τον γενικό πληθυσμό δεν αλλάζουν. Δεν συστήνεται έλεγχος, για ασθενείς που έχουν ήπια συμπτωματολογία και δεν ανήκουν σε ομάδα αυξημένου κινδύνου

O Κ. Τσιόδρας επιβεβαίωσε και τον 6ο θάνατο στην Ελλάδα, του 70χρονου στην Καστοριά και εξέφρασε τα θερμά του συλλυπητήρια στους συγγενείς των θυμάτων του κορονοϊού. Σημειώνεται πως και οι 6 ασθενείς που έχασαν τη ζωή τους ήταν άνδρες με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα.

 

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ