Άρθρο του Στέφανου Σαμοΐλη.

 Α. ΣΕ ΠΟΙΑ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ
Η χώρα μας αφού για δέκα χρόνια (2010-2020) χρησιμοποιήθηκε ως πειραματόζωο και ασπίδα προάσπισης των ευρωπαϊκών οικονομικών συμφερόντων με την επιβολή σκληρής δημοσιονομικής λιτότητας, δια μέσου των μνημονίων τα οποία συνεχίζουν να εφαρμόζονται, με απώλεια πάνω από 25% του ΑΕΠ της χώρας, με καταστροφή της παραγωγικής βάσης και φτωχοποίηση πάνω από 40% του Ελληνικού Λαού, με τεράστια ανεργία, με νέο μεταναστευτικό κύμα που ξεπερνά τις 550 χιλιάδες νέων, με διάλυση των εργασιακών σχέσεων με μισθούς και συντάξεις φιλοδώρημα, με απώλεια της πρώτης κατοικίας και της λαϊκής περιουσίας με πλειστηριασμούς, σήμερα χρησιμοποιείται ως ο χρήσιμος ηλίθιος, ως ασπίδα προάσπισης της ΕΕ και της Τουρκίας εργαλειοποιώντας το πρόβλημα των προσφύγων-μεταναστών, για την προάσπιση των συμφερόντων της Αγίας ΕΕ και της Τουρκίας.
Με το δημόσιο αβίωτο χρέος να αυξάνει συνεχώς και να έχει ανέλθει στα 360 δις. περίπου ή πάνω από 180% του ΑΕΠ, παρά τα προγράμματα «διάσωσης», καταστροφής θα έλεγα της Ελληνικής οικονομίας, πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι η Ελλάδα είναι μία φτωχοποιημένη χώρα που είναι αδύνατο να εξυπηρέτηση το τεράστιο δημόσιο χρέος.
Όσο συνεχίζονται αυτά τα προγράμματα «Διάσωσης» τόσο περισσότερο η χώρα θα φτωχοποιείται, θα διαλύεται η παραγωγή της, θα αυξάνεται ο αριθμός των πολιτών που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, θα μετατρέπεται όλο και περισσότερο σε προτεκτοράτο ξένων και ντόπιων συμφερόντων, χάνοντας την δυνατότητα βιώσιμης ανάπτυξης και στήριξης των λαϊκών αναγκών.
Το μεταναστευτικό-προσφυγικό πρόβλημα θα παραμένει άλυτο όσο συνεχίζονται οι πόλεμοι και όσο ολόκληρες περιοχές του πλανήτη μας παραμένουν υπανάπτυχτες με το βιοτικό επίπεδο των λαών τους κάτω από τις ανάγκες επιβίωσης τους.
Τα προσφυγικά – μεταναστευτικά κύματα είναι σε ανάπτυξη και θα συνεχίζουν να μεγαλώνουν, σύμφωνα και με προβλέψεις του ΟΗΕ πολλά εκατομμύρια μεταναστών σε όλον τον κόσμο μετακινούνται και η τάση είναι αυξητική.
Παραθέτω απόσπασμα από την ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ, σχετικά με την αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών, στο οποίο αναδεικνύονται μερικά στοιχεία του προσφυγικού προβλήματος.
«Α.  λαμβάνοντας υπόψη ότι η μετανάστευση είναι ανθρώπινο δικαίωμα, το οποίο κατοχυρώνεται στο άρθρο 13 της διακήρυξης των Ηνωμένων Εθνών για τα ανθρώπινα δικαιώματα· λαμβάνοντας υπόψη ότι οι άνθρωποι θα πρέπει να έχουν το δικαίωμα να διάγουν το βίο τους στην πατρίδα τους και στην περιοχή στην οποία γεννήθηκαν, μεγάλωσαν και έχουν τις πολιτισμικές και κοινωνικές ρίζες τους·
Β.  λαμβάνοντας υπόψη ότι η κινητικότητα των ανθρώπων έχει προσλάβει για διάφορους λόγους άνευ προηγουμένου διαστάσεις, με 244 εκατομμύρια ανθρώπους διεθνώς να μεταναστεύουν είτε από επιλογή είτε παρά τη θέλησή τους· λαμβάνοντας υπόψη ότι η εν λόγω διεθνής μετανάστευση του είδους αυτού λαμβάνει χώρα κυρίως εντός της ίδιας περιοχής και μεταξύ των αναπτυσσόμενων χωρών· λαμβάνοντας υπόψη ότι, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΔΟΜ), οι γυναίκες αποτελούν την πλειονότητα των διεθνών μεταναστών στην Ευρώπη (52,4%) και στη Βόρεια Αμερική (51,2%)· λαμβάνοντας υπόψη ότι οι μεταναστευτικές ροές Νότου-Νότου συνέχισαν να αυξάνονται σε σύγκριση με τις κινήσεις Νότου-Βορρά: το 2015 90,2 εκατομμύρια διεθνείς μετανάστες που γεννήθηκαν σε αναπτυσσόμενες χώρες διέμεναν σε άλλες χώρες στις νότιες περιφέρειες της υφηλίου, ενώ 85,3 εκατομμύρια άνθρωποι που γεννήθηκαν στον Νότο διέμεναν σε χώρες των βόρειων περιφερειών της υφηλίου·»
Σύμφωνα με στοιχεία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ
«Ο πληθυσμός των αναγκαστικά εκτοπισμένων έχει φτάσει τα υψηλότερα επίπεδα που έχουν καταγραφεί ποτέ.
Σε όλον τον κόσμο, 70,8 εκατομμύρια άνθρωποι, ένας αριθμός άνευ προηγουμένου, έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους. Στον αριθμό αυτό περιλαμβάνονται περίπου 25,9 εκατομμύρια πρόσφυγες και ανάμεσά τους πάνω από τα μισά είναι παιδιά.
Περιλαμβάνονται επίσης εκατομμύρια ανιθαγενείς, που έχουν στερηθεί τη δυνατότητα να έχουν ιθαγένεια και πρόσβαση σε βασικά δικαιώματα όπως η εκπαίδευση, η ιατρική φροντίδα, η εργασία και η ελευθερία μετακίνησης.
Σε έναν κόσμο, όπου κάθε δύο δευτερόλεπτα 1 άνθρωπος αναγκάζεται να εκτοπιστεί, ως συνέπεια συρράξεων ή διώξεων, το έργο μας στην Ύπατη Αρμοστεία είναι πιο κρίσιμο από ποτέ.»
Όπως γράφει σε άρθρο του ο Κώστας Ήσυχος πρώην αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας
«Στο ερώτημα τι κάνουμε τώρα, απαντάμε ότι πατριωτισμός είναι να υπερασπίζεσαι το Διεθνές Δίκαιο και την εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας σου με το ίδιο σθένος που υπερασπίζεσαι τη δημόσια περιουσία, τα εργασιακά δικαιώματα, το περιβάλλον, τα δικαιώματα στη μόρφωση και στη δημόσια υγεία.
Διεθνισμός είναι να πολεμάς τη δημαγωγική και υποκριτική πολιτική της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ, τον νέο-οθωμανικό μεγαλοϊδεατισμό και την ιμπεριαλιστική Δύση. Να αποδώσεις και να αποδείξεις ότι τα εγκλήματά τους έχουν ονοματεπώνυμο. Να υπερασπίζεσαι, όπως πάντα έκανε η Αριστερά, τον λαό, την πατρίδα και τη δυνατότητα σε όλους τους λαούς να έχουν το δικαίωμα στην ειρήνη και την ανάπτυξη. Κανείς δεν φεύγει από τον τόπο του εάν δεν του καταστρέφουν το ίδιο του το σπίτι.
Όσο πιο γρήγορα οι πόλεμοι στην περιοχή μας λάβουν ένα τέλος, τόσο πιο γρήγορα οι δουλέμποροι της ανθρώπινης δυστυχίας και τα «γεράκια» του πολέμου θα μείνουν άνεργοι και τότε οι λαοί θα προκόψουν στις πατρίδες τους.»
Αυτό είναι το διεθνές και Ελλαδικό περιβάλλον που βιώνουμε

Β. ΠΩΣ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΝΤΑΣΣΕΙ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ-ΜΕΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ
Η στρατηγική της Τουρκίας θεωρεί ζωτικό της χώρο την μέση Ανατολή, τα Βαλκάνια, το Αιγαίο, την Ελλάδα, την Κύπρο, την Μεσόγειο, την βόρεια Αφρική, στα πλαίσια του γενικού στρατηγικού της οράματος ως νέας οθωμανικής περιφερειακής δύναμης.
Ο στρατηγικός ρόλος της Ρωσίας είναι ιδιαίτερος, στο σημερινό πολιτικό και γεωστρατηγικό πλαίσιο και υπό τον όρο ανάδειξης και προάσπισης των Ελληνικών συμφερόντων, θα μπορούσε να είναι ιδιαίτερα χρήσιμος και επωφελής για την χώρα μας.
Σε αυτό το πλαίσιο η Τουρκία εργαλειοποιεί το μεταναστευτικό-προσφυγικό ως μέσο-όπλο πίεσης σε βάρος της Ελλάδας με μεγάλο στρατηγικό βάθος και συνέπειες.
Σήμερα όλη η επικράτεια της χώρας μας, έχει μετατραπεί και χρησιμοποιείται ως στρατιωτική βάση για τα Νατοϊκά και Αμερικάνικα συμφέροντα στο διεθνές παιχνίδι των γεωστρατηγικών αλλαγών που συντελούνται στην ευρύτερη περιοχή (Βαλκάνια, Μέση Ανατολή, Νότιο Ανατολική Mεσόγειο, βόρεια Αφρική), με την Τουρκία να έχει αναδειχθεί, με την δύναμη των όπλων, την ανοχή και την στήριξη πολλές φορές της Αγίας ΕΕ και των ΗΠΑ, σε περιφερειακή δύναμη.
Είναι φανερό ότι η χώρα μας κινδυνεύει από τον Τούρκικό αναθεωρητισμό και επεκτατισμό για τον απλούστατο λόγο ότι είμαστε οι δυτικοί γείτονες της Τουρκίας, αυτό σε μεγάλο βαθμό εξαρτάται και από τα συμφέροντα της Αγίας ΕΕ και των ΗΠΑ.
Η Ελλάδα δεν υπολογίζεται από κανέναν όσον αφορά τις ανάγκες του λαού της αλλά και της ανάπτυξή της, πολύ περισσότερο της εθνικής της ανεξαρτησίας, με ευθύνη βεβαίως των κυβερνήσεων που μέχρι σήμερα εξυπηρετούν δυστυχώς αλλότρια συμφέροντα, έχοντας αποδεχθεί μειωμένη εθνική ανεξαρτησία.

Γ. ΕΞΟΡΥΞΕΙΣ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ-ΟΔΟΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ – ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ
Η εξόρυξη των υδρογονανθράκων χρησιμοποιείται από τις μεγάλες δυνάμεις και εταιρίες εξόρυξης, αλλά και από την χώρα μας, ως λύση για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών της ΕΕ και μείωση της εξάρτησης από την Ρωσία, μαζί με τον περίφημο αγωγό φυσικού αερίου, αμφιβόλου δυνατότητας υλοποίησης, που θα περνάει από Κύπρο, Κρήτη, Πελοπόννησο, Δυτική Ελλάδα, Ιταλία και από εκεί κεντρική Ευρώπη.
Είναι σε όλους γνωστό ότι η συμφερότερη οικονομικά λύση για την κατασκευή του αγωγού αερίου που θα οδηγεί στην κεντρική Ευρώπη είναι δια μέσου της Τουρκικής Επικράτειας.
Εδώ να θυμίσω την στρατηγική συμφωνία, διέλευσης από την χώρα μας αγωγού φυσικού αερίου από την Ρωσία, που άλλαζε την στρατηγική σημασία της χώρας, μετατρέποντάς την σε ενεργειακό κόμβο, ενισχύοντας την ασφάλεια και την ανεξαρτησία της, αλλά και με τεράστια οικονομικά οφέλη για την χώρα, που είχε υπογράψει ο Παναγιώτης Λαφαζάνης ως Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας με τον Alexander Novak Υπουργό Ενέργειας της Ρωσικής Ομοσπονδίας τις 19/06/2015.
Όμως στην συνέχεια μετά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ πάγωσε την Ελληνο-Ρωσική συμφωνία για τον αγωγό Ρωσικού φυσικού αερίου με τα γνωστά καταστροφικά αποτελέσματα και την πλήρη πρόσδεση στα Αμερικάνικα συμφέροντα με το κατά πολύ ακριβότερο Αμερικάνικο σχιστολιθικό αέριο.
Όσον αφορά τις εξορύξεις υδρογονανθράκων στο Ιόνιο, κράτος και εταιρείες εξόρυξης αδιαφορούν για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις, την μεγάλη σεισμικότητα της περιοχής και τις αρνητικές επιπτώσεις που θα έχει σε μία κατ’ εξοχήν τουριστική οικονομία.
Αντίθετα αυτό που πολλοί ονομάζουν τουριστική βιομηχανία, ότι είναι ένας δυναμικά αναπτυσσόμενος κλάδος με ευεργετικά αποτελέσματα στην οικονομία της χώρας, υποτάσσεται στην τροχιά των αναγκών της Αγίας ΕΕ των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ με καταστροφικά για τον κλάδο και την οικονομία αποτελέσματα.
Οι πολυδιαφημιζόμενες «επενδύσεις» που κάθε άλλο από επενδύσεις είναι με τον τρόπο που υλοποιούνται, υποτασσόμενες στο τρίπτυχο:
• Οικονομικά μνημόνια συνέχισης του αβίωτου δημόσιου χρέους, τα οποία είναι η παράδοση της ελληνικής οικονομίας στα διεθνή αρπακτικά οικονομικά συμφέροντα.
• γεωστρατηγικά συμφέροντα των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ, Αγίας ΕΕ και Τουρκίας και
• μνημόνιο προάσπισης των συμφερόντων της Αγίας ΕΕ και της Τουρκίας όσον αφορά το προσφυγικό-μεταναστευτικό.
Σε αυτό το οικονομικό, γεωστρατηγικό και πολιτικό περιβάλλον που η Ελλάδα κινείται ως υπηρέτης-δούλος ξένων συμφερόντων δεν έχει μέλλον, δεν έχει λόγο ύπαρξης και εάν οι επιδιώξεις της Τουρκίας γίνουν πραγματικότητα, η Ελλάδα εκτός όλων όσων προαναφέραμε έχει μπει σε έναν πολύ επικίνδυνο κύκλο με αρνητικές εξελίξεις για την Εθνική μας υπόσταση.
Να επισημάνω ότι ο λογαριασμός για όλα αυτά που περιέγραψα παραπάνω δυστυχώς ένας είναι αυτός που τα πληρώνει και δεν είναι άλλος από τον Λαό μας

Δ. ΜΙΚΡΗ ΚΑΙ ΦΤΩΧΗ ΕΛΛΑΔΑ
Καλλιεργείται από τις συστημικές πολιτικές δυνάμεις της χώρας Ν.Δ. ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, ΗΜΕΡΑ 24, η αντίληψη της μικρής και φτωχής Ελλάδας, η οποία δεν μπορεί να κάνει τίποτα άλλο από το να υποταχθεί και να παραδοθεί.
Αντιλαμβανόμαστε ότι με αυτό το δόγμα η Ελλάδα δεν έχει λόγο ύπαρξης, δεν έχει μέλλον.
Υπογραμμίζω ότι η χώρα μας έχει τεράστιες δυνατότητες και από άποψη φυσικού πλούτου, τεχνικού και εργατικού δυναμικού, επιστημόνων, μόνον που η εφαρμοζόμενη πολιτική τους διώχνει και τους μετατρέπει σε μετανάστες ενώ τις δημόσιες επιχειρήσεις και τα δημόσια κτήματα τα ξεπουλάει και τα βαφτίζει «επενδύσεις».
Αντίθετα θα πρέπει να εφαρμοστεί μία άλλη πολιτική που θα δώσει κίνητρα επιστροφής και συγκράτησης στην χώρα των νέων ανθρώπων.
Κίνητρα για σταθερή και μόνιμη εργασία, καθώς και κίνητρα στα νέα ζευγάρια να κάνουν και να μεγαλώσουν παιδιά.
Επίσης πρέπει να αναδειχθεί μια πολιτική που θα αξιοποιεί τα δημόσια κτήματα και θα εκμοντερνίζει τις δημόσιες επιχειρήσεις με στόχο την ανάπτυξη, την ευημερία και εξυπηρέτηση των πολιτών.
Η αριστερά που εγώ πιστεύω έχει ως αρχές της την Εθνική Ανεξαρτησία, την Λαϊκή Κυριαρχία, την οικονομική ανάπτυξη προς όφελος του Λαού συνδεδεμένη με την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και την κοινωνική απελευθέρωση.
Αυτό όμως για να πραγματοποιηθεί απαιτείται ομόνοια και συμπόρευση όλων των αριστερών, προοδευτικών, δημοκρατικών και πατριωτικών δυνάμεων.
Απαιτεί άλλη πολιτική που να πιστεύει στις δυνατότητες του Λαού και της χώρας μας.
Όποτε η χώρα και ο Λαός μας πίστεψε στις δυνάμεις του μεγαλούργησε 1821, ΕΑΜ, ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ.
ΟΧΙ στις εθελόδουλες πολιτικές των πολιτικών υπαλλήλων της γερμανικής ΕΕ και των ΗΠΑ.
ΝΑΙ σε πολύπλευρη εξωτερική και αμυντική πολιτική προάσπισης των συμφερόντων της χώρας και του Λαού μας.
Ναι σε ανεξάρτητη πολιτική κρατών με ισότιμες σχέσεις.
Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΜΑΣ ΜΟΝΟΝ ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΜΕΛΛΟΝ

Στέφανος Σαμοίλης
Πρώην Βουλευτής Κέρκυρας
Περιφερειακός Σύμβουλος με το ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟ ΙΟΝΙΟ

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ