Οι εργοδότες θα πρέπει να δηλώσουν αρχικά την επιχείρησή τους στις πληττόμενες από την πανδημία του κορονοϊού, ούτως ώστε να τύχουν των ευεργημάτων που έχουν ανακοινωθεί.

Άνοιξε το βράδυ της Τρίτης η πλατφόρμα στο Πληροφοριακό Σύστημα Εργάνη για την υποβολή της αίτησης των 800 ευρώ, η οποία αφορά επιχειρήσεις που έχουν αναστείλει δια νόμου τη λειτουργία τους και για τις πρώτες που βρίσκονται στη λίστα του ΚΑΔ που πλήττονται.Οι εργοδότες θα πρέπει να δηλώσουν αρχικά την επιχείρησή τους στις πληττόμενες από την πανδημία του κορονοϊού που είτε είχαν σοβαρή οικονομική ζημία είτε ανέστειλαν τη λειτουργία τους ούτως ώστε να τύχουν των ευεργημάτων που έχουν ήδη ανακοινωθεί (αναβολή φορολογικών υποχρεώσεων για 4 μήνες και αναβολή ασφαλιστικών υποχρεώσεων για τρεις μήνες αλλά και την καταβολή στους ίδιους του επιδόματος των 800 ευρώ).

Από εβδομάδα αναμέμενεται να ανοίξει και η δεύτερη συνοδευτική πλατφόρμα supportemployees.yeka.gr που βρίσκεται στον ιστότοπο της Γενικής Γραμματείας Εργασίας του Υπουργείου για τους εργαζόμενους των επιχειρήσεων, οι οποίοι θα πρέπει να δήλωσουν ότι εργάζονταν σε επιχείρηση που είτε είχε σοβαρό πλήγμα είτε ανέστειλε τη λειτουργία της λόγω της πανδημίας του κορονοϊού ούτως ώστε να δρομολογηθεί και για αυτούς η καταβολή του επιδόματος των 800 ευρώ και να ισχύσει και για αυτούς η αναβολή των φορολογικών τους υποχρεώσεων (για 4 μήνες) και να καλυφτούν στο ακέραιο σε ό,τι αφορά στις ασφαλιστικές τους εισφορές για ένα τρίμηνο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εργοδότες και εργαζόμενοι θα πρέπει να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί κατά την διαδικασία υποβολής της αίτησής τους για το επίδομα καθώς η ψευδής δήλωση για προσωπικό όφελος επισείει ποινές κάθειρξης μέχρι και 10 έτη.

ΠΗΓΗ: news247.gr

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Καλησπέρα ειμαι ελ. επαγγελματίς και κάνω επισκευές ως ηλεκτρονικός επίσης στο καταστημα μου εχω και αλλη δραστηριοτητα με λιανικη και χονδρική. Μου εχουν απαγορεύσει να ειμαι στο μαγαζί απο την αστυνομία. Επίσης στα σπίτια δεν μπορούν να μου ανοίξουν λογω Κορονοιού για ευνόητους λόγους και δεν μου φέρνουν μηχανήματα στο μαγαζί λογω Κορονοιού. Δεν ξέρω τι να κάνω κάποιος μου ειπε πως δεν δικαιούμε Θέλω να ξέρω που μπορώ να καταχωρήσω τα στοιχεία μου ως ελ. επαγγελματίας για να ενταχθώ στη πλατφόρμα των 800€ διότι δεν εχω εσοδα απο πουθενά αλού. Στο Taxis το ΚΑΔ λεει πως ειναι το 9511

    Με εκτίμηση,
    Κοτσιλίτης Νίκος

  2. τι γινετε με τους ιδιοκτητες ακινητων που δεν θα πληρωθουν κανονικα?απο τους ενοικιαστες?Καμμια πλατφορμα για εμας Ολο ΕΝΦΙΑ ξερουν να ζητανε!

  3. Μήπως γνωρίζεται τι ισχύει με τους ωρομίσθιους?Π.Χ καθηγητής που είναι σε δύο φροντιστήρια πρέπει να του κάνουν αναστολή σύμβασης και από τα δύο φροντιστήρια για να δικαιούται το επίδομα?

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ