Για δύο (τουλάχιστον) μήνες έως το τέλος Μαΐου παρατείνεται η επιδότηση ανεργίας από τον ΟΑΕΔ για τους εποχικά εργαζόμενους και, κυρίως, για τους ξενοδοχοϋπάλληλους και τους εργαζόμενους στον τουρισμό.

 

Αυτό ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση ως μέτρο που αφορά όλους σχεδόν τους δικαιούχους επιδόματος ανεργίας και, κυρίως, όσους λαμβάνουν:
• τακτικό επίδομα ανεργίας
• επίδομα μακροχρονίων ανέργων
• βοήθημα ανεργίας σε ελεύθερους επαγγελματίες.
Το βασικό μηνιαίο επίδομα ανεργίας ανέρχεται στα 399,25 Ευρώ. Για κάθε μέλος της οικογένειας του ανέργου το επίδομα προσαυξάνεται κατά 10%. Καταβάλλεται Δώρο Χριστουγέννων και Πάσχα, εφόσον έχουν συμπληρωθεί συγκεκριμένες ημέρες επιδότησης σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα. Έτσι οι άνεργοι που λαμβάνουν το επίδομα ανεργίας και λήγει 31/3 θα λάβουν για άλλους δύο μήνες το ποσό περίπου των 800 ευρώ (798,5 ευρώ)

Δήλωση Γκίκα

Ο βουλευτής Κέρκυρας της Ν.Δ., Στέφανος Γκίκας, σχολιάζοντας την απόφαση αναφέρει: «Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που αναμένεται να εκδοθεί σήμερα ή αύριο θα προβλέπει την παράταση της καταβολής επιδόματος ανεργίας μέχρι και το τέλος Μαΐου για όλους όσους το επίδομα έληξε το πρώτο τρίμηνο του 2020. Συνεπώς, συμπεριλαμβάνονται και όσοι άνεργοι λάμβαναν το επίδομα και μέχρι τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο.
Επίσης, η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου θα προβλέπει και την δυνατότητα περαιτέρω επέκτασης του χρόνου που θα καταβάλλεται το επίδομα ανεργίας, εφόσον αυτό χρειαστεί. Με αυτό τον τρόπο θα λάβουν το επίδομα ανεργίας μεταξύ άλλων και οι ξενοδοχοϋπάλληλοι και οι λοιποί εργαζόμενοι στον τομέα του Τουρισμού. Η εν λόγω διεύρυνση των δικαιούχων είναι πολύ σημαντική, καθώς μεγάλος αριθμός εργαζομένων του Τουρισμού ανέμενε την πρόσληψή του εντός του Μαρτίου, πράγμα που εξαιτίας της κρίσης του κορονοϊού ανεστάλη».
Ο κ. Γκίκας υποστήριξε ότι η κυβέρνηση και ο Κ. Μητσοτάκης λαμβάνει από την αρχή της κρίσης γενναίες αποφάσεις έχοντας τρεις στόχους, την προστασία των πολιτών, την στήριξη της Οικονομίας μας και την θωράκισή της για την περίοδο μετά την κρίση: «Για αυτό τον λόγο, η Κυβέρνηση λαμβάνει ήδη μέτρα για το αύριο, συνδέοντας τα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων με την ρήτρα διατήρησης των υφιστάμενων θέσεων εργασίας.
Μπορούμε να τα καταφέρουμε, μένοντας ενωμένοι».

15 ΣΧΟΛΙΑ

    • καλημερα χτες απο τον οαεδ μου ειπαν οτι δεν τους ενειμερωσε κανεις απο την κυβερνησει ενδεχομενος ειπαν οτι θα μπουν αυτοματα τα χρηματα μεσα στον απριλιο την 1/4

  1. Θα ήθελα να μάθω που κάνω την αίτηση για παράταση ταμείου ανεργίας την τελευταία την πήρα 6 Μαρτίου την δικαιούμαι ;

  2. Καλησπέρα εμένα τοτελευταιο επίδομα τοπηρα 8/1 λογικά θα τοπαρω κ εγώ ???αν ξέρετε πείτε μου κάνουμε αίτηση παράτασης επιδόματος ακριβώς που βρίσκεται αυτό

  3. Μπορεί να μας ενημέρωσει κάποιος τελικά αν θα παρουμε αυτόματα ως ενεργοί ανεργία τη παραταση του επιδόματος?
    ΕΛΕΟΣ ΔΛΔ

  4. Καλημέρα σας διαβασα το άρθρο δεν αναφέρει πωςθαγινειαλλα λεειαυτοιπου παιρνανε επίδομα μέχρι τον Μάρτιο καιαυτοί που τους έχει τελειώσει το πρώτο τρίμηνο του 20θα πάρουν

  5. Όσοι είχαν πάρει επίδομα ανεργίας το 2019 το τελευταίο τρίμηνο παίρνουν άλλους δύο μήνες ανεργία δύο μήνες ανεργία;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ