Την άμεση λήψη μέτρων για τον έλεγχο όσων επισκεπτών ή και ιδιοκτητών σπιτιών προέρχονται από την Ιταλία και μεταβαίνουν αυτές τις ημέρες στα Διαπόντια νησιά, ζητά ο πρώην περιφερειάρχης Θεόδωρος Γαλιατσάτος.

 

Σε ανάρτησή του στο Facebook, αναφερόμενος στην έκκληση των τριών αντιδημάρχων των μικρών ακριτικών νησιών, οι οποίοι αναφέρονται στην ανάγκη να ελέγχονται λογω της πανδημίας οι αφικνούμενοι από την Ιταλία, υπογραμμίζει ότι αυτό θα πρέπει να ληφθεί πολύ σοβαρά υπ όψη των αρμοδίων αρχών: «Η σημασία της έκκλησης αυτής γίνεται περισσότερο κατανοητή έχοντας κατά νου το γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων των Διαποντίων είναι μεγάλης ηλικίας. Τόσο η κυβέρνηση και ο ΕΟΔΥ ,όσο και η ΠΙΝ και η Γεν. Δνση της Δημόσιας Υγείας πρέπει άμεσα να λάβουν μέτρα ελέγχου και προστασίας», αναφέρει στη δήλωσή του ο κ. Γαλιατσάτος, ο οποίος υπογραμμίζει ότι η παράταξη ΑΝΑΣΑ θέτει το θέμα και στις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.
«Τα όποια μέτρα θα πρέπει να ισχύσουν και για τα υπόλοιπα νησιά μας , ιδιαίτερα τα μικρά Καλαμος, Καστός, Μεγανήσι, Παξοί, Αντίπαξοι,Ιθάκη αλλα και συνολικά την Περιφέρεια μας που φυσιολογικά «υποδέχονται» τους εξ Ιταλίας επισκέπτες», καταλήγει ο πρώην Περιφερειάρχης.

Θ. Χαλικιάς: Γέμισε η Δυτική Ελλάδα από Ιταλούς!

Στο θέμα θέση πήρε και ο περιφερειακός σύμβουλος Λευκάδας και πρώην χωρικός αντιπεριφερειάρχης, Θόδωρος Χαλικιάς: «Γέμισε η Δυτική Ελλάδα από Ιταλούς απ΄ ότι μαθαίνω από ντόπιους πολίτες αλλά και από γιατρούς. Για το θέμα αυτό ενημέρωσα τον βουλευτή Λευκάδας κ. Καββαδά που το μετέφερε στον Υπουργό Υγείας όπως με ενημέρωσε μετά. Έπρεπε να το έχουν προβλέψει, να δούμε τι θα γίνει από δω και πέρα. Η Αλβανία έκλεισε τα σύνορα με εμάς για 200 κρούσματα που έχουμε (επίσημα) και εμείς δεχόμαστε καραβιές από Ιταλία που έχει χιλιάδες κρούσματα», καταλήγει ο κ. Χαλικιάς.

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ