Με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και απομόνωση μέσα σε αυτό, μεταφέρεται (13.40)  στα Γιάννενα από την Κέρκυρα με πλοίο της πορθμειακής γραμμής κρούσμα γρίπης το οποίο είναι ύποπτο ότι είναι θετικό στο στέλεχος του κορονοϊού.

 

Πρόκειται για αλλοδαπό άνδρα περίπου 40 ετών, ο οποίος ταξίδεψε προχθές από Ιταλία προς Ηγουμενίτσα και από εκεί από Κέρκυρα. Ο ίδιος κάλεσε το ΕΚΑΒ καθώς είχε συμπτώματα με αποτέλεσμα να ληφθεί η απόφαση για άμεση μεταφορά του στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ιωαννίνων.

Οι εργαστηριακές αναλύσεις δεν έχουν ολοκληρωθεί, ωστόσο, το Πανελλαδικό Συντονιστικό έδωσε την εντολή για να μην μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Κέρκυρας αλλά, αντίθετα, να φύγει αμέσως για το κοντινότερο νοσοκομείο αναφοράς, των Ιωαννίνων. Πάντως, μέχρι στιγμης, δεν υπάρχει καμία επίσημη ανακοίνωση.

 

Θάλαμος αρνητικής πίεσης

 

Ας σημειωθεί ότι το νοσοκομείο του νησιού δεν έχει οριστεί για την ώρα ως ένα από τα νοσοκομεία αναφοράς, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες εξετάζεται η δυνατότητα λειτουργίας απομονωμένου θαλάμου αρνητικής πίεσης για να αντιμετωπίζονται πιθανά περιστατικά, ειδικά εν όψει τουριστικής περιόδου.
Άλλωστε, απόψε έχει προγραμματιστεί σύσκεψη στο Νοσοκομείο υπό το νέο διοικητή κ. Ρουμπάτη με αντικείμενο την προετοιμασία του ΕΣΥ στο νομό.

 

Περισσότερα σε λίγο

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Απλά θέλω να πω δημόσια ότι πριν περίπου 20 μέρες στο Νοσοκομείο της Κέρκυρας δεν υπήρχε απολυμαντικό υγρό σε ΚΑΝΕΝΑΝ θάλαμο του 4ου ορόφου, ούτε στις τουαλέτες. Το ξέρω γιατί έψαξα παντού. Προφανώς είχαν και άλλοι την ίδια ιδέα με μένα.

    Κατά τα λοιπά πανέτοιμοι για τον ιό. Ούτε σαπούνι για τους ιθαγενείς

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ