Ιδιαίτερα επιτυχημένη ήταν η συμμετοχή της Ελλάδας στην διεθνή έκθεση τουρισμού “New York Times Travel Show” στη Νέα Υόρκη, με την Κρήτη, την Κέρκυρα και την Κεντρική Μακεδονία να κερδίζουν τις εντυπώσεις.

Το ενδιαφέρον των Αμερικανών τουριστών στρέφεται πλέον εκτός από τα νησιά, και σε άλλους ελληνικούς προορισμούς, όπως διαπιστώθηκε από τις κατ’ ιδίαν συναντήσεις μεγάλων τουριστικών πρακτόρων των ΗΠΑ σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις με στελέχη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, κατά τη διάρκεια της συμμετοχής της Περιφέρειας, μαζί με τον Τουριστικό Οργανισμό Θεσσαλονίκης, ως συνεκθέτες του ΕΟΤ στη διεθνή έκθεση τουρισμού. Την Περιφέρεια εκπροσώπησαν η Αντιπεριφερειάρχης της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου και ο Τομεάρχης Τουρισμού Αλέξανδρος Θάνος.Η Κέρκυρα

«Αυτή είναι η χρονιά της Ελλάδας. Η Κέρκυρα είναι το νησί για όλους. Ιστορία, παραλίες, κρουαζιέρες, αποτελούν πόλους έλξης για τους Αμερικανούς τουρίστες», δηλώνουν ο κ. Αντώνης Χαρίτος και η κα. Τερέζα Μουζακίτη, τουριστικοί επιχειρηματίες, στο νησί των Φαιάκων.
«Το ενδιαφέρον για την Ελλάδα ήταν ιδιαίτερο και πολύ έντονο, καθ’ όλη τη διάρκειας της έκθεσης. Το 2020 θα έχει θετικό πρόσημο μιας και μεγάλες εταιριες κρουαζιέρας, έχουν ήδη προγραμματίσει το λιμάνι του Πειραιά ως αφετηρία και τερματισμό των πλόων τους, ενώ και πολλά ελληνικά λιμάνια θα είναι στο πρόγραμμα. Το πιο σημαντικό και αξιοσημείωτο όμως είναι ότι οι εταιρίες αυτές, δεν αναφέρονται μόνο για την καλοκαιρινή περίοδο, αλλά και για συνέχιση των προγραμμάτων τους και τους χειμερινούς μήνες, εκτιμώντας ότι η Ελλάδα ειναι εξίσου όμορφη και τον Χειμώνα».

Πηγή: money-tourism.gr

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ