24ωρη απεργία σήμερα Τρίτη 18 Φεβρουαρίου ενάντια στο νόμο «λαιμητόμο» για το ασφαλιστικό. Στο Εργατικό Κέντρο η συγκέντρωση στις 10το πρωί, μισή ώρα νωρίτερα συγκέντρωση για τους εκπαιδευτικούς στα Λύκεια.

Κινητοποιήσεις εργαζομένων και σωματείων στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας της Τρίτης για το ασφαλιστικό θα πραγματοποιηθούν και στην Κέρκυρα.
Σε συγκέντρωση έχει καλέσει το Εργατικό Κέντρο στις 10 το πρωί ενώ προσυγκέντρωση θα πραγματοποιήσουν οι εκπαιδευτικοί, μετά από κάλεσμα της ΕΛΜΕ, στα Λύκεια.
Στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν Εργατικό Κέντρο, εκπαιδευτικοί, ο σύλλογος Εργαζομένων στους ΟΤΑ Κέρκυρας, οι δικηγόροι, αγρότες, οικοδόμοι, ενώσεις συνταξιούχων, συνδικάτα και σύλλογοι εργαζομένων κ.α.. Στάση εργασίας στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.
Οι εργαζόμενοι ζητούν την κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων, επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης και δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση.

Ποιοι απεργούν σήμερα
Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας: Ξεσηκωθείτε
Οι νέοι «σωτήρες» του ασφαλιστικού (ΝΔ) βάλθηκαν να μας σώσουν διαλύοντας τη ζωή μας. Φέρνουν προς ψήφιση στην Βουλή νέο αντιασφαλιστικό νόμο με τον οποίο θωρακίζουν τον Νόμο Κατρούγκαλου – ΣΥΡΙΖΑ, που ενοποίησε τις αντιασφαλιστικές μεταρρυθμίσεις και καταργεί ασφαλιστικά δικαιώματα στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, στην Πρόνοια και στις συντάξεις, αναφέρει το Εργατικό κέντρο στην ανακοίνωσή του.
Χαρακτηρίζει το νομοσχέδιο «κλοπή, ληστεία, επαναφορά στον μεσαίωνα», υπογραμμίζει ότι «τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης πάνε στα 67 για όλους, άντρες και γυναίκες (ή 62 με 40 χρόνια ασφάλισης, δηλαδή 12.000 ένσημα!!!). Καμία εξαίρεση δεν υπάρχει για καμία κατηγορία εργαζομένων» και καλεί σε απεργιακή κινητοποίηση με αιτήματα:
-Το Νομοσχέδιο να αποσυρθεί τώρα!
-Κοινωνική ασφάλιση για όλους, Δημόσια Υποχρεωτική. Υγεία – Πρόνοια Αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν.
-Κατάργηση του Νόμου Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών μνημονιακών νόμων.
-Κατάργηση της αύξησης των ορίων ηλικίας στα 67 έτη. Όρια ηλικίας στα 60 για τους άνδρες 55 για τις γυναίκες, 5 χρόνια λιγότερα για τα ΒΑΕ.
-Επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης.
-Κατώτερη σύνταξη στο 80% του μισθού. Καμία σύνταξη κάτω από 600 ευρώ.
-Πλήρης Κρατική Εγγύηση όλων των Συντάξεων.

ΕΛΜΕ Κέρκυρας: Ενάντια στη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης
Σε απεργιακή συγκέντρωση στις 9.30π.μ. στα Λύκεια και ακολούθως πορεία με τα ταξικά συνδικάτα καλεί η ΕΛΜΕ Κέρκυρας.
«Με το νέο νομοσχέδιο της κυβέρνησης διατηρούνται οι αυξήσεις στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης (67 ετών για πλήρη σύνταξη ή 40 χρόνια εργασίας και 62 έτη). Ο οποιοσδήποτε ελαστικά εργαζόμενος στο Δημόσιο ( αναπληρωτές εκπ/κοί, συμβασιούχοι, 8μηνίτες, 5μηνίτες,κλπ) αλλά και στον ιδιωτικό τομέα θα δουλεύουν μέχρι τα βαθιά γεράματα, για συντάξεις και ασφάλιση πείνας. Αντί να δίνει κίνητρα εξόδου των εργαζομένων, ώστε να εργαστεί πλήρως η νέα γενιά με την έξοδο στα 60 ή με 30 χρόνια εργασίας και εγγυημένη αξιοπρεπή, σύνταξη, δίνει κίνητρα για παραμονή στην εργασία» αναφέρουν οι εκπαιδευτικοί και τονίζουν παράλληλα ότι «Επιδιώκουν να θάψουν κάθε δυνατότητα αγωνιστικής διεκδίκησης αλλά και τις δικαστικές αξιώσεις δεκάδων χιλιάδων συνταξιούχων που είχαν προσφύγει για τις περικοπές από το 2013 έως σήμερα, που σύμφωνα με υπολογισμούς ξεπερνούν τα 26 δις ευρώ!».
Δεν τσιμπάμε στα ψέματα και την κοροϊδία της κυβέρνησης που μιλάει για κάλυψη των απωλειών και για γενικευμένες αυξήσεις στις συντάξεις. Το ζήτημα της Κοινωνικής Ασφάλισης αφορά όλους. Μόνιμους και Συμβασιούχους!, καταλήγουν.

Δικηγορικός σύλλογος: Αποχή από τα καθήκοντα
Με αποχή από τα καθήκοντά τους απαντούν οι δικηγόροι της Κέρκυρας στο νέο νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας, σε έκτακτη συνεδρίασή του, έχοντας υπόψη και την κατά πλειοψηφία απόφαση της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας, αποφάσισε κατά πλειοψηφία την αποχή των μελών του την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου με τα εξής αιτήματα:
1)Κατάργηση της υποχρεωτικής διαμεσολάβησης,
2)1η-κατώτατη κλάση επιλογής για το ασφαλιστικό 150 ευρώ τον μήνα (μαζί με το επικουρικό) και όχι μόνον για τους νέους δικηγόρους 5ετίας,
3)Άμεση πρόσληψη Δικαστών και Δικαστικών Υπαλλήλων για πλήρωση των κενών οργανικών θέσεων και στη συνέχεια αύξηση των οργανικών θέσεων για επιτάχυνση της απονομής δικαιοσύνης,
4)Διευθέτηση συμμετοχής των δικηγόρων στα συμβόλαια για λογαριασμό των αγοραστών.
5)Κατάργηση της καταβολής δικαστικού ενσήμου στις αναγνωριστικές αγωγές αρμοδιότητας Πολυμελούς Πρωτοδικείου και μάλιστα με αναδρομική ισχύ και σε εκκρεμείς υποθέσεις».

Απεργούν και οι εργαζόμενοι στους Δήμους Κέρκυρας
Οι εργαζόμενοι των ΟΤΑ συμμετέχουν στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο. «Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας επιλέγει να «λύσει» για τα επόμενα πενήντα χρόνια μια και καλή το ασφαλιστικό, παγιώνοντας με τον Νόμο που φέρνει για ψήφιση τις μνημονιακές περικοπές όλων των προηγούμενων Αντιασφαλιστικών Νόμων, καταδικάζοντας έτσι τους συνταξιούχους της χώρας μας στη φτώχεια και στην εξαθλίωση στο διηνεκές. Απέναντι σε αυτή την πολιτική και σε αυτό το νομοσχέδιο οφείλουμε να αντιδράσουμε. Η κοινωνική ασφάλιση αφορά, συνολικά, τη ζωή των εργαζομένων, τον κόπο και τον μόχθο ολόκληρου του εργασιακού τους βίου και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να την λεηλατήσει. Γι’ αυτό και ο μόνος δρόμος που μας απομένει για να ανατρέψουμε τις νέες αντιασφαλιστικές ρυθμίσεις είναι ο δρόμος του αγώνα» λένε οι εργαζόμενοι στους Δήμους και διεκδικούν:
1) Κατάργηση όλων των Αντιασφαλιστικών μνημονιακών Νόμων.
2) Επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης.
3) Πλήρη κρατική εγγύηση όλων των συντάξεων.
4) Δημόσια, καθολική, υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση. Καμία ιδιωτικοποίηση της Κοινωνικής Ασφάλισης.

Στάση εργασίας στα ΜΜΕ
Τρίωρη στάση εργασίας από τις 12 έως τις 3 το μεσημέρι πραγματοποιούν, μετά από απόφαση των δημοσιογραφικών ενώσεων τα Μέσα μαζικής ενημέρωσης, Το CorfuPress συμμετέχει στην απεργία, ενάντια στο νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό.

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ