Σε τρεις εβδομάδες η ολοκλήρωση της μεταβίβασης, όταν εκδοθεί η απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού. – Σε νέα τριμερή καλούν εργοδοσία οι εργαζόμενοι των σούπερ μάρκετ

Στο ποσό των 15 εκατομμυρίων ευρώ αναμένεται να φτάσει το τίμημα της μεταβίβασης της Γαλαξίας ΕΠΕ που έχει στην ιδιοκτησία της τα Δήμητρα Μάρκετ και τα Μαρκάτο, ενώ ήδη έχει κατατεθεί το σχετικό αίτημα έγκρισης της πώλησης στην Επιτροπή Ανταγωνισμού.Η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί το τελευταίο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου, ενώ ο Συνεταιρισμός ΣΥΝΚΑ θα κατέχει μετά την πώληση το σύνολο της ιδιοκτησίας των 19 σούπερ μάρκετ και των περιουσιακών του στοιχείων.
Το 25% των μετοχών της Γαλαξίας είναι ενεχυριασμένο σε Τράπεζα, ωστόσο, αναμένεται είτε αμέσως είτε σε επόμενο χρονικό διάστημα να εξαγοραστεί και αυτό από το ΣΥΝΚΑ.
Και οι δύο επιχειρήσεις είναι μέλη του ΕΛΟΜΑΣ και οι επαφές μεταξύ των δύο πλευρών ξεκίνησαν μετά το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων της ιδιοκτησίας των «Δήμητρα» με την αλυσίδα «Μασούτης».
Κίνηση ενδυνάμωση του ΕΛΟΜΑΣ κρίνεται από στελέχη της αγοράς η απόκτηση «Γαλαξίας» από τον Συνεταιρισμό ΣΥΝΚΑ, καθώς ενδεχόμενη εξαγορά της πρώτης από άλλη εταιρεία εκτός συνεταιρισμού, θα δημιουργούσε περαιτέρω προβλήματα, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας bankingnews.gr, στο οποίο υπογραμμίζεται ότι το 2018 ο τζίρος του Ομίλου ΕΛΟΜΑΣ κατέγραψε υποχώρηση 8%.

Νέο αίτημα για τριμερή

Νέο αίτημα για τριμερή με την εργοδοσία των «Δήμητρα» κατέθεσε ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κέρκυρας. Ο Σύνδεσμος υπογραμμίζει ότι μέχρι και τώρα οι εργαζόμενοι δεν έχουν ενημερωθεί επίσημα για οποιαδήποτε εξέλιξη και κυρίως για το εργασιακό τους μέλλον μένοντας στο σκοτάδι και στην αβεβαιότητα: «Δεδομένης της άρνησης της εργοδοσίας των «Δήμητρα» να προσέλθει σε τριμερή, που είχε ζητήσει το Σωματείο μας από το Τμήμα Κέρκυρας του ΣΕΠΕ και με δεδομένη την άρνησή της να δεσμευτεί για την διασφάλιση των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων, ο Κερκυραϊκός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων κατέθεσε εκ νέου αίτημα για τριμερή στο Τμήμα Κέρκυρας του ΣΕΠΕ. Στην τριμερή καλούμε την εργοδοσία των «Δήμητρα», παλιά και νέα, ώστε να δεσμευτούν ότι δεν θα υπάρξει καμία απόλυση και δεν θα τροποποιηθεί προς το χειρότερο καμία σύμβαση εργαζομένου με οποιονδήποτε τρόπο. Παράλληλα, τους καλούμε να δεσμευτούν ότι δεν θα υπάρξει καμία βλαπτική επίπτωση συνολικά στην ζωή των εργαζόμενων από αυτήν την εξαγορά».

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ