Τα ελληνικά συνδικάτα εκπροσώπησαν ο Ν. Παπαγεωργίου απ’ το Συνδικάτο της Αθήνας, ο Α. Λιακαράς απ το Σωματείο εργαζομένων στο MARRIOTT, η Ι. Λάμπρου πρόεδρος του σωματείου ξενοδοχοϋπαλλήλων της Κω και ο Στ. Πελάης πρόεδρος του συνδικάτου ξενοδοχοϋπαλλήλων της Κέρκυρας.

Σύμφωνα με το ενημερωτικό του κ. Πελάη:Ξεκίνησε την Κυριακή 2/2 και ολοκλήρωσε τις εργασίες του την Δευτέρα 3/2 το
3ο Διεθνές Συνέδριο της συνδικαλιστικής διεθνούς των εργαζομένων στον τομέα των ξενοδοχείων και του τουρισμού (TUI HOTOUR) της παγκόσμιας συνδικαλιστικής ομοσπονδίας (WFTU) στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου το οποίο φιλοξένησε η Αιγυπτιακή Συνδικαλιστική Ομοσπονδία (ETUF).
Στην τελετή έναρξης του συνεδρίου απέστειλε χαιρετισμό εκ μέρους της παγκόσμιας συνδικαλιστικής ομοσπονδίας ο Γεν. Γραμματέας της WFTU και στέλεχος του ΠΑΜΕ Γιώργος Μαυρίκος.
Στο συνέδριο συμμετείχαν αντιπρόσωποι από χώρες όλων των ηπείρων και παρακολούθησε ο Γεν. Γραμματέας της ETUF , ο Υπουργός Εργασίας της Αιγύπτου και άλλοι τοπικοί αξιωματούχοι και συνδικαλιστές.
Τα ελληνικά συνδικάτα εκπροσώπησαν ο Νίκος Παπαγεωργίου απ το Συνδικάτο της Αθήνας, ο Αντώνης Λιακαράς απ το Σωματείο εργαζομένων στο MARRIOTT, η Ιωάννα Λάμπρου πρόεδρος του σωματείου ξενοδοχοϋπαλλήλων της Κω και ο Σταμάτης Πελάης πρόεδρος του συνδικάτου ξενοδοχοϋπαλλήλων της Κέρκυρας.
Κατά γενική εκτίμηση των συμμετεχόντων το συνέδριο πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία , αφού δώθηκε η δυνατότητα μέσα απ τις τοποθετήσεις των συνέδρων και την ανταλλαγή απόψεων να μεταφερθεί πείρα απ τους αγώνες του κλάδου σε κάθε χώρα, ενώ παράλληλα συζητήθηκαν προτάσεις και λήφθηκαν αποφάσεις για κοινή διεθνή δράση των συνδικάτων ώστε να ανακοπεί η ασύδοτη και προκλητική δράση των πολυεθνικών ομίλων, οι οποίοι πανομοιότυπα σε όλες τις χώρες του κόσμου παραβιάζουν τα εργατικά δικαιώματα και ληστεύουν τον κόπο και τον ιδρώτα των εργαζομένων.
Τέλος εκλέχτηκαν τα συντονιστικά όργανα της TUI HOTOUR όπου απ την χώρα μας εκλέχτηκε στην θέση του αντιπροέδρου και συντονιστή των ευρωπαϊκών συνδικάτων ο Αντώνης Λιακαράς.

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ