«Να ανακληθεί εδώ και τώρα η απόλυση συναδέλφου που απολύθηκε επειδή συμμετείχε στην απεργία» ζητά ο Κερκυραϊκός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση-καταγγελία του Συνδέσμου:

Η επιτυχία και η μαζικότητα της χθεσινής απεργίας (18 Φλεβάρη 2020) ενάντια στη νέα αντιασφαλιστική επίθεση, που ετοιμάζει η κυβέρνηση της ΝΔ με το νομοσχέδιο «Κατρούγκαλου-Βρούτση», ήταν τόσο μεγάλη που έχει ταράξει κυβέρνηση και μεγαλοεργοδοσία! Μία μέρα μετά, ο επιχειρηματίας Ρ… Γ…, αντιπρόσωπος γνωστής εταιρείας στην Κέρκυρα, προχώρησε σε απόλυση συναδέλφου, επειδή συμμετείχε στην απεργία, όπως του ανακοίνωσε σήμερα (19 Φλεβάρη). Μάλιστα, όπως μας καταγγέλλει ο συνάδελφος οι απειλές είχαν ξεκινήσει λίγες ημέρες πριν με σκοπό να τον αποτρέψει από το να συμμετέχει στην απεργία!
Ο στόχος της εργοδοσίας προφανής… Προσπαθεί με την καταστολή (το γνωστό δόγμα «νόμος και τάξη» αντίστοιχο της κυβέρνησης) να «κόψει» όποιο «κεφάλι σηκώνεται» και παράλληλα να τρομοκρατήσει τους υπόλοιπους εργαζόμενους για να επικρατήσει «σιγή νεκροταφείου» στον χώρο δουλειάς…!
Εξελίξεις σαν κι αυτή είναι αποτέλεσμα του αέρα που έχει πάρει η εργοδοσία από τους νόμους που έχουν ψηφίσει όλες οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις. Είναι αποτέλεσμα των μέτρων για την περιστολή των συνδικαλιστικών ελευθεριών, των εμποδίων στην απεργία που θεσμοθέτησε ο ΣΥΡΙΖΑ, τον συνδικαλιστικό νόμο της ΝΔ για το φακέλωμα των εργαζόμενων που συνδικαλίζονται, την απαγόρευση των διαδηλώσεων που ετοιμάζει η κυβέρνηση, με την σύμφωνη γνώμη και του ΣΥΡΙΖΑ, όπως φαίνεται από την θέση του βουλευτή Κέρκυρας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ.ά…
Η κίνηση αυτή της εργοδοσίας δεν θα μείνει αναπάντητη! Ο συνάδελφος δεν είναι μόνος του! Έχει το Σωματείο μας στο πλευρό του, έχει όλους τους εργαζόμενους δίπλα του! Η υπόθεση αυτή δεν αφορά μόνο τον ίδιο αλλά όλους μας! Η εργοδοσία της αντιπροσωπίας στην Κέρκυρα θα πάρει την απάντηση που της αρμόζει!
Απαιτούμε εδώ και τώρα να ανακληθεί η απόλυση του συναδέλφου!
Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ
ΤΟΥ ΛΑΟΥ Η ΠΑΛΗ ΘΑ ΤΗΝ ΣΠΑΣΕΙ

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Να κανετε κ κάτι για το θέμα των ενσήμων που όλοι το ξέρετε αλλά δεν αντιδράτε! Απειροελαχιστοι εργοδότες κολλούν τον κανονικό αριθμό ενσήμων σε μια φουλ εργασία. Οι περισσότεροι 4-10 ένσημα τον μήνα!!

  2. Να μείνετε στο πλευρό του εργαζόμενου γιατί ειναι δικαίωμα του καθε πολίτη η συμμετοχη σε ομαδικη απεργία!
    Να δημοσιοποιήσετε το θεμα αδειών κ ενσημων που είναι ανύπαρκτα στο νησί!!!

  3. Γιατί παρακαλώ όσοι λέτε «να κάνετε» δεν συμμετέχετε κι εσείς στα σωματεία σας και να αρχίσετε να λέτε «να κάνουμε»; Πόσο πάτο πρέπει να πιάσουμε για πάψει πια αυτή η ανάθεση;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ