Απίστευτης προχειρότητας είναι η Κοινή Υπουργική Απόφαση που εξέδωσαν Κικίλιας, Θεοδωρικάκος και Χρυσοχοΐδης για τη ματαίωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων των Δήμων και των Περιφερειών ως προληπτικό μέτρο για τον κορονοϊό.

 

 

Την ώρα που απαγορεύει κάθε εκδήλωση που διοργανώνεται από φορέα Αυτοδιοίκησης, δεν διευκρινίζεται τι συμβαίνει με εκδηλώσεις που διοργανώνουν ιδιωτικοί φορείς σε δημόσιους χώρους (π.χ. Κούλουμα στον Ερημίτη για πικ νικ και φυσιολατρεία) ενώ, παράλληλα, αφήνονται ελεύθερες εκδηλώσεις όπως αθλητικοί αγώνες που προσελκύουν, σε πολλές περιπτώσεις, περισσότερο κόσμο σε πιο κλειστούς χώρους (π.χ. ποδόσφαιρο ΠΑΟΚ-Ξάνθη).

 

Όχι στα Πετεγολέτσα, ναι σε παράσταση στο Δημοτικό Θέατρο!

Έτσι, υπάρχει ο παραλογισμός ότι, ενώ αναστέλλονται οι παρελάσεις του καρναβαλιού ή ακόμα και τα παραδοσιακά Πετεγολέτσα σε ανοικτό χώρο (θέατρο δρόμου), επιτρέπεται η συνέχιση των παραστάσεων της Κερκυραϊκής Σκηνής με το Ράφτη Κυριών στο Δημοτικό Θέατρο και θα γίνουν κανονικά αγώνες μπάσκετ και χάντμπολ στο Κλειστό Γυμναστήριο του ΕΑΚ ή ο αγώνας του ΑΟΚ Κέρκυρα στο γήπεδο το Σάββατο!

Κούλουμα… δύο ταχυτήτων!

Το «Θέατρο του Παραλόγου» συνεχίζεται: την ώρα που ο Σύλλογος Περιβάλλοντος Κέρκυρας, οι παρατάξεις «Εκκίνηση», «Αντικαπιταλιστική Αριστερά στα Ιόνια» κ.α. καλούν τους πολίτες σε συμμετοχή στα Κούλουμα στον Ερημίτη, πρόσκληση τυπικά νόμιμη αφού ένα πολιτικό κάλεσμα ενός πολιτικού φορέα όπως είναι μια παράταξη ή ενός περιβαλλοντικού συλλόγου δεν προσκρούει στην ΚΥΑ της κυβέρνησης, το αντίστοιχο κάλεσμα του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας μέσω του Τοπικού Συμβουλίου Σινιών για την ίδια συνεύρεση είναι… παράνομο καθώς αποτελεί «μαζική εκδήλωση έως την Καθαρά Δευτέρα» που εμπίπτει στην ΚΥΑ της κυβέρνησης!!!

Απόφαση της ΠΙΝ καλύπτει όλους τους φορείς των ΟΤΑ

Νωρίτερα σήμερα το βράδυ, η Ρόδη Κράτσα εξέδωσε απόφαση με την οποία ακυρώνει όλες τις καρναβαλικές εκδηλώσεις στην επικράτεια της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων. Η απόφαση αναφέρει τα εξής: «Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων ανακοινώνει ότι όλοι οι Δήμοι των Περιφερειακών Ενοτήτων μετά την εκδοθείσα και την Κ.Υ.Α 27/2/2020 αρ πρωτ 13776 των Υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Υγείας και Εσωτερικών σχετικά με την προληπτική αντιμετώπιση της απειλής του κοροναϊού, θα προβούν σε ακύρωση όλων των εκδηλώσεων που έχουν προγραμματιστεί για το Καρναβάλι για το διάστημα ως και την Καθαρά Δευτέρα 2 Μαρτίου».

Οριστικά τέλος σε καρναβάλι σε Αυλιώτες, Αργυράδες

Η απόφαση Κράτσα έρχεται να καλύψει το κενό της ονομαστικής αναφοράς πόλεων που ακυρώνονται οι καρναβαλικές εκδηλώσεις. Ως εκ τούτου, τα τοπικά συμβούλια και οι δήμοι Βόρειας και Νότιας Κέρκυρας υποχρεούνται να ματαιώσουν τις καρναβαλικές εκδηλώσεις σε Αυλιώτες και Αργυράδες αντίστοιχα, την Καθαρά Δευτέρα.
Ας σημειωθεί ότι η ΚΥΑ προβλέπει ότι «όποιος δεν συμμορφώνεται με τα μέτρα του παρόντος άρθρου τιμωρείται με φυλάκιση έως δύο (2) ετών, εκτός αν η πράξη τιμωρείται βαρύτερα με άλλη διάταξη».

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Οι άνθρωποι είναι πιο επικυνδινοι από ότι ο υιός….σχολεία τράπεζες μέτρο γήπεδα ανοικτά. Το καρναβάλι τους ενόχλησε γιατί μάλλον είναι για τα καρναβάλια….

  2. Απαγορεύτηκαν τα πάντα και στα σύνορα, αεροδρόμια και λιμάνια κανένας έλεγχος. Σαν να είσαι κρυωμένος στο σπίτι και κάθεσαι με την πόρτα ανοιχτή !

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ