Με κείμενό του στο f/b ο πρώην συνεργάτης του Γ. Μαχειμάρη ζητά την παραίτηση του δημάρχου βόρειας Κέρκυρας.

Υπενθυμίζουμε, πως ο Χρήστος Άνθης είχε εκλεγεί στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές με το συνδυασμό του νυν Δημάρχου, όμως εν συνεχεία κατέπεσε του αξιώματος λόγω ασυμβίβαστου, μετά από ένσταση που έκαναν οι παρατάξεις Ασπιώτη και Βάρελη.Το κείμενο του Χρήστου Άνθη

Σε συνέχεια των τελευταίων γεγονότων που διαδραματίστηκαν στο δήμο Βόρειας Κέρκυρας αποστέλλω την παρούσα στον Κ. Δήμαρχο.
Κύριε Δήμαρχε :
Θα σας παρακαλούσα να σκεφτείτε άμεσα την παραίτηση σας από την θέση του Δημάρχου προκειμένου να βοηθήσετε με την ενέργειά σας αυτή να αποκατασταθεί το κύρος του δήμου που έχει πληγεί ανεπανόρθωτα με την στάση σας και τον τρόπο που συμπεριφέρεστε σε όλα τα κρίσιμα ζητήματα.
1. Οι διοικητικοί υπάλληλοι όλοι μηδενός και μηδεμιάς εξαιρουμένου και εξαιρουμένης αισθάνονται δούλοι σε κάτεργα που διακυβεύεται ανά πάσα στιγμή η αξιοπρέπειά τους από τον τρόπο που τους αντιμετωπίζετε.
2. Μηδενίσατε τον θεσμό του Προέδρου ακυρώνοντας το ίδιο το Δημοτικό συμβούλιο που τον εξέλεξε. Ο πρόεδρος Κε Δήμαρχε δεν είναι Πρόεδρός σας αλλά πρόεδρος του συμβουλίου που τον εξέλεξε.
3. Ουδέποτε ενημερώνετε το συμβούλιό σας για τις μυστικές σας συναντήσεις οι οποίες τελικά βάζουν όλους σε σκέψεις γιατί είναι μυστικές και τις μαθαίνουμε από τις ειδήσεις.
4. Θέλετε να επιβάλετε την αρχή ενός ανδρός μηδενίζοντας συμβούλους πλειοψηφίας και μειοψηφίας επικεφαλής παρατάξεων αντιδημάρχους κλπ .
5. Έχετε δημιουργήσει ομάδα πραιτοριανών (έμπιστοι γενίτσαροι) οι οποίοι χωρίς καμιά απολύτως αρμοδιότητα ελέγχουν θεσμικά όργανα και θεσμικά πρόσωπα.
6. Μας διαπομπεύσατε πανελλαδικά με τις συνεχείς επαφές σας και τα ψέματα που μεταφέρατε στον Υπουργό Κο Γιωργιάδη ότι είσαστε υπέρ της επένδυσης και όλα βαίνουν καλώς ενώ συγχρόνως απειλούσατε τους ίδιους σας τους δημοτικούς συμβούλους σας να μην περάσουν τα υψομετρικά διότι θα τους διαγράψετε.
7. Δεν πήρατε ποτέ μα ποτέ σαφή θέση για τον ΕΡΙΜΗΤΗ και συγχρόνως δίνατε διαβεβαιώσεις σε όλους ότι θα πράξετε αυτό που θέλουν οι μεν και οι δε.
8. Λόγω συμπεριφοράς σας η τοπική αυτοδιοίκηση στην χώρα έχασε ένα προνόμιο που είχε να γνωμοδοτεί για τα υψομετρικά. Γνώρισε όλη η Ελλάδα τον δήμο βόρειας Κέρκυρας λόγω αφερεγγυότητας του δημάρχου.
9. Έχετε στείλει στον καιάδα της διαπόμπευσης ένα μηχανικό από το χωριό σας τον Κο Κορμαρή Χρήστο αφού πρώτα με δική σας πρωτοβουλία γράφτηκε η συγκεκριμένη εισήγηση για να δικαιολογήσετε την αναβολή του θέματος. Αποτελεί πράγματι ύβρη η στάση σας για έναν βιοπαλεστή επιστήμονα όπως του Κου Κορμαρή. Μα δεν σκέφτεστε που στέλνετε ένα χωριανό σας παιδί;
10. Γνωρίζατε για την αστυνομία σε πρότερο χρόνο και παίξατε αυτό το θέατρο. Ποιος σας είπε ότι έχετε το δικαίωμα να μιλάτε έτσι σε συνεργάτες σας εκλεγμένους και μάλιστα στον πρόεδρο αλλά και σε υπαλλήλους;
11. Έχετε απαξιώσει τους προέδρους των τοπικών συμβουλίων και μιλάτε όλο για προσφορά και διακονία όταν είσαστε ο πρώτος που ότι κάνετε δεν το το εδράζετε στην διακονία και στην προσφορά. Μήπως εσεις είσαστε στην πλευρά του αζημίωτου; Έχετε αντιληφτεί ότι οι πρόεδροι μας θέλουν να προσφέρουν αλλά ούτε βενζίνη να βάλουν στο αυτοκίνητό τους δεν έχουν για να περιοδεύσουν στο χωρίο τους να εποπτεύσουν τα προβλήματα και στερούν την οικογένειά τους; Αντί ενός ευχαριστώ από πάνω ακούνε και το μάθημά τους κουνώντας τους το δάχτυλο.
12. Απετέλεσε μεγίστη προσβολή για την βόρια Κέρκυρα η παρουσία αυτοδιοικητικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ από το προεδρείο του Δ.Σ. Στελεχών που εκτός του ότι μερικοί είχαν επαφή σε πρότερο χρόνο με την εταιρεία καθ ομολογία της εταιρείας αλλά φέρουν ακεραία την ευθύνη για την κατάντια των υποδομών του δήμου μας και των σκουπιδιών. Αυτά τα στελέχη μας έκαναν μάθημα από άμβωνος κουνώντας μας το δάχτυλο αφού είχατε εξορίσει τον πρόεδρο από το προεδρείο. Γιατί κύριε δήμαρχε μας το κάνατε αυτό; Αυτή είναι η ανεξάρτητη πορεία σας; Εσείς μιλούσατε προεκλογικά για ΚΟΖΑ – ΝΟΣΤΡΑ της Κέρκυρας μας ρωτήσατε αν θέλαμε τέτοιο μάθημα ;
13. Με τα σκουπίδια ούτε ξέρουμε που βαδίζουμε το μόνο που μας έμεινε είναι οι ομηρικοί καυγάδες σας με την Κά Δήμαρχο κεντρικής Κέρκυρας και οι πονηρές και ανεξέλεγκτες κινήσεις σας. Και με τα σκουπίδια θα έχουμε το ίδιο αποτέλεσμα με τον ΕΡΙΜΗΤΗ;;;
Το παρών αίτημα για ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΣΑΣ έχω δικαίωμα να το κάνω προς εσάς για δύο λόγους .
Ο πρώτος πηγάζει από την δύναμη που μου έδωσαν εκλογικά οι συμπολίτες μου άσχετα με τη συμπεριφορά κάποιων (φίλων σας) που σας υποσχέθηκαν ότι θα σας στηρίξουν στην παραπομπή μου στο εκλογοδικείο που τώρα χτυπάνε το κεφάλι τους. Οφείλω και εγώ να διαφυλάξω την αξιοπρέπεια του Δήμου.
Ο δεύτερος λόγος είναι από τον τρόπο που σας συμπεριφέρθηκα όταν χάσατε τις εκλογές ως νομάρχης Κέρκυρας. Ούτε σας πετροβόλησα όπως ήταν στην μόδα τότε αλλά και όταν επιστρέψατε στα καθήκοντά σας ως υπάλληλος της διεύθυνσης εκπαίδευσης σας συμπεριφέρθηκα με το προσήκοντα τρόπο που άξιζε σε έναν πρώην νομάρχη και πρώην δήμαρχο ως διευθυντής εκπαίδευσης. Ούτε αυτό δεν θυμάστε για να έχετε μια ανάλογη συμπεριφορά στους υπαλλήλους και εκλεγμένους της βόρειας Κέρκυρας;

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. ΑΝΘΗΣ – ΒΑΡΕΛΗΣ – ΜΑΧΕΙΜΑΡΗΣ – ΑΣΠΙΩΤΗΣ – ΑΥΛΩΝΙΤΗΣ – ΚΑΡΡΑΣ και λοιποί πρώην αυτοδιοικητικοί αιρετοί επί καποδιστριακών δήμων της βόρειας Κέρκυρας, είδαμε τί είδους έργο, παρέδωσε ο καθένας τους, στις τοπικές κοινωνίες που είχαν εκλεχθεί, λίγα χρόνια πριν. Αλλά επειδή οι τοπικές κοινωνίες είναι ευχαριστημένες και ικανοποιημένες από τα οφέλη που αποκόμισαν από αυτοδιοικητικούς παλαιάς κοπής όπως τους παραπάνω, είπαν να τους επανεκλέξουν σαν επαγγελματίες του είδους που είναι….. Οι ίδιοι και οι ίδιοι με τα ίδια κουσούρια σε δύσκολους καιρούς…. Κρίμα… Καμία Ελλάδα δεν τρώει τα παιδιά της. Η πλειοψηφία των Ελλήνων είναι κατώτερη των περιστάσεων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ