Ο άτυχος άντρας υπέστη σοβαρά εγκαύματα στη διάρκεια της πυρκαγιάς σε τριώροφο κτίριο στο Μαντούκι, που συγκλόνισε όλη την Ελλάδα και εξέπνευσε μετά από νοσηλεία ενός μήνα στο ΚΑΤ. Την Τετάρτη 15/1 το τελευταίο αντίο. Τι είπε η σύζυγός του για τις στιγμές φρίκης.Τις στιγμές φρίκης που έζησαν στο φλεγόμενο σπίτι τους στην Κέρκυρα, περιέγραψε στον ΑΝΤ1 η Σπυριδούλα Κρητικού, σύζυγος του άνδρα που είχε υποστεί σοβαρά εγκαύματα και την Παρασκευή 10/1 έχασε τη μάχη που έδινε στο νοσοκομείο ΚΑΤ με το θάνατο.

Μπήκε πάλι στο φλεγόμενο σπίτι για να βοηθήσει

«Αφού βγήκαμε και οι δύο μαζί από το σπίτι, μου έφυγε, τον έχασα και τον είδα ξαφνικά με έναν πυροσβεστήρα στο χέρι να ξανατρέχει να μπαίνει μέσα στο σπίτι», είπε η Σπυριδούλα Κρητικού.

«Μπήκε μέσα στο σπίτι προσπαθώντας να σβήσει την φωτιά στην σκάλα ώστε να κατέβουν οι από πάνω, οι οποίοι βρίσκονταν σε πανικό φυσικά και κάποιος από τους γείτονες μπήκε να τον τραβήξει έξω και μας είπε ο άνθρωπος ότι καιγόταν και δεν το καταλάβαινε», πρόσθεσε η χήρα του εγκαυματία υποστηρίζοντας πως «θεωρώ πολύ φυσιολογικό για τον Σπύρο το γεγονός ότι άρπαξε τον πυροσβεστήρα και ξαναμπήκε στις φλόγες. Δεν καταλάβαινε τίποτα εκείνη τη στιγμή, το μόνο που σκεφτόταν ήταν να βοηθήσει».

Η ΠΟΣΠΕΡΤ για τον Σπύρο Κρητικό

Ο εκλεκτός συνάδελφος μουσικός, ο έντιμος μαχητής, ο συνεπής συναγωνιστής του αγώνα ενάντια στο μαύρο της ΕΡΤ, έχασε την μάχη που έδινε στην εντατική, ένα μήνα περίπου μετά την αυτοθυσία του, όταν ενώ ο ίδιος είχε απεγκλωβιστεί από το φλεγόμενο τριώροφο στην Κέρκυρα, όρμηξε ξανά μέσα στην φωτιά για να σώσει συμπολίτες του.

Ο Σπύρος Κρητικός υπηρέτησε την τέχνη του και την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ επί σειρά ετών με ήθος, τιμιότητα και καλλιτεχνική ευαισθησία, κατέχοντας την θέση του Β’ Κορυφαίου στην ομάδα των κλαρινέτων.
Όσοι τον ζήσαμε από κοντά όλα αυτά τα χρόνια, με το απαράμιλλο χιούμορ του, την καυστική του ειλικρίνεια, την μαχητικότητα και αγωνιστικότητα που τον χαρακτήριζε στην υπεράσπιση των αγώνων για το δίκαιο και την αλήθεια που παραβιαζότανε, γνωρίζουμε καλά ότι χάσαμε έναν άξιο συναγωνιστή, έναν πολύτιμο φίλο, έναν σπουδαίο Άνθρωπο.
Η ΠΟΣΠΕΡΤ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στους οικείους του. Καλό παράδεισο Σπύρο. Δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ.

Παραθέτουμε την ανακοίνωση της οικογένειας του αείμνηστου Σπύρου:

Την Τρίτη 14 Ιανουαρίου και ώρα 15:00 θα τελεστεί τρισάγιο στη μνήμη του πατέρα μου Σπυρίδωνος Κρητικού στον Ιερό Ναό Μεταμόρφωσης Σουρμένων Ελληνικού στην Αθήνα, και την Τετάρτη 15 Ιανουαρίου και ώρα 15:00 θα τελεστεί η νεκρώσιμος ακολουθία στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννη Λάζου στο Μαντούκι Κέρκυρας.

Τριήμερο πένθος στη Φιλαρμονική Γαστουρίου

Το Δ.Σ. της Φιλαρμονικής Γαστουρίου Κέρκυρας, στην έκτακτη συνεδρίαση του την Παρασκευή 10/1/2020 με την θλιβερή είδηση του θανάτου του κορυφαίου μουσικού Σπύρου Κρητικού, ο οποίος υπήρξε υπαρχιμουσικός του Μουσικού Σώματος της Φιλαρμονικής, ομόφωνα αποφάσισε:

Να του αποδοθεί μετά θάνατος ο τίτλος του Επίτιμου Υπαρχιμουσικού του Μουσικού Σώματος της Φιλαρμονικής «ΟΜΟΝΟΙΑ».
Να κηρυχθεί τριήμερο πένθος και να αναβληθούν όλες οι εκδηλώσεις.
Να κυματίζει μεσίστια η σημαία του Συλλόγου.
Να συνταχθεί συλλυπητήρια επιστολή προς την οικογένεια του.
Να παραστεί σύσσωμο το Δ.Σ. στην εξόδιο ακολουθία του και το Μουσικό Σώμα.

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ