Ανακοίνωση του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων μετά την παράσταση διαμαρτυρίας στο διήμερο της «ψευδεπίγραφης», όπως λέει, Ημέρας Καριέρας της Ένωσης Ξενοδόχων.

Η ανακοίνωσηΑφήνοντας πίσω μία υπερκερδοφόρα γι αυτούς 10ετία , με αλλεπάλληλα ρεκόρ εισπράξεων και ραγδαία μείωση των εργατικών αποδοχών , οι ξενοδόχοι ατενίζουν με αισιοδοξία , προκλητική βουλιμία και απληστία την νέα 10ετία που ανέτειλε πριν λίγες ημέρες. Με την κάλυψη των πολιτικών τους στηριγμάτων , αρνούνται να υπογράψουν κλαδική ΣΣΕ η οποία θα καθορίζει όρους και κανόνες στις εργασιακές σχέσεις.
Την ώρα που οι προκρατήσεις και οι κρατήσεις για το 2020 έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο ρεκόρ, οι ξενοδόχοι ακονίζουν τις μασέλες τους για να κατασπαράξουν τα τελευταία εναπομείναντα εργατικά δικαιώματα και τα ελάχιστα ψίχουλα που αναγκάζονται να καταβάλλουν ως αμοιβές ή ως ασφαλιστικές εισφορές .
Στα πλαίσια αυτού του σχεδιασμού διοργανώνουν για πρώτη φορά και στην Κέρκυρα
« ΗΜΕΡΑ ΚΑΡΙΕΡΑΣ ;» . Αναζητούν λένε, νέο προσωπικό χωρίς να έχουν φροντίσει :
α)Τις πληγές που άνοιξαν με τις απολύσεις το 2019.
β)Το ύψος της υποχρεωτικής συλλογικής αμοιβής.
γ) Την καθιέρωση του συμβατικού ωραρίου και του εβδομαδιαίου προγράμματος εργασίας.
δ) Την σύνθεση προσωπικού ανάλογα με τον αριθμό των κλινών και τ’ αστέρια.
ε) Τον καθορισμό καθηκόντων για την κάθε ειδικότητα των εργαζομένων στα ξενοδοχεία . στ) Την ένταξη στην κλαδική ΣΣΕ όλων των ειδικοτήτων που εργάζονται στα ξενοδοχεία.
ζ) Την εξόφληση των οφειλομένων αποδοχών του 2019.
Χωρίς την διευθέτηση των παραπάνω η πρόσκληση για εργασία είναι εισιτήριο για την δουλεία .
Δεν είναι τυχαία η αφίσα των διοργανωτών για την εκδήλωση τις 11/1/2020, όπου με περίσσια θράσους δείχνουν τον ξενοδόχο να σβερκώνει το νέο εργαζόμενο και να τον πετάει στο κουτί της εκμετάλλευσης σαν τον ποντικό στην φάκα.
Νέες και νέοι εργαζόμενοι που αναζητείται μία θέση εργασίας στον τουρισμό, καθώς και οι υπόλοιποι των μεγαλύτερων ηλικιών που αναζητάτε μάταια μία καλύτερη εργασία ή απεγνωσμένα ψάχνετε διέξοδο απ το αδιέξοδο της ανεργίας , τα ταξικά σας σωματεία είναι εδώ !
Είναι οργανωμένα και δυνατά με την συμμετοχή των εργαζομένων. Θα γίνουν ακόμη ισχυρότερα με την δική σου συμμετοχή.
Εδώ στη δική σου δύναμη , θα βρεις το στήριγμα για κάθε σου βήμα στην δουλειά και την ζωή.
Οι ξενοδόχοι βγήκαν σαν την αλεπού στο παζάρι (ημέρα καριέρας) για να ψωνίσουν φτηνό «εργατικό κρέας».
Μην ψωνιστείς , δεν είσαι προϊόν εκμετάλλευσης.
Δεν είσαι μόνος σου. Έχεις μαζί σου τα συνδικάτα σου. Αγωνίσου για ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, μισθούς αξιοπρέπειας και υποχρεωτική κλαδική ΣΣΕ.

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 14 ΓΕΝΑΡΗ ΤΙΣ 6 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΗΝ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ .

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ