«Δεν εγκρίθηκαν από το υπουργείο 3 θέσεις ιατρών για το νοσοκομείο μας» αναφέρει η Ομάδα Υγείας ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας και προσθέτει «όλα αυτά με τη σφραγίδα του επιτελικού Κράτους».

Αναλυτικά, το κείμενο της Ομάδας Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει:Τρεις θέσεις επικουρικών ιατρών για το νοσοκομείο μας, που είχαν ζητηθεί έγκαιρα από την 1 Νοεμβρίου μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου, δεν εγκρίθηκαν από το υπουργείο Υγείας, παρότι η διοίκηση του νοσοκομείου είχε εξασφαλίσει και είχε αποστείλει τα σχετικά κονδύλια για την πρόσληψη τους.

Συγκεκριμένα πρόκειται για:
– 1 θέση Χειρουργού,
– 1 θέση Πνευμονολόγου και
– 1 θέση Αιματολόγου.

Θέσεις στις οποίες υπάρχουν ενδιαφερόμενοι ιατροί να τις καλύψουν και οι οποίες είναι άκρως απαραίτητες για τη ομαλή λειτουργία των συγκεκριμένων τμημάτων. Οι θέσεις αφορούν είτε ειδικότητες που δεν θα είχαν καθόλου ιατρό από τις αρχές Ιανουαρίου (θέση Αιματολόγου), είτε για θέσεις που είναι απαραίτητες για τη λειτουργία και εφημέρευση των αντίστοιχων κλινικών και του Τμήματος Επειγόντων μέσα στον Ιανουάριο.

Οι συγκεκριμένες θέσεις, παρότι είχαν εγκριθεί από την οικονομική υπηρεσία του υπουργείου, ανέμεναν μια Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου (Π.Υ.Σ.) που θα ενέκρινε την γενικότερη πρόσληψη 1000 θέσεων επικουρικών ιατρών Πανελλαδικά.
Πρόκειται δηλαδή για μια καθαρά πολιτική απόφαση της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας (καθώς παλαιότερα δεν απαιτούνταν Π.Υ.Σ. για θέσεις επικουρικών ιατρών), ώστε να μην προσλαμβάνονται επικουρικοί ειδικευμένοι ιατροί, αν δεν υπάρχει έγκριση από την κεντρική κυβέρνηση, παρά τις ανάγκες των νοσοκομείων, ακόμα και αν τα νοσοκομεία διαθέτουν πιστώσεις για αυτές..

Είναι η πρώτη φορά που το νοσοκομείο μας την τελευταία 4ετία, χάνει την έγκαιρη τοποθέτηση ιατρών, σε θέσεις με ενδιαφερόμενους γιατρούς και με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση με απόλυτη ευθύνη της κυβέρνησης.

Θα θέλαμε να βγει από το μυαλό μας ότι κάτι τέτοιο γίνεται κατά λάθος, όμως οι ανακοινώσεις για είσοδο ιδιωτών στα δημόσια νοσοκομεία σε τμήματα που υπολειτουργούν, μας κάνει να προβληματιζόμαστε για τον απώτερο σκοπό της καθυστέρησης αυτής των προσλήψεων σε γιατρούς που υπάρχουν διαθέσιμες οι σχετικές πιστώσεις από το νοσοκομείο.

Σύμφωνα με την γραφειοκρατική διαδικασία και καθώς έληξε το οικονομικό έτος, οι θέσεις σύμφωνα με τη διοίκηση, ξαναζητήθηκαν εκ νέου στις 2 Γενάρη από το νοσοκομείο, με τη διάθεση νέων πιστώσεων για το 2020.

Στο μεσοδιάστημα όμως (μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας και μέχρι να υπάρξει η αναγκαία ΠΥΣ του επιτελικού κράτους της Νέας Δημοκρατίας), προφανώς θα υπάρξουν κενά στις συγκεκριμένες ειδικότητες.

Αυτά τα κενά σε γιατρούς για να καλυφθούν, θα επιβαρύνουν είτε τους υπόλοιπους ιατρούς (για κάποια από αυτά), είτε τους ασθενείς για όσα κενά δεν υπάρχουν γιατροί αντίστοιχης ειδικότητας. Κενά λοιπόν που θα έχουν πιθανά επιπτώσεις στην υγεία και στην τσέπη των Κερκυραίων. Κενά που θα αυξήσουν τις πιθανές μετακινήσεις εκτός Κέρκυρας, που αργά, αλλά σταθερά μειωνόταν την τελευταία τριετία..

Επιστροφή στην κανονικότητα λοιπόν και στο νοσοκομείο Κέρκυρας λοιπόν με εντατικοποίηση της εργασίας στο νοσοκομείο και επιβάρυνση για τους ασθενείς.

Όλα αυτά με τη σφραγίδα του επιτελικού Κράτους.

Καλή χρονιά να έχουμε….

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ