Δείτε φωτογραφίες του Αλέξανδρου Μελίδη από το εργοστάσιο της ΑΕΒΕΚ, που βρίσκεται σε τραγική κατάσταση.

Μάλιστα, όπως σημειώνει ο ίδιος, «αυτή ήταν ίσως η τελευταία μου επίσκεψη στο εργοστάσιο της ΑΕΒΕΚ. (5η φορά τα τελευταία 5χρόνια)».

Όπως σημειώνει «τα σημάδια της αποσύνθεσης και ο κίνδυνος ολικής κατάρρευσης είναι κάτι παραπάνω από εμφανή. Οι ξύλινες και πλέων σάπιες αρμακαδένες υποχωρούν η μία μετά την άλλη οι οποίες πέφτοντας, παίρνουν μαζί τους και τους τοίχους από μοροφίντο. Οι σκουριασμένες μεταλλικές σκάλες, με το ζόρι αντέχουν το βάρος τους…

Κίνδυνος αλλά με φόντο μία διαρκή απειλή ενός θανατηφόρου τραυματισμού μιας και μέσα στα κτήρια συνεχίζουν να εισέρχονται οι «κάτοικοι» τους. Καρέκλες, στρώματα, κουβέρτες και αμέτρητα ρούχα είναι από τα συνηθέστερα αντικείμενα παντού σε κάθε γωνιά. Μηνύματα στην αραβική γραφή σχεδόν σε όλους τους τοίχους. Τα σημάδια αφόδευσης επίσης είναι παντού στο κτήριο. Παράλληλα η λεηλασία καλά κρατεί. Τεράστια τμήματα μαντεμένιων σωληνώσεων έχουν αφαιρεθεί μέσα στα τελευταία 3 χρόνια (από την τελευταία φορά που είχα φωτογραφίσει).

Είπα σήμερα ένα στερνό αντίο σε αυτό το μνημείο της βιομηχανικής κληρονομιάς της Κέρκυρας νιώθοντας ότι έχουμε αποτύχει πρώτα απ’ όλα ως διαχειριστές της κληρονομιάς που μας έχει δοθεί από τους προγόνους μας, αλλά κυρίως, έχουμε αποτύχει ως πολιτισμένοι άνθρωποι.»

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ