Στην απόκτηση του αποκλειστικού ελέγχου των εταιριών «Γαλαξίας ΑΕ» και «Μαρκάτο ΑΕ» προχώρησε η «ΣΥΝ.ΚΑ ΚΡΗΤΗΣ Π.Ε..

Μάλιστα, η Επιτροπή Ανταγωνισμού εξέδωσε σχετική ανακοίνωση για την οριστικοποίηση του deal.Aναλυτικά, αναφέρει:

ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
(άρθρο 6 παρ. 6 του Ν. 3959/2011, όπως ισχύει)

1. Στις 27.12.2019 γνωστοποιήθηκε στην Επιτροπή Ανταγωνισμού η συγκέντρωση με την οποία ο συνεταιρισμός με την επωνυμία «Προμηθευτικός και Καταναλωτικός Συνεταιρισμός Περιορισμένης Ευθύνης Καταναλωτών Κρήτης» που εδρεύει στην περιοχή Επισκοπή της τοπικής κοινότητας Αγυιάς, της δημοτικής ενότητας Θερίσου, του Δήμου Χανίων αποκτά, κατά την έννοια του άρθρου 5 παρ. 2 περίπτωση (β) του Ν.3959/2011, την πλειοψηφία , (ήτοι ποσοστό 75%) των μετοχών των ανώνυμων εταιρειών με τις επωνυμίες «Γαλαξίας Ανώνυμη εταιρεία Αλυσίδας Καταστημάτων Δήμητρα Μάρκετς» και «Μαρκάτο Ανώνυμη Εταιρεία Αλυσίδας Καταστημάτων» οι μετοχές των οποίων σήμερα βρίσκονται στην κατοχή των κάτωθι φυσικών προσώπων: Α) Του Σταματίου Βλάχου του Ιωάννη, Β) Του Νικολάου Ζώτου του Κωνσταντίνου, Γ) Της Ροζαλίας – Ασπασίας Μεταλληνού του Κωνσταντίνου, Δ) Της Αντωνίας Μεταλληνού του Κωνσταντίου, Ε) Του Γεωργίου Μεταλληνού του Κωνσταντίνου.

2. Ο «Προμηθευτικός και Καταναλωτικός Συνεταιρισμός Περιορισμένης Ευθύνης Καταναλωτών Κρήτης» δραστηριοποιείται στη λειτουργία και εκμετάλλευση καταστημάτων ειδών Σούπερ Μάρκετ, πραγματοποιώντας λιανικές και χονδρικές πωλήσεις ειδών Σούπερ Μάρκετ πάσης φύσεως στην Κρήτη, και σε νησιωτικές περιοχές Κυκλάδων, Δωδεκανήσων και της Χίου.

3. Οι ανώνυμες εταιρείες «Γαλαξίας Ανώνυμη εταιρεία Αλυσίδας Καταστημάτων Δήμητρα Μάρκετς» και «Μαρκάτο Ανώνυμη Εταιρεία Αλυσίδας Καταστημάτων» δραστηριοποιούνται στη λειτουργία και εκμετάλλευση καταστημάτων ειδών Σούπερ Μάρκετ, πραγματοποιώντας λιανικές και χονδρικές πωλήσεις ειδών Σούπερ Μάρκετ και στην εκμετάλλευση παντός είδους τουριστικών επιχειρήσεων στη νησιωτική περιοχή της Κέρκυρας.
*(ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ της δημόσιας ανακοίνωσης της συγκέντρωσης επιχειρήσεων που δημοσιεύθηκε στο φύλλο της 4-01-2020 της Καθημερινής Πρωϊνής Οικονομικής- Πολιτικής εφημερίδας «ΓΕΝΙΚΗ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΩΝ»)

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Ήταν το σλόγκαν μια φορά και έναν καιρό… Ψωνίζεις κερκυραϊκά και τα λεφτά μένουν στον τόπου σου….. Τα συγχαρητήρια μου στους παραπάνω κερκυραίους ιδιοκτήτες ως κερκυραίος πολίτης – καταναλωτής. Τέτοια φωτεινά DEAL πρέπει να επικροτούνται.
    Υ.Γ. Όπου λαλούν πολλοί κοκόροι στο ύστερο γιένονται παστιτσάδο….

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ