Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της κοπής της βασιλόπιτας του Πολιτιστικού συλλόγου Βραγκανιώτικων το Σάββατο 18/1.

Όπως ενημερώνουν οι διοργανωτές:Η αίθουσα «Διονύσιος Σολωμός» γέμισε άλλη μια φορά και δόθηκε το επίσημο ξεκίνημα για την νέα χρονιά, με νέες δραστηριότητες και πιο πλούσια σε εκδηλώσεις και άμεσους στόχους για τον πολιτισμό.
Την παρουσίαση της εκδήλωσης είχε ο αντιπρόεδρος Βασίλης Γιαννούλης ενώ στον απολογισμό της προηγούμενης χρονιάς ανέλαβε ο πρόεδρος Σπύρος Γελέκας, όπου και αναφέρθηκε και εντυπωσίασε τους καλεσμένους με την πλούσια δραστηριότητα του συλλόγου.
Η έκθεση ζωγραφικής για το Χαμόγελο του Παιδιού, οι δύο ετήσιες αιμοδοσίες με ελπιδοφόρο νούμερο για τον αριθμό των κατοίκων του χωριού, η τράπεζα αίματος, η συντήρηση αγροτικού ιατρείου και ο καθαρισμός του κοιμητηρίου, η πλούσια δράση της χορωδίας σε όλη την Ελλάδα, με αποκορύφωμα την συμμετοχή στα Βάρβαρα της Ένωσης Μικρασιατών Θήβας, η συμμετοχή του συλλόγου σε μεγάλες διοργανώσεις, όπως ο ΚορΙσσος, το διήμερο φεστιβάλ χορωδιακής συνάντησης και Αγίας Παρασκευής, την πλούσια λαογραφική δουλειά και την έκδοση λευκώματος, την σύμπραξη των συλλόγων για την Πράσινη Γωνία και την αισιοδοξία να δούμε το σχολικό κέντρο να λειτουργήσει και όπου ο σύλλογος θα συμβάλει στο μέγιστο βαθμό σε όλη αυτή την προσπάθεια, ήταν κάποια από τα σημεία που αναφέρθηκε ο πρόεδρος του συλλόγου καθώς και οι σημαντικές διακρίσεις όπου κέρδισαν τους παραβρισκόμενους, όπως η εκπροσώπηση της Ελλάδας στην Αδριατική Σύνοδο στο Μαυροβούνιο από ένα μικρό χωριό όπως είναι τα Βραγκανιώτικα, όλα τα βραβεία του Μουσείου Λαδιού και Ελιάς των αδερφών Μαυρούδη που πήρε στο ATHENA international olive oil competition και η διάκριση της γκαλερί στους 100 καλύτερους διεθνής καλλιτέχνες στο Λονδίνο, από την Pebeo International Awards. Ο πρόεδρος τόνισε ότι «Καμαρώνουμε και στηρίζουμε την ιδιωτική πρωτοβουλία για τις δράσεις των συγχωριανών μας, και είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον του χωριού μας».
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο κ. Στέφανος Γκίκας, βουλευτής Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Αλέξανδρος Αυλωνίτης, βουλευτής Σύριζα, όπου χαιρέτισαν την εκδήλωση, ο κ. Κωνσταντίνος Λέσσης, δήμαρχος Ν.Κέρκυρας όπου δεσμεύτηκε να λειτουργήσει το σχολικό κέντρο, το οποίο είναι σημείο αναφοράς για την περιοχή. Στην συνέχεια χαιρετισμούς απόδωσαν οι κ. Ιωάννης Καββαδίας, πρόεδρος Δημ. Συμβουλίου, ο κ. Σωκράτης Ανδριώτης, υπεύθυνος διοικητικού, και ο κ. Γεώργιος Κουλούρης, δημ. Συμ. Λαϊκής Συσπείρωσης. Στην εκδήλωση παρόν ήταν και ο κ. Νίκος Κουρής από το δημοτικό διαμέρισμα Χλομωτιανών, και οι πρόεδροι των συλλόγων Πετριτή, Άγιο Ματθαίο, Χλομοτιανών, και χορωδίας Άγιου Ματθαίου.

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ