Τις τελευταίες ώρες, αναταραχή έχει προκληθεί από μια επιστολή- καταγγελία, την οποία υπογράφουν οι «Φιλελεύθεροι Πολίτες Κέρκυρας»(!) με ταχυδρομική δ/νση Μεθοδίου 20, Κέρκυρα (όπου και τα γραφεία της τοπικής ΝΔ).Για άκρως υβριστικό και συκοφαντικό περιεχόμενο για σειρά προσώπων του τοπικού δημοσίου βίου μιλούν όσοι παρέλαβαν την περιβόητη επιστολή, η οποία φαίνεται ότι είχε στοχευμένους παραλήπτες.

Τι γνωρίζουμε
Για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Την ύπαρξη της συγκεκριμένης επιστολής πιστοποιούν αφενός οι συνάδελφοι στον τηλεοπτικό σταθμό Corfu Tv, οι οποίο ανέδειξαν και το θέμα ως θιγόμενοι από τα αναγραφόμενα στην εν λόγω επιστολή, ο Δήμαρχος Κώστας Λέσσης (ο οποίος όμως δήλωσε ότι δεν μπήκε στον κόπο να τη διαβάσει) και εσχάτως και ο δικηγόρος και πρ. Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κέρκυρας Γιάννης Ρίγγας, μέσω ανάρτησης στην προσωπική του σελίδα στο facebook. Ανακοίνωση καταδίκης εξέδωσε και ο πρόεδρος της τοπικής ΝΟΔΕ Γιάννης Κοντός, ο οποίος πάντως δεν αποσαφήνισε αν υπήρξε παραλήπτης ή αν έλαβε γνώση αυτής από τρίτους. Δεν έλαβαν την επιστολή δήλωσαν στο corfupress, οι βουλευτές Στέφανος Γκίκας και Αλέκος Αυλωνίτης, παρότι φαίνεται ότι συμπεριλαμβάνονται σε αυτούς που «έχουν την τιμητική τους» από τους συντάκτες της. Αμφότεροι (ορθώς) εξέφρασαν την άποψη ότι δεν ασχολούνται με ανώνυμες επιστολές και τέτοιου είδους πρακτικές.
Εν τω μεταξύ το θέμα αναδείχθηκε σε «πρωταγωνιστή» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με σχολιασμούς από όσους έχουν δει την επιστολή αλλά και από όσους κάτι είδαν, κάτι άκουσαν, κάτι φαντάστηκαν(!!!).

Ποιοι βρέθηκαν στο στόχαστρο
Σύμφωνα με το Corfu Tv στο στόχαστρο του/των συντακτών της επιστολής βρέθηκαν οι βουλευτές Στέφανος Γκίκας και Αλέκος Αυλωνίτης, οι Δήμαρχοι Κώστας Λέσσης και Γιώργος Μαχειμάρης, ο πρώην Περιφερειάρχης Σπ. Σπύρου και ο πρ. Δήμαρχος Γιάννης Τρεπεκλής, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Γ. Κοντός και οι δημοσιογράφοι του Corfu Tv.

Δείχνουν συγκεκριμένα πρόσωπα
Σύμφωνα με το Corfu TV η επιστολή αποδίδεται σε κύκλους προσκείμενους στην ΝΔ, οι οποίοι ενόψει των επικείμενων εσωκομματικών εκλογών που θα πραγματοποιηθούν την Άνοιξη, προσπαθούν να δημιουργήσουν δυσώδες περιβάλλον για όσους δεν πρόσκεινται σε συγκεκριμένη τάση εντός του κυβερνητικού «στρατοπέδου».
“Η φρασεολογία που χρησιμοποιείται σε βάρος των πολιτικών και αυτοδιοικητικών προσώπων είναι πεζοδρομιακού τύπου, «γνωστή» στους χρήστες των social media και συγκεκριμένα του Facebook, όπου συχνά πυκνά κάποιοι «στολίζουν» κάποιους άλλους, με συγκεκριμενες και γνωστές εκφράσεις (που μνημονεύονται στο λιβελογράφημα) καθυβρίζοντας, λασπολογώντας και κατασυκοφαντώντας τον οποιοδήποτε έχει διαφορετική άποψη και γνώμη, άτομα του στενού περιβάλλοντος του δήθεν νέου συστήματος εξουσίας. Είναι αυτοί οι ίδιοι που «διαφημίζουν», με άκομψο τρόπο τις καλές σχέσεις με το Πρωθυπουργικό περιβάλλον της Δημάρχου Μ. Υδραίου και είναι αυτοί οι ίδιοι που υπήρξαν στο στενό περίγυρο πολιτικού, ο οποίος προσφάτως είχε δοσοληψίες με την Ελληνική δικαιοσύνη. Αλλά και άτομα που έχουν οικονομικά συμφέροντα με «ελπιδοφόρες» επενδυτικές πρωτοβουλίες στις οποίες γίνεται αναφορά, που εναγκαλίζονται με την εξουσία.
Είναι αυτοί οι ίδιοι που «διαφημίζουν», με άκομψο τρόπο τις καλές σχέσεις με το Πρωθυπουργικό περιβάλλον της Δημάρχου Μ. Υδραίου και είναι αυτοί οι ίδιοι που υπήρξαν στο στενό περίγυρο πολιτικού, ο οποίος προσφάτως είχε δοσοληψίες με την Ελληνική δικαιοσύνη. Αλλά και άτομα που έχουν οικονομικά συμφέροντα με «ελπιδοφόρες» επενδυτικές πρωτοβουλίες στις οποίες γίνεται αναφορά, που εναγκαλίζονται με την εξουσία» γράφουν χαρακτηριστικά στο Corfu Tv News, δείχνοντας τους υπεύθυνους συντάκτες και προαναγγέλλοντας προσφυγή στη δικαιοσύνη.

Γ. Κοντός: Χυδαίο το κείμενο με ανώνυμο αποστολέα και δ/νση ίδια με της ΝΟΔΕ!
Άμεση ήταν η απάντηση από τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Κέρκυρας Γιάννη Κοντό, ο οποίος δήλωσε: «Έκανε σήμερα την εμφάνιση του, με άγνωστο αποστολέα κάποιους αυτοονομαζομενους «Φιλελευθερους» και διαφόρους στοχευομενους παραλήπτες (τους θιγόμενους από αυτό) ένα χυδαίο κείμενο που με χαρακτηρισμούς, ύβρεις, υπονοούμενα και προσβολές στοχεύει στο να πλήξει την προσωπικότητα ανθρώπων ασχολουμένων με την πολιτική στην Κέρκυρα, χωρίς να χρησιμοποιεί ονόματα, αλλά περιγράφοντας χαρακτηριστικά τους η ιδιότητες τους η το επάγγελμα τους, με τρόπο που δε χωρεί αμφιβολία περί ποιων πρόκειται. Μεταξύ δε των θιγόμενων πρώην Δημάρχου, νυν Δημάρχων επαρχιακών Δήμων, Βουλευτών, πρώην Περιφερειάρχη κλπ, περιλαμβάνεται και ο νυν Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Κέρκυρας. Το πιο εξωφρενικό μάλιστα είναι ότι ως διεύθυνση του ανώνυμου αποστολέα αναγράφεται πάνω στους φακέλους αποστολής «Μητροπολίτου Μεθοδίου 20», που είναι η διεύθυνση των Γραφείων του Κόμματος μας στην Κέρκυρα! Καταδικάζω απερίφραστα την ενέργεια αυτή ως χυδαία και ανοίκεια και βλάπτουσα την Νέα Δημοκρατία. Αν μεν είναι μέλη της παράταξης μας, τους συνιστώ να μην βιάζονται να ανέλθουν στην διεύθυνση που χρησιμοποίησαν ως «αποστολέα», διότι οποίος βιάζεται σκοντάφτει, αντιθέτως να περιμένουν και να σεβαστούν τις δημοκρατικές διαδικασίες. Αν δε, είναι πολιτικοί αντίπαλοι καλό είναι να σιωπήσουν, διότι εμείς δεν θα μπούμε σε δίνη. Τραβάμε μπροστά και το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι η πρόοδος της πατρίδας υπό την καθοδήγηση της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη».

Γ. Ρίγγας: Ποιον και σε τι εξυπηρετεί η τακτική κατινισμού;
Τη δική του άποψη καταθέτει μέσω facebook και ο δικηγόρος και πρ. Πρόεδρος του ΔΣ Κέρκυρας Γιάννης Ρίγγας:
«Έχω στα χέρια μου την περιβόητη επιστολή, η οποία έχει ξεσηκώσει σάλο στην τοπική Νέα Δημοκρατία και όχι μόνο. Φυσικά έχω δεσμευτεί να μην την δημοσιεύσω και αυτονόητα θα τηρήσω την υπόσχεση μου. Τι περιέχει η επιστολή;
Κατηγορίες, οι οποίες, ως επί το πλείστον εκφεύγουν της πολιτικής κριτικής και ανάγονται στα όρια της αμετροέπειας και του εκχυδαϊσμού, αφού για κάποια πρόσωπα αφήνονται σαφέστατες αιχμές ακόμη και για την προσωπική τους ζωή με εκφράσεις του τύπου «αμφιλεγόμενος». Περιλαμβάνει μια ευρεία γκάμα προσώπων, όχι μόνο από το χώρο της ΝΔ, αλλά και από τον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ. Πρόσωπα και πέραν του χώρου της Πολιτικής και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Κατά την επιστολή, όλα αυτά τα πρόσωπα συνδέονται με παλαιοκομματική νοοτροπία, συμπεριφορές πολιτικής παρακμής , διαπλοκής κλπ.
Η δική μου αίσθηση διαβάζοντας την επιστολή είναι ότι υπηρετεί μια προσπάθεια ώστε να εξοβελιστεί ένα σύστημα εξουσίας και να εγκαθιδρυθεί ένα νέο στη θέση του. Δεν αφορά απλώς μια εσωκομματική μάχη στη Νέα Δημοκρατία. Το πρόβλημα είναι το εξής : Μπορεί να επαγγέλλονται κάτι νέο και να χρησιμοποιούν μέσα και τρόπους που δεν είχαν εμφανιστεί μέχρι σήμερα στα πολιτικά μας ήθη; Τα περισσότερα από όσα αναφέρουν θα μπορούσαν να ειπωθούν ενυπόγραφα με σαφώς κόσμιες, έστω και οξύτατες, εκφράσεις. Και το ερώτημα που τίθεται είναι το εξής : Ποιον και σε τι εξυπηρετεί η τακτική κατινισμού;
Υ.Γ. Δεν έχω την παραμικρή υποψία για το πρόσωπο του συντάκτη και τον χώρο από τον οποίο εκπορεύεται»

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ