«Συνεχίζουμε δυναμικά ενάντια στην υποβάθμιση των πτυχίων μας για σταθερή μόνιμη δουλειά με δικαιώματα» αναφέρουν και καταδικάζουν «την ισχυρή παρουσία της αστυνομίας έξω από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων»Συνολικά, η ΕΛΜΕ σημειώνει τα εξής:
Χαιρετίζουμε τους συναδέλφους που συμμετείχαν στη σημερινή στάση εργασίας και στην παράσταση διαμαρτυρίας στην ΠΔΕ Ιονίων Νήσων. Ακούστηκε δυνατά η φωνή των εκπαιδευτικών και των φοιτητών ενάντια στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης της Ν.Δ. που εμπορευματοποιεί την Ανώτατη Εκπαίδευση, υποβαθμίζει τα πτυχία των Δημόσιων Πανεπιστημίων και ανοίγει το δρόμο για την ιδιωτικοποίηση της λειτουργίας των Πανεπιστημίων, συνδέει την αξιολόγηση με τη χρηματοδότησή τους, εξισώνει τα πτυχία των ΑΕΙ με τα Κολέγια και τιμωρεί νεοδιόριστους και αναπληρωτές με 3ετή αποκλεισμό από τους πίνακες σε περίπτωση αδυναμίας ανάληψης υπηρεσίας.
Καταγγέλλουμε την ισχυρή παρουσία της αστυνομίας έξω από την ΠΔΕ, έτοιμες να αντιμετωπίσουν τους διαμαρτυρόμενους που ζητούσαν να αποσυρθεί συνολικά το νομοσχέδιο που προχωράει παραπέρα την ιδιωτικοποίηση της Εκπαίδευσης! Η κυβέρνηση εφαρμόζει με μεγαλύτερη σφοδρότητα το δόγμα «Νόμος και Τάξη», επιβάλλοντας την παρουσία της αστυνομίας παντού, απαγορεύοντας τις διαδηλώσεις, προσπαθώντας να εκφοβίσει όλους όσοι σηκώνουν κεφάλι.
Θα μας βρίσκουν συνεχώς μπροστά τους!

Εδώ και τώρα η κυβέρνηση να αποσύρει τις απαράδεκτες διατάξεις και συνολικά το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο!!
Ενημερώνουμε όλους τους συναδέλφους, μέσα από τα σωματεία μας προετοιμάζουμε νέα κινητοποίηση την Πέμπτη 23/1, το μεσημέρι.

Η ανακοίνωση του ΣΕΠΕ

ΔΕΝ ΥΠΟΧΩΡΟΥΜΕ
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 50
ΤΟΥ ΥΠΟ ΨΗΦΙΣΗ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
ΠΟΥ ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΕΙ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΑ ΠΤΥΧΙΑ
ΚΑΙ ΤΑ ΕΞΙΣΩΝΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΙΤΛΟΥΣ ΤΩΝ ΚΟΛΛΕΓΙΩΝ
Το Δ.Σ. του ΣΕΠΕ Κέρκυρας χαιρετίζει τους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν στις δυναμικές συγκεντρώσεις Δ.Ο.Ε.-Ο.Λ.Μ.Ε.-Ο.Ι.Ε.Λ.Ε. σε όλη την Ελλάδα για να εκφράσουν την έντονη αντίθεση του Κλάδου στις αιφνιδιαστικές και απαράδεκτες ρυθμίσεις της κυβέρνησης που στοχεύουν στην αποδυνάμωση και υποβάθμιση του κοινωνικού αγαθού της δημόσιας εκπαίδευσης.
Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κέρκυρας καταγγέλλει την ισχυρή παρουσία της αστυνομίας έξω από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων, έτοιμες να αντιμετωπίσουν τους διαμαρτυρόμενους που ζητούσαν να αποσυρθεί συνολικά το νομοσχέδιο που προχωράει παραπέρα την ιδιωτικοποίηση της Εκπαίδευσης! Η κυβέρνηση εφαρμόζει με μεγαλύτερη σφοδρότητα το δόγμα «Νόμος και Τάξη», προσπαθώντας με την παρουσία της αστυνομίας παντού να επιβάλλει τον φόβο, απαγορεύοντας άλλοτε τις διαδηλώσεις, ή προσπαθώντας να εκφοβίσει όλους όσοι σηκώνουν κεφάλι.
Στη χθεσινή παράσταση διαμαρτυρίας ακούστηκε δυνατά η φωνή των εκπαιδευτικών και των φοιτητών ενάντια στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης της Ν.Δ. που εμπορευματοποιεί την Ανώτατη Εκπαίδευση, υποβαθμίζει τα πτυχία των Δημόσιων Πανεπιστημίων και ανοίγει τον δρόμο για την ιδιωτικοποίηση της λειτουργίας των Πανεπιστημίων, συνδέει την αξιολόγηση με τη χρηματοδότησή τους, εξισώνει τα πτυχία των ΑΕΙ με τα Κολέγια και τιμωρεί νεοδιόριστους και αναπληρωτές με 3ετή αποκλεισμό από τους πίνακες σε περίπτωση αδυναμίας ανάληψης υπηρεσίας.
Ζητάμε:
• Την απόσυρση κάθε τιμωρητικής διάταξης στους διορισμούς εκπαιδευτικών
• Την απόσυρση του άρθρου 50 που υποβαθμίζει τα πτυχία των πανεπιστημίων εξισώνοντάς τα με αυτά των μεταδευτεροβάθμιων κολλεγίων
• Τον μόνιμο διορισμό όλων των εκπαιδευτικών που έχει ανάγκη η δημόσια εκπαίδευση με βάση τις θέσεις του κλάδου για τη δομή της εκπαίδευσης
• Την εξίσωση των δικαιωμάτων των αναπληρωτών με των μόνιμων εκπαιδευτικών
• Χρηματοδότηση και κτηριακές υποδομές που θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες των μαθητών
• Καθολική εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης
• Καμία τιμωρητική αξιολόγηση-χειραγώγηση για την οποία συνεχώς γίνεται λόγος από τον πρόεδρο του Ι.Ε.Π.
• Επαναφορά της 35ετίας στις συντάξεις των εκπαιδευτικών
• Επιστημονική και οικονομική αναβάθμιση των εκπαιδευτικών
Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν δυναμικά στις κινητοποιήσεις για να ανατρέψουμε τις αντιεκπαιδευτικές ρυθμίσεις.

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ