Προγραμματισμένη συνάντηση με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΤΑΔ, Στέφανο Βλαστό, είχε την Τετάρτη ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας. Θέμα συζήτησης αποτέλεσε το Αχίλλειο και η κατάσταση του μνημείου.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από τη μεριά του βουλευτή:
Όπως έγινε γνωστό, τον Φεβρουάριο η Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων θα ολοκληρώσει την αξιολόγηση του φακέλου για την αποκατάσταση του συγκροτήματος του Αχιλλείου και την ένταξή του στο ΕΣΠΑ. Εν συνεχεία, η απόφαση ένταξης πράξης στο ΠΕΠ Ιονίων Νήσων 2014-2020 θα σταλεί στην ΕΤΑΔ, προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαγωνιστικές διαδικασίες για την υλοποίηση του έργου.
Ο Στέφανος Γκίκας πρότεινε κατά την συζήτηση, την πραγματοποίηση έκτακτων έργων συντήρησης των κατεστραμμένων οροφών του άνω ορόφου του Αχιλλείου με ευθύνη της ΕΤΑΔ, έως ότου ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός, ώστε η εικόνα του μνημείου κατά την έναρξη της τουριστικής περιόδου να είναι βελτιωμένη.
Ο Πρόεδρος της ΕΤΑΔ σημείωσε ότι το Αχίλλειο αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα τόσο σε ότι αφορά στην κατάσταση του μνημείου όσο και σε θέματα προσωπικού. Υπογράμμισε δε ότι η επισκευή του μνημείου συνιστά προτεραιότητα.ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ