Τους στόχους για τη φετινή σαιζόν παρουσίασε η ηγεσία του υπουργείου Τουρισμού σε συνέντευξη Τύπου. – Με επιδίωξη 10% αύξηση εισπράξεων και 5% αφίξεων

 

Να επιτύχει αύξηση τουριστικών εισπράξεων κατά 10% αλλά αύξηση αφίξεων 5% σε σχέση με πέρσι, όπως και στις διανυκτερεύσεις 5% και στην κατά κεφαλή δαπάνη 4,5% είναι οι στόχοι που θέτει το Υπουργείο Τουρισμού και ο ΕΟΤ για την τουριστική σαιζόν που έρχεται.

Χάρης Θεοχάρης, Μάνος Κόνσολας και Άντζελα Γκερέκου παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου με τον Υπουργό Τουρισμού να υποστηρίζει ότι ενώ τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα σημείωνε σημαντικές αυξήσεις στις αφίξεις είχε στασιμότητα στο έσοδα.

Οι στρατηγικοί στόχοι

Αναφερόμενος στους στρατηγικούς στόχους του 2020, ο κ. Θεοχάρης, είπε ότι είναι:
– Βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη
– Διαφοροποίηση τουριστικού προϊόντος
– Ενίσχυση προστιθέμενης αξίας δεξιοτήτων ανθρώπινου παράγοντα στον Τουρισμό – Εκπαίδευση
– Προώθηση του ελληνικού τουριστικού brand διεθνώς
Τέλος ανακοίνωσε την θεσμοθέτηση του πρέσβη Τουρισμού, που θα αφορά πρόσωπα γνωστά παγκοσμίως.

Για τα airbnb

Ερωτηθείς για το θέμα των βραχυχρόνιων μισθώσεων, ο υπουργός απέφυγε να δεσμευθεί, κάνοντας λόγο για συνολική αντιμετώπιση του θέματος από την κυβέρνηση, ενώ υπογράμμισε ότι θα συνεχισθεί η συνεργασία και με τους tour operators..

Η Άντζελα Γκερέκου

Η πρόεδρος του ΕΟΤ Άντζελα Γκερέκου, υπογράμμισε την σημασία της έγκαιρης έναρξης της διαφημιστικής καμπάνιας της χώρας, η οποία φέτος για πρώτη φορά ξεκίνησε τον Ιανουάριο. Η κα. Γκερέκου είπε ότι η καμπάνια σε έντυπα, ψηφιακά και τηλεοπτικά μέσα στην Δυτική Ευρώπη και ΗΠΑ, που τρέχει ήδη, είναι της τάξης των 8 εκατ. ευρώ, σε πρώτη φάση. Η καμπάνια σύμφωνα με την πρόεδρο, είναι ισορροπημένη, τόσο μεταξύ των προορισμών, όσο και μεταξύ των προϊόντων, ενώ ιδιαίτερη αναφορά, έκανε στην εναρμόνιση και των διαφημιστικών προγραμμάτων των Περιφερειών της χώρας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η κα. Γκερέκου υπογράμμισε την δέσμευση του ΕΟΤ στην αειφορία και την προστασία του Περιβάλλοντος, σαν βασικό στοιχείο της τουριστικής πολιτικής της χώρας.
Τέλος, εξήγγειλε την μετατροπή του ΕΟΤ σε μια εταιρία μάρκετινγκ του ελληνικού Τουρισμού, μέσα από σύγχρονα τεχνολογικά εργαλεία, με την εμπλοκή και των γραφείων εξωτερικού του οργανισμού, την ενίσχυση των road shows και την στενότερη συνεργασία με τις περιφέρειες της χώρας.

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ