«Το παρελθόν χαράσσει την πορεία του μέλλοντος και είναι πλέον ολοφάνερο προς τα πού βαδίζουμε. Το μόνο που θέλουμε είναι να “εισηγηθούμε” προς τους συμπολίτες μας, το γεγονός πως υπάρχει έκτακτη ανάγκη για επαγρύπνηση, ενάντια στις οργανωμένες ενέργειες κατά της κοινωνικής μας ευημερίας» αναφέρει το Αλεύχιμον.

Το πλήρες κείμενο, συνοδεύεται από δύο φωτογραφίες που ακολουθούν:Με το παραπάνω έγγραφο της φωτογραφίας, επιθυμούμε να δώσουμε μια απάντηση σε αυτό το ατελείωτο θεατρικό έργο, στο οποίο δεν είμαστε μόνο θεατές, αλλά ενίοτε δυστυχώς και κατ΄επιβολή κομπάρσοι. Ένα έργο που επιβάλλει διαχρονικά οργανωμένες βίαιες ενέργειες κατά του περιβάλλοντος και όλων ημών που προσπαθούμε να ζήσουμε μέσα σε αυτό. Ένα έργο του οποίου το σενάριο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως μία φαρσοκωμωδία εάν δεν περιείχε εγκληματικές πράξεις κατά περιβάλλοντος και πολιτών. Μία εγκληματική φαρσοκωμωδία εις το όνομα της έκτακτης ανάγκης εδώ και χρόνια! Γιατί μέσα από τα αμέτρητα έγγραφα με τα οποία επιχειρούν νέες δράσεις ή παράταση παλαιότερων, επικαλούνται το έκτακτο της δημόσιας υγείας και του δημοσίου συμφέροντος, χωρίς ίχνος ντροπής!

Με περίσσιο θράσος και χωρίς κανέναν ενδοιασμό, δεν διστάζουν να ασκούν βία στους πολίτες, να μεταθέτουν την ευθύνη της ανικανότητας τους σε αυτούς και τέλος να εγείρουν κοινωνικό διχασμό! Λόγω έκτακτης ανάγκης! Και είναι ακριβώς όλα τα παραπάνω που πρέπει να αναλογιστούμε όλοι εμείς για να κατανοήσουμε, πως ίσως τελικά δεν πρόκειται μόνο για ανικανότητα ή ανευθυνότητα, αλλά για οργανωμένο έγκλημα! Μία οργάνωση προσώπων, που έχει σαν σκοπό την άσκηση εγκληματικής δραστηριότητας σε διαρκή βάση, προκειμένου να αποκομίσει οικονομικά οφέλη και να ελέγξει καταστάσεις, επιτίθοντας κατά της δομής και της οργάνωσης μιας πολιτισμένης κοινωνίας. Γιατί παρόλο που δεν υφίσταται διεθνώς ένας κοινά αποδεκτός ορισμός της διαφθοράς, πάραυτα αποδίδει ένα φαινόμενο εγκληματικής συμπεριφοράς τόσο οικείο όσο και ανεξερεύνητο. Γιατί μας είναι πλέον τόσο οικείο, να αποκρύπτονται δημόσια έγγραφα υπηρεσιών που καθορίζουν την ποιότητα της ζωής μας, όσο και να αποτρέπονται δημόσιοι λειτουργοί από το να ασκήσουν το καθήκον τους. Γιατί τελικώς είμαστε θύματα ενός πλέγματος εξουσίας, το οποίο αναγνωρίζει μόνο πρόσωπα και όχι απρόσωπες διαδικασίες διεκπεραίωσης αιτημάτων.

Για όλα αυτά, δεν επιθυμούμε να ανταπαντήσουμε σε κανέναν τοπικό άρχοντα, κυβερνητικό, ή άρχοντα δημοσιογράφο, για όλα όσα ακούσαμε και διαβάσαμε, τις πρώτες αυτές ημέρες του νέου έτους. Το παρελθόν χαράσσει την πορεία του μέλλοντος και είναι πλέον ολοφάνερο προς τα πού βαδίζουμε. Το μόνο που θέλουμε είναι να “εισηγηθούμε” και εμείς με την σειρά μας, προς τους συμπολίτες μας, το γεγονός πως υπάρχει έκτακτη ανάγκη για επαγρύπνηση, ενάντια στις οργανωμένες ενέργειες κατά της κοινωνικής μας ευημερίας.

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ