Επίθεση Γεωργιάδη κατά Μαχειμάρη, αλλά και κεκαλυμμένες βολές (και προς Δένδια;) για σύγκρουση καπιταλιστικών συμφερόντων! Ο Υπουργός υποστήριξε ότι η επένδυση στον Ερημίτη θα δώσει αξία στην περιοχή και δουλειές στους κατοίκους, εμφανιζόμενος να έχει πλήρη άγνοια για το οικονομικό status της αξίας γης και ακινήτων στη ΒΑ Κέρκυρα… Την Τρίτη, έκτακτη συνέντευξη Τύπου θα δώσουν τα μέλη της πρωτοβουλίας Ερημίτης Πλούς μαζί με το Σύλλογο Περιβάλλοντος για τις προσφυγές και τις εξελίξεις στην υπόθεση.

 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ
 

 

Ένας ανεκδιήγητος Άδωνις Γεωργιάδης άφησε… άφωνους όσους άκουσαν τα επιχειρήματά του για το γιατί πρέπει να προχωρήσει η «επένδυση» στον Ερημίτη, με τον Υπουργό να απειλεί ουσιαστικά το δήμαρχο Βόρειας Κέρκυρας Γιώργο Μαχειμάρη για την περίπτωση που καθυστερήσει η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την έγκριση της μελέτης υψομετρικών διαφορών.

 

Αν δεν γίνει ο Ερημίτης, δεν θα κάνουμε παιδιά!

Μιλώντας σήμερα το πρωί στην εκπομπή «6 με 10» της ΕΡΤ, ούτε λίγο ούτε πολύ, υποστήριξε ότι ένα τέτοιο περιουσιακό στοιχείο δεν ανήκει στην τοπική κοινωνία αλλά στο ελληνικό δημόσιο το οποίο αυτό λαμβάνει της αποφάσεις, ενώ ανέφερε το απίστευτο επιχείρημα ότι από τις επενδύσεις εξαρτάται η επιβίωση του ελληνικού έθνους και το αν οι Έλληνες θα… κάνουνε παιδιά!!!
«Τα παιδιά μας όλα θα φύγουμε στο εξωτερικό και αυτά που έχουν φύγει δεν θα γυρίσουν ποτέ αν δεν καταφέρουμε ως χώρα να προσελκύσουμε επενδύσεις. Η προσέλκυση επενδύσεων –το λέω και προς τον δήμαρχο Βορείας Κερκύρας τον οποίο σέβομαι- είναι εθνική επιταγή τώρα. Εξαρτάται η επιβίωση του ελληνικού έθνους από αυτό! Αν θα έχουμε λεφτά να κάνουμε παιδιά, να έχουμε αεροπλάνα, να έχουμε κοινωνική συνοχή. Όλα αυτά εξαρτώνται, κύριε Δήμαρχε Βόρειας Κέρκυρας, από το αν θα προσελκυσθούν επενδύσεις. Αναμένω από την Τ.Α. Βόρειας Κέρκυρας ότι θα λήξει το θέμα αυτό όπως έχει δεσμευτεί εδώ και σειρά εβδομάδων», ανέφερε στη συνέντευξή του στην ΕΡΤ.

 

Βολές… καπιταλιστικές. Και προς το Δένδια;

Πάντως, κεκαλυμμένα, οι βολές του ενδεχομένως να κατευθύνονται και ενδοκυβερνητικά αφού έκανε λόγο για σύγκρουση τοπικών συμφερόντων αλλά και καπιταλιστικών συμφερόντων, την ώρα που είναι γνωστό ότι ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας τα τελευταία χρόνια έχει πάρει σαφή θέση κατά της επένδυσης της NCH Capital και πως σημαντικοί Ευρωπαίοι και διεθνείς επενδυτές στον τουρισμό καθώς και διάσημοι αλλά και πλούσιοι ιδιοκτήτες γης στη Βορειοανατολική Κέρκυρα, έχουν με επιστολές τους στον ίδιο τον Πρωθυπουργό καλέσει την Ελλάδα να ακυρώσει την εν λόγω επένδυση.
«Ένα μεγάλο περιουσιακό στοιχείο δεν ανήκει σε μία περιοχή, ανήκει στο ελληνικό δημόσιο εν τω συνόλω. Γνώμη να έχει και η τοπική κοινωνία, αλλά επειδή εκεί συγκρούονται και μεγάλα τοπικά συμφέροντα, δεν θέλω να πω περισσότερα, θέλω να πιστέψω ότι δεν έχουμε να κάνουμε με άλλου τύπου συγκρούσεις συμφερόντων που γίνονται στον καπιταλισμό», ανέφερε ο Υπουργός Επενδύσεων.

 

«Μου υποσχέθηκε ο Δήμαρχος»

Ο Άδωνις Γεωργιάδης επιτέθηκε κατά του Γιώργου Μαχειμάρη, υποστηρίζοντας ότι ο τελευταίος του έχει υποσχεθεί εδώ και εβδομάδες ότι θα τελειώσει το θέμα, καθιστώντας τον υπεύθυνο για το «κόλλημα» της επένδυσης: «Εγώ δεν μπορώ να διατάξω έναν δήμαρχο, οι δήμαρχοι είναι ανεξάρτητοι. Η απόφαση αυτή όμως καθυστερεί γιατί για να ψηφίσει το δημοτικό συμβούλιο θα πρέπει να τη φέρει ο δήμαρχος. Ο δήμαρχος λέει ότι θα το κάνει. Θέλω να δείξω εμπιστοσύνη ότι θα το κάνει. Αλλά, εν πάσει περιπτώσει, είναι δυνατόν ένας δήμαρχος να καθυστερεί μια τέτοια επένδυση που απασχολεί το σύνολο του ελληνικού λαού; Θα δώσω εμπιστοσύνη στο Δήμαρχο ότι αυτό που μου υποσχέθηκε, ότι θα ολοκληρωθεί την άλλη εβδομάδα, θα τελειώσει. Δεν μπορώ εγώ να πηγαίνω στο εξωτερικό και να μου λένε, όλο μας λέτε ξεκινάει και δεν ξεκινάει. Έχουμε και μια χώρα να κυβερνήσουμε!».

 

«Τυπικό το θέμα»

Μάλιστα, υποστηρίζει ότι το θέμα είναι τυπικό ενώ εκφράζει την άποψη ότι η έγκριση από το Δήμο Βόρειας Κέρκυρας είναι το μόνο που απομένει, κάτι που όμως δεν ισχύει αφού εκκρεμούν δικαστικές αποφάσεις και άλλα ζητήματα που είναι ανοικτά! «Σε αυτούς τους έξι μήνες λύσαμε όλα τα προβλήματα, βγήκαν οι άδεις και είναι έτοιμες να μπουν οι μπουλντόζες. Το μόνο που απομένει είναι το εξής: πρέπει ο Δήμος Βόρειας Κέρκυρας να εγκρίνει την υψομετρική μελέτη του έργου. Είναι τυπική η έγκριση γιατί αυτά έχουν εγκριθεί από το Υπουργείο περιβάλλοντος, αλλά, ο νόμος προβλέπει ότι η τοπική κοινωνία θα πρέπει να πει τη γνώμη της».

 

Θα αλλάξει το νόμο!

Προαναγγέλλει, δε, ότι θα υπάρξουν νομοθετικές ρυθμίσεις ώστε να μην μπορούν Αυτοδιοίκηση και προσφυγές να εμποδίζουν την εξέλιξη επενδύσεων: «Έχει ξεκινήσει μία ενδοκυβερνητική συζήτηση για αυτά τα θέματα, για να γίνει μια νομοθετική ρύθμιση ώστε να δίνει το δικαίωμα στην κυβέρνηση και το Υπουργείο να τελειώνει αυτές τις ιστορίες απέναντι στον καθένα που έχει μια άποψη».

 

Που ξέρουν οι κάτοικοι της ΒΑ Κέρκυρας από τουρισμό;

Το… «κερασάκι στην τούρτα» των απόψεων Γεωργιάδη, είναι ότι οι τουριστικές επενδύσεις δεν καταστρέφουν το περιβάλλον πουθενά στην Ευρώπη και ότι η επένδυση της NCH Capital στον Ερημίτη θα… αυξήσει την αξία των οικοπέδων της περιοχής και η ΒΑ Κέρκυρα θα βρεθεί στο επίκεντρο του διεθνούς τουριστικού ενδιαφέροντος!!! Μάλλον ο Υπουργός δεν έχει ιδέα για το status της ΒΑ Κέρκυρας, για τη σημερινή αξία της γης και των ακινήτων από το Νησάκι έως την Κασσιώπη, για το ποιοι αυτή τη στιγμή διαθέτουν γειτονικά ακίνητα με την παρθένα περιοχή του Ερημίτη και για το ποιοι αντιδρούν στην τσιμεντοποίηση από τους «επενδυτές». Ούτε, βέβαια, ότι οι περίφημες «δουλειές» που πολυδιαφημίζει στον τουρισμό, είναι μισθοί σε γαλέρες ακριβών πεντάστερων ξενοδοχείων της τάξης των 500 και 600 ευρώ, με πληθώρα παραδειγμάτων και στο νομό της Κέρκυρας…
«Οι επενδύσεις δεν έρχονται κατά των τοπικών κοινωνιών. Κάτι που θέλω να πω στους κατοίκους της Βόρειας Κέρκυρας: Όποιος σταματάει την επένδυση, έρχεται κατά των δικών σας συμφερόντων. Εσείς θα βρείτε δουλειά εκεί. Εσάς τα ακίνητα θα έχουν μεγαλύτερη αξία. Εσείς θα βρίσκεστε στο επίκεντρο του διεθνούς τουριστικού ενδιαφέροντος. Ούτε μπορεί να γίνει επένδυση που θα καταστρέφει το περιβάλλον. Αυτά είναι απόψεις ανθρώπων που δεν έχουν καταλάβει πως δουλεύει σήμερα ο τουρισμός. Πιστεύετε ότι θα μπορέσει να πουλήσει κάποιος ένα υψηλού κόστους πακέτο, να καταστρέψει τη φύση και να έχει την άλλη μέρα πελάτες;»

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ