Ο προσωρινός (;) τεχνικός των Φαιάκων, αφού αναφέρθηκε στο ματς με τη Δόξα, στη συνέχεια, υποστήριξε πως είναι θέμα διοίκησης αν θα παραμείνει στη μεγάλη ομάδα, ενώ, επεσήμανε πως οι παίκτες περνούν πολύ δύσκολα.

Συνέντευξη τύπου… εφ’ όλης της ύλης είχαμε στην αίθουσα τύπου του ΕΑΚΚ, μετά το τέλος της αναμέτρησης της Κέρκυρας με τη Δόξα. Καθώς, ο προσωρινός (;) τεχνικός των Φαιάκων αναφέρθηκε αφενός στο ματς με τους “μαυραετούς” και αφετέρου στο δικό του μέλλον στην πρώτη ομάδα. Ενώ, επεσήμανε πως για το 0-0-10 οι τελευταίοι που φταίνει είναι οι ποδοσφαιριστές.
Πιο συγκεκριμένα, ο Κώστας Χριστοφοράκης υπογράμμισε πως “σήμερα (σ.σ. την Κυριακή) ήταν το πρώτο μου παιχνίδι στον πάγκο της μεγάλης ομάδας. Η αποστολή μου, ωστόσο, τελειώνει εδώ, για μια εβδομάδα, εξάλλου, ήρθα στην ομάδα. Για το παιχνίδι με τη Δόξα, όλη την εβδομάδα, μετά τα συνεχή ανεπιτυχή αποτελέσματα, είχαμε ως σκοπό να τονώσουμε την ψυχολογία των παιδιών. Αλλάξαμε κάποια πράγματα στο σχηματισμό, στην τακτική μας, ώστε να είμαστε πιο συμπαγής. Και για ένα μεγάλο βαθμό τα καταφέραμε, όμως, δεχτήκαμε ένα κρύο γκολ, για ακόμη μια φορά, σε καίριο χρονικό σημείο, στη λήξη του ημιχρόνου, κι ενώ ως τότε δεν είχαμε απειληθεί καθόλου. Ήταν ένα κομβικό σημείο του ματς. Όπως καθοριστική ήταν κι η ευκαιρία που χάσαμε με το Βουκελάτο. Όμως, αυτή η χαμένη ευκαιρία είναι ενδεικτική της ψυχολογίας που έχουν τα παιδιά. Δεν πάει τίποτα καλά. Στο β’ μέρος ρισκάραμε, παίξαμε με δύο επιθετικούς, αλλάξαμε πάλι κάποια πράγματα, δημιουργήσαμε ευκαιρίες, και γενικά η εικόνα που αποκομίσαμε με τα παιδιά, είναι ότι ήμασταν μια ομάδα που έδειξε αγωνιστικότητα. Με τέτοια διάθεση, θα έρθουν και τα αποτελέσματα.”
Για το μέλλον του στον πάγκο της Κέρκυρας είπε: “Δεν είναι θέμα διάθεσης δικής μου αν θα παραμείνω, είναι θέμα απόφασης της διοίκησης. Από δω και πέρα, η διοίκηση θα αποφασίσει τι θέλει να κάνει. Αν θα συνεχίσουμε μαζί ή θα κάνει κάτι άλλο. Εγώ είμαι προπονητής της Κ19. Είμαι στρατιώτης της ομάδας πέντε χρόνια. Θα είμαι παρών αν μου ζητηθεί από όποιο πόστο.”

Για το 0-0-10 σημείωσε: “Οι τελευταίοι που φταίνε για όλο αυτό είναι οι ποδοσφαιριστές. Γιατί τα παιδιά περνούν πολύ δύσκολα, και εγώ το βιώνω καθημερινά. Και τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για τη στάση τους στην ομάδα.”
Ενώ, στο τέλος ο κ. Χριστοφοράκης ευχήθηκε “καλές γιορτές σε όλο τον κόσμο και για την ομάδα να σταματήσουν τα βάσανά της το 2019 και το 2020 να είναι η απαρχή καλών νέων.”

Κολιοφούκας: Κάνουμε υπομονή, τουλάχιστον έχουμε… διαμονή και φαγητό!

“Είμαστε νέοι και έχουμε ένα όνειρο. Οι συνθήκες που βρισκόμαστε είναι πολύ δύσκολες, αλλά τουλάχιστον έχουμε τα βασικά” είπε ο ποδοσφαιριστής των Φαιάκων Νίκος Κολιοφούκας για να εξηγήσει την κατάσταση που επικρατεί εν πολλοίς στην ομάδα της Κέρκυρας, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου, μετά το ματς με τη Δόξα.
Πιο συγκεκριμένα, ο νεαρός παίκτης της κερκυραϊκής ομάδας είπε στη σ/τ τα εξής:
“Η ομάδα προερχόταν από τρεις δύσκολους αγώνες, στους οποίους οι εμφανίσεις μας δεν ήταν όπως έπρεπε. Σήμερα (σ.σ. την Κυριακή με τη Δόξα), η εμφάνιση ήταν καλή, αλλά το αποτέλεσμα δεν ήταν αυτό που θέλαμε. Θα σταθώ και γω στη φάση του Βουκελάτου, αφού αν σκοράραμε, τότε θα ήταν άλλο παιχνίδι. Και μετά, για τρίτο, τέταρτο συνεχόμενο παιχνίδι δεχτήκαμε γκολ στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Είναι και θέμα απειρίας… Πρέπει να αλλάξει, όμως. Και μετά με το που μπει το πρώτο γκολ, δύσκολα φτιάχνει η ψυχολογία μας. Οι συνθήκες που δουλεύουμε, ωστόσο, είναι δύσκολες. Κι αυτή η εβδομάδα ήταν ένα μαρτύριο. Από δω και πέρα, ελπίζω κάτι να αλλάξει. Γιατί είναι κρίμα, η ομάδα να περνά τόσο δύσκολα. Εμείς κάνουμε υπομονή, είμαστε νέοι, έχουμε ένα όνειρο. Τα δίνουμε όλα. Είμαστε για 0-0-10; Oκ, ότι μπορούμε κάνουμε. Αν δεν μας θέλουν, θα μας αλλάξουν… Η εικόνα που παρουσιάζουμε πάντως είναι πολύ καλύτερη από αυτά που μας δίνουν (σ.σ. απ’ τη διοίκηση, εννοεί). Τι να πω… Τουλάχιστον έχουμε τα βασικά. Έχουμε τη διαμονή μας και το φαγητό μας.”

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ