Η κατάργηση του υπό ίδρυση τμήματος Εθνομουσικολογίας δεν θα επηρεάσει τις σπουδές, την αποφοίτηση και τα επαγγελματικά δικαιώματα του τμήματος Τεχνολογία Ήχου και Μουσικών Οργάνων, υπογραμμίζουν σε κοινή τους ανακοίνωση τα μέλη της Προσωρινής Συνέλευσης του Τμήματος Εθνομουσικολογίας του Ιονίου Πανεπιστημίου.

 

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν, υπογραμμίζουν ότι ως μέλη της προσωρινής διοίκησης, θα φροντίσουν ώστε να γίνει κάθε απαραίτητη διαδικασία για την ολοκλήρωση των σπουδών τους στο πρώην ΤΕΙ Λήξουρίου, το οποίο επρόκειτο να μετασχηματιστεί σε τμήμα ΑΕΙ ενταγμένο στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο.
Χωρίς να πάρουν θέση υπέρ ή κατά της κατάργησης του εν λόγω τμήματος, καθησυχάζουν τους σπουδάζοντες αναφέροντας ότι οι εξαγγελίες περί αναστολής της λειτουργίας του Τμήματος Εθνομουσικολογίας, δεν θα επηρεάσουν την εκπαιδευτική λειτουργία του προγράμματος του πρώην τμήματος ΤΕΙ ούτε και θα επιφέρουν αλλαγές στο καθεστώς επαγγελματικής αποκατάστασης.Η ανακοίνωση

Σύμφωνα με τις προβλέψεις του Ν. 4559/2018, το πρόγραμμα σπουδών «Τεχνολογία Ήχου και Μουσικών Οργάνων» (ΤΗΜΟ), όπως αυτό είχε οριστεί κατά την λειτουργία του καταργηθέντος ομότιτλου Τμήματος του πρώην Τ.Ε.Ι. Ιονίων Νήσων, υλοποιείται διδακτικά από το Τμήμα Εθνομουσικολογίας του Ιονίου Πανεπιστημίου, ήδη από το προηγούμενο διδακτικό έτος 2018-2019.
Μέχρι και σήμερα, το Τμήμα Εθνομουσικολογίας μεριμνά για την ποιοτική λειτουργία του προγράμματος ΤΗΜΟ, με όρους (απασχόληση μελών Δ.Ε.Π. του πρώην Τμήματος Τ.Η.Μ.Ο., πρόσληψη ακαδημαϊκών υποτρόφων, εργαστηριακές υποδομές και εγκαταστάσεις) απολύτως αντίστοιχους με αυτούς βάσει των οποίων το πρόγραμμα σπουδών διδασκόταν προ της 1ης Οκτωβρίου 2018, ημερομηνία κατά την οποία το πρώην Τ.Ε.Ι. Ιονίων Νήσων
ενσωματώθηκε στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο.
Τα μέλη της Συνέλευσης του Τμήματος Εθνομουσικολογίας, με πλήρη σεβασμό προς τους φοιτητές και με επίγνωση των ιδιαιτεροτήτων που έχουν διαμορφωθεί από το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, καταβάλουν κάθε δυνατή και σύννομη προσπάθεια ούτως ώστε οι φοιτητές του Προγράμματος ΤΗΜΟ να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους και να αποκτήσουν τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες που θα τους βοηθήσουν να ανταποκριθούν πλήρως στις απαιτήσεις του επαγγέλματός τους. Παράλληλα, δηλώνουν κατηγορηματικά ότι οι πρόσφατες εξαγγελίες περί αναστολής της λειτουργίας του Τμήματος Εθνομουσικολογίας, δεν επηρεάζουν κατά οποιονδήποτε τρόπο την εκπαιδευτική λειτουργία του Προγράμματος, και δεν επιφέρουν αλλαγές στο καθεστώς επαγγελματικής αποκατάστασης των αποφοίτων του. Είναι δε σαφές, ότι τα μέλη της Συνέλευσης του Τμήματος, εναρμονισμένα με τις διατάξεις του αναμενόμενου νομοσχεδίου που θα ορίζει το ακριβές καθεστώς αναστολής λειτουργίας, θα πράξουν ότι είναι δυνατό για την διασφάλιση της συνεχούς και απροβλημάτιστης εκπαίδευσης του φοιτητών.

Οι υπογράφοντες

Την ανακοίνωση υπογράφουν τα μέλη της Προσωρινής Συνέλευσης του Τμήματος Εθνομουσικολογίας:
Καθηγητής Δήμος Δημητριάδης, Πρόεδρος ΤΜΕΘ
Καθηγητής Ιωσήφ Παπαδάτος, Αντιπρύτανης Ι.Π.
Καθηγητής Ανδρέας Φλώρος, Κοσμήτορας ΣΜΟΤ
Αναπληρωτής Καθηγητής Ευστάθιος Μακρής, Πρόεδρος ΤΜΣ
Αναπληρωτής Καθηγητής Ανδρέας Μνιέστρης
Επίκ. Καθηγητής Κωνσταντίνος Καρδάμης
Επίκ. Καθηγητής Μηνάς Εμμανουήλ

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ