Ο τουριστικός κόσμος φοβάται για απάντηση της Ε.Ε. σε ενδεχόμενη εφαρμογή της απόφασης των Συντηρητικών αν ξαναπάρουν την κυβέρνηση στη Βρετανία.

 

Ηλεκτρονική άδεια, στο πρότυπο των ΗΠΑ, θα πρέπει να έχουν εξασφαλίσει οι Ευρωπαίοι πολίτες που θα εισέρχονται στη Βρετανία, μετά το Brexit, σύμφωνα με τις προεκλογικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης των Συντηρητικών, που υπόσχονται και με αυτό τον τρόπο να βελτιώσουν την ασφάλεια των συνόρων της χώρας, εάν κερδίσουν τις εκλογές.Αμοιβαιότητα;

Μία τέτοια εξέλιξη αναμένεται να επιφέρει αμοιβαιότητα από την Ε.Ε., με αποτέλεσμα να υπάρξει σοβαρό ζήτημα στην ροή εισερχόμενου τουρισμού από τη Μ. Βρετανία προς τις χώρες της Ευρώπης και, κυρίως, στις μεσογειακές χώρες μεταξύ αυτών και την Ελλάδα.

Με visa και βιομετρικό διαβατήριο!

Η υπουργός Εσωτερικών, Πρίτι Πατέλ, παρουσίασε το νέο πρόγραμμα απαλλαγής από την υποχρέωση βίζας (ETA, Ηλεκτρονική Άδεια Ταξιδιού), που θα εφαρμοστεί για τους Eυρωπαίους πολίτες, και θα απαιτεί, εκτός των άλλων, τη χρήση βιομετρικού διαβατηρίου, και όχι απλά την ταυτότητα, όπως ισχύει σήμερα, ενώ θα τους ζητείται να συμπληρώνουν μία ηλεκτρονική αίτηση, τουλάχιστον τρεις μέρες πριν ταξιδέψουν, μαζί με κάποιο ποσό πληρωμής.
Με τον τρόπο αυτό, υποστηρίζει η κυβέρνηση, θα μπορούν οι υπεύθυνοι ασφαλείας να ελέγχουν τις αφίξεις και να σταματούν ενδεχόμενους κινδύνους που απειλούν τη χώρα. Σύμφωνα, εξάλλου, με τις προεκλογικές τους δεσμεύσεις, υπόσχονται ότι θα συγκεντρώνουν περισσότερες πληροφορίες και για αγαθά που μεταφέρονται στη Βρετανία, έτσι ώστε να αποτραπεί το λαθρεμπόριο, κάτι που θα εξοικονομήσει κατά τους υπολογισμούς της περίπου 5 δισ. λίρες τον χρόνο από τους χαμένους φόρους.

 

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ/ΜΠΕ

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Αναρωτηθηκαμε ποτε εαν τα συμφεροντα της Γερμανικης πια Ευρωπης ειναι και συμφεροντα της χωρας μας?Ο τουρισμος ειναι η βαρυα βιομηχανια της χωρας μας και απο τους καλυτερους και παλιοτερους πελατες μας οι Βρετανοι!Σε περιπτωση που τους επιβληθει βιζα αμεσως οι ανταγωνιστικες χωρες θα τρεξουν να προσφερουν το αντιθετο,οπως ηδη το κανουν με αλλες χωρες.Και δεν ειναι μονο ο τουρισμος,αυτο το οποιο τα ΜΜΕ μυρικαζουν συνεχως περι ευρωπαικης αλληλεγγυης και ευρωπαικης οικογενειας στη πραξη εχει μηδενιστει!Η σταση των Ευρωπαιων στα προβληματα του μεταναστευτικου και των Ελληνο-Τουρκικων σχεσεων ειναι τρανο παραδειγμα!Καλο ακουγεται να ειμαστε Ευρωπαιοι,αλλα ακομα καλυτερο να εχουμε και σχεσεις με αλλες χωρες που να ειναι πρωτιστως συμφερουσες για τη χωρα μας και οχι για να χαιδευουμε αυτια στις Βρυξελες και το Βερολινο!!!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ