Αυτό το Σάββατο, 21 Δεκεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι, στο Πλους Βιβλιοπωλείο-Καφέ, ο αφηγητής Βαγγέλης Συμπόνης, μοιράζεται παραμύθια για τους σκανταλιάρηδες Καλικάντζαρους!

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ενημερωτικό:

Τι κι αν είναι κατεργάρηδες, σκανταλιάρηδες, πειραχτήρια, άτακτοι, φωνακλάδες, που τρέχουν γύρω-γύρω, με τα παραμύθια μας θα τους ξεγελάσουμε και δε θα πειράξουν κανέναν μας.
Μα ποιοι είναι οι Καλικάντζαροι ; Α! Είναι κατεργάρηδες που κρύβονται όλο το χρόνο βαθιά στη γη και ροκανίζουν το δέντρο της ζωής της γης. Μα τούτες τις μέρες, από την παραμονή των Χριστουγέννων μέχρι και των αγιασμό των υδάτων, φοβούνται μην τους πέσει στο κεφάλι η γη και βγαίνουν στην επιφάνεια. Μπορεί να θέλουν να νομίζουν ότι είναι ο φόβος και ο τρόμος, μα εμείς με τα παραμύθια μας θα τους ξετρυπώσουμε έναν-έναν, από τους αλευρόμυλους, τα γεφύρια, τα τρίστρατα και τα μονοπάτια, τις σοφίτες και τις σκοτεινιές και δε θα τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί !
Μα πότε θα ησυχάσουμε ; Μόλις περάσει το δωδεκαήμερο, θα ξαναχωθούν στη γη και θα βρουν το δέντρο που την κρατά, ακέραιο. Τότε, θα ξαναπιάσουν το πριόνι, μέχρι να έρθει πάλι η παραμονή των Χριστουγέννων του επόμενου έτους, για να τους πειράξουμε με τα παραμύθια μας !
Η αφήγηση απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες, με όρεξη και αγάπη για γέλιο, φαντασία και καλή χαρά !
Θα μοιραστούμε παραμύθια της ελληνικής λαϊκής και παγκόσμιας παράδοσης, που με τις σκανταλιές, την αγωνία, τη δράση, τα απρόοπτα, τη χαρά, την επιμονή, το δίκιο και την αγάπη ερχόμαστε πιο κοντά με τα παραμύθια, αλλά κυρίως μεταξύ μας!

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Ονομάζομαι Βαγγέλης Συμπόνης. Ζω και εργάζομαι στην Κέρκυρα.
Η αγάπη μου για τη χαρά που φέρνει το παραμύθι, με οδήγησε στο να σπουδάσω δίπλα σε καταξιωμένους δασκάλους και παραμυθάδες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Σταδιακά το περιεχόμενο της εκπαίδευσης μου άρχισε να διευρύνεται και στη συνέχεια να εξειδικεύεται στη σχέση του παραμυθιού με τις ιστορικές μνήμες, τα προσωπικά βιώματα, τη ξενιτιά, τον αφηγηματικό παραδοσιακό στοίχο, τη μετανάστευση, τη προσφυγιά, το ψυχικό τραύμα, τη στιγμιαία αφήγηση, το σωματικό θέατρο, το κουκλοθέατρο, την ποίηση, τη δημιουργική γραφή κ.α.
Αφηγούμαι στα ελληνικά και στα αγγλικά μύθους, θρύλους, παραμύθια, βιωματικές ιστορίες και ιστορικά γεγονότα. Έχω συμμετάσχει σε καλλιτεχνικές, εκπαιδευτικές εκδηλώσεις και φεστιβάλ, ενώ διοργανώνω πολύ συχνά παραστάσεις αφήγησης, θεματικές δράσεις και εκπαιδευτικές δράσεις για παιδιά προσχολικής ηλικίας, πρόσφυγες, θεραπευτικές κοινότητες κ.α. Με πρωτοβουλία μου και σε συνεργασία με το επιστημονικό προσωπικό λειτουργεί αφηγηματική κοινότητα στον ΟΚΑΝΑ Κέρκυρας, σε ορισμένα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και σύντομα αλλού.
Αφηγούμαι ιστορίες από την παγκόσμια προφορική παράδοση, την παγκόσμια λογοτεχνία και βιογραφία, σε ανθρώπους μικρούς και μεγάλους, σε χώρους κλειστούς και ανοιχτούς, οπουδήποτε η δύναμη των παραμυθιών ενώνει, ανακουφίζει, χαροποιεί, ενδυναμώνει, αποκαλύπτει, προσφέρει.

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ