Επ’ ευκαιρία της 28ης του Οκτώβρη ο καθείς με το «αφήγημα» του! Eτσι δεν υπάρχει πλέον η ενοχλητική ιστορία και μάλιστα αιματοβαμμένη και ο φασιστικός εχθρός θα ξεθωριάσει σε: «… ακραίες φωνές του λαϊκισμού που επιδιώκουν να δυναμώσουν, που ο ατομικισμός και η αποξένωση μαστίζουν την ανθρωπότητα…» και συνεχίζοντας δίνουν και την συνταγή της σωτηρίας: «είναι πιο κρίσιμο από ποτέ να αναβιώσουμε αξίες, όπως η αυταπάρνηση, ο αλτρουισμός και η αλληλεγγύη…»
Σύμφωνα λοιπόν με αυτό το «αφήγημα» της υπουργού παιδείας Κεραμέως, ο ελληνικός λαός στο Αλβανικό μέτωπο πάλεψε προκειμένου να εμφυσήσει στους ιταλούς φασίστες του Μουσολίνι τις αξίες τις «αυταπάρνησης, του αλτρουισμού και της αλληλεγγύης…» Τέτοιου είδους «αφηγήσεις» είναι ευνόητο γιατί δεν αναφέρουν λέξη περί φασιστών και ναζιστών και πολύ περισσότερο που αγνοούν τον ηρωικό αντιστασιακό αγώνα που ακολούθησε ενάντια στους γερμανούς κατακτητές και τους ντόπιους συνεργάτες τους…

Πανηγυρικά «αφηγήματα» που εκτιμούν πως η αντιφασιστική εποποιία του ελληνικού Λαού στα βουνά της Αλβανίας δεν ήταν τίποτε παραπάνω από μια ανθρωπιστική εξόρμηση! Αυτό υποστήριξε η υφυπουργός εργασίας Μιχαηλίδου αναφέροντας ότι «η εθνική εορτή μας θυμίζει όσο ποτέ τις αξίες της κοινωνικής προσφοράς και του εθελοντισμού…» Συνήθη κατωρθώματα δηλαδή Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων! Όσα τέτοια ειπώθηκαν σε πανηγυρικούς και καταγράφηκαν και όσα άλλα ακόμα πέρασαν ασχολίαστα, δεν οφείλονται σε έλλειψη κάποιας στοιχειώδους ιστορικής γνώσης. Άκομψα και χονδροειδώς σερβιρισμένα οπωσδήποτε, αλλά πάντα ενταγμένα στη γραμμή Βορίδη που πρόσφατα δήλωνε την ανάγκη να υπάρξει στρατηγική ήττα των ιδεών της αριστεράς!Παρά τις προσπάθειες για αλλοίωση της ιστορικής αλήθειας και την διαχρονική συστηματική απόκρυψή της από όλες ανεξαιρέτως τις μεταπολεμικές κυβερνήσεις, αυτή είναι ακόμα ζωντανή και τους ταράζει! Η όποια στρατηγική ήττα των ιδεών της κινηματικής αριστεράς, κατά την άποψή τους δεν είναι μπορετή δίχως το «κάψιμο της ιστορίας»! Το κάψιμο βιβλίων και οι εξόντωση συγγραφέων παράδοσή τους σε ακραίες ιστορικές περιόδους… Σε περιόδους «νηνεμίας» αφαιρούν τη Νεότερη και Σύγχρονη Ιστορία από την Γ’  Λυκείου και την αντικαθιστούν με «αφηγήσεις» που αντιμάχονται το «λαϊκισμό» βαφτίζοντας έτσι ό,τι τους ενοχλεί. Έτσι η Θεσσαλονίκη δεν απελευθερώθηκε στις 30 Οκτωβρίου 1944 ύστερα από πολυαίμακτες μάχες του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, αλλά οι Γερμανοί… «αποχώρησαν από μόνοι τους και μετά εισήλθαν στην πόλη οι αντιστασιακές ομάδες»! Από «αφήγηση» ντόπιου βουλευτή , ο οποίος απαίτησε μάλιστα να: «ανασχεδιασθεί η δομή της γιορτής ώστε να μην αποτελεί αυτή μονόλογο της αριστεράς…»

Και στο διαδίκτυο φιλοκυβερνητικά και ακροδεξιά σάιτ εξέφρασαν τη χολερική αγανάκτησή τους κατά της ΕΡΤ για το αφιέρωμα στην απελευθέρωση της Αθήνας: «Ως πότε θα ανεχόμαστε τους αριστερούς μονολόγους του ΕΑΜ;» Δικαιολογημένος ο θυμός τους, αφού λείπει παντελώς ένας τηλεοπτικός διάλογος μεταξύ ταγματασφαλιτών, γερμανοτσολιάδων, ράλληδων και μαυραγοριτών , εθνικοφρόνων… πατριωτών. Ώρα λοιπόν να δώσουν επιτέλους απεριόριστο τηλεοπτικό χρόνο σ’ όσους επιζώντες ακόμα προκειμένου να περιγράψουν με κάθε λεπτομέρεια το πώς φορώντας την κουκούλα του χαφιέ έδειχναν με το δάκτυλο τους υποψήφιους για εκτέλεση πατριώτες…

Στη Νέα Φιλαδέλφεια 10 κορίτσια μπήκαν ανάμεσα στη ροή της μαθητικής παρέλασης από σχολεία του Δήμου και έδωσαν μια δική τους διάσταση, περπατοχορεύοντας συμβολικά! Περισσότερο όμως από το «χορό» τους, το μανιφέστο που κυκλοφόρησαν «χόρεψε» το μυαλό του όποιου προσεχτικά το διάβασε, γιατί δείχνει ότι πίσω από το «Monty Python» υπάρχει γνώση, άποψη και θέση… Και όσο για τους λάβρους επικριτές πως τα κορίτσια μόλυναν την ιερότητα της επετείου, σ’ αυτούς απαντάει ο Μάνος Χατζηδάκης: «Για άλλη μια φορά νίκησαν οι Χίτες, οι κουτσαβάκηδες, οι ταγματασφαλίτες, οι βασανιστές και οι μέλλοντες Μιχαλόπουλοι και οι Κουρήδες. Αυτή είναι η 28η Οκτωβρίου…»

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ