Με σημαντική συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου εργατοτεχνιτών οικοδόμων και συναφών επαγγελμάτων Κέρκυρας, την Πέμπτη.

Εισήγηση από τη πλευρά του Δ.Σ έκανε ο Πρόεδρος Νίκος Θεοφύλακτος, αναφέρθηκε στη σημαντική παρακαταθήκη των δυο απεργιακών μαχών στις 24 Σεπτέμβρη και στις 2 Οκτώβρη, τη δυναμική περιφρούρηση στο μεγαλύτερο εργοτάξιο του νησιού στο αεροδρόμιο «Ι. Καποδίστριας» όπου δεν έπεσε σφυριά, τον αντίκτυπο που είχε στο κλάδο, στη συνέχεια αναφέρθηκε στο περιεχόμενο του αναπτυξιακού νόμου σε σχέση με το χτύπημα που προβλέπει στα εργατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα, τέλος πρότεινε το σχεδιασμό δράσης του επόμενου διαστήματος.
Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Γραμματέας του Δ.Σ Γιάννης Λασθιωτακης κάνοντας συνολική αναφορά στη νέα αντιασφαλιστικη επίθεση που έχει προαναγγείλλει η κυβέρνηση, τι προβλέπει το «νέο Ασφαλιστικό» και πως 30 χρόνια τώρα υλοποιείται διαδοχικά από τις αστικές κυβερνήσεις, το ρόλο του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού έτσι όπως εκφράζεται και από το διασπαστικό σωματείο τεχνικών έργων, υποσκάπτοντας την ενότητα των εργατών του κλάδου έτσι ώστε να αντιμετωπίσουν πιο αποτελεσματικά την αντιασφαλιστικη λαίλαπα. Τέλος κάλεσε σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση που διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας το Σάββατο 30 Νοέμβρη στις 10 το πρωί στην πλατεία Ανουντσιάτα.
Ακολούθησε ζωντανή συζήτηση και τέθηκε έντονος προβληματισμός για μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα της παρέμβασης του σωματείου, την οργάνωση περισσότερων οικοδόμων κυρίως μεταναστών όπου αποτελούσαν και τη πλειοψηφία της συνέλευσης, επίσης εκφράστηκε έντονη ανησυχία για την άσχημη κατάσταση που επικρατεί στα γιαπιά, την ανασφάλιστη εργασία, την έλλειψη ελέγχων για μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.
Η Γενική συνέλευση ψήφησε ομόφωνα ψήφισμα αλληλεγγύης στους εργαζόμενους της Αλβανίας για το πλήγμα που δέχτηκαν από τον πρόσφατο καταστροφικό σεισμό καλώντας σε συγκέντρωση τροφίμων, ειδών πρώτης ανάγκης και φαρμάκων τα οποία θα αποσταλούν στους πληγέντες της γειτονικής χώρας.

Ψήφισμα Γενικής Συνέλευσης 28 Νοε 2019
Σύνδεσμος Εργατοτεχνιτών Οικοδόμων και συναφών επαγγελμάτων Κέρκυρας
Ο Σύνδεσμος Εργατοτεχνιτών Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Κέρκυρας εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων από τον καταστροφικό σεισμό που χτύπησε την Αλβανία.
Εκφράζουμε ταυτόχρονα τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μας στους συναδέλφους μας οικοδόμους Αλβανούς μετανάστες, που εργάζονται στη χώρα μας και έχουν υποστεί ζημιές στις περιουσίες τους, τόσο οι ίδιοι όσο και συγγενικά τους πρόσωπα.
Οι εργαζόμενοι της Ελλάδας γνωρίζουν από πρώτο χέρι ότι η αντισεισμική θωράκιση καθώς και το σύνολο των λαϊκών προβλημάτων αντιμετωπίζονται από τις κυβερνήσεις μόνο με μεγάλα και παχυλά λόγια.
Ζούμε σε μια εποχή που υπάρχουν όλα τα επιστημονικά και τεχνικά μέσα έτσι ώστε να μην θρηνούμε χιλιάδες ζωές σε κάθε φυσική καταστροφή. Η «ανάπτυξη» τους όμως δεν χωράει τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες.
Δυναμώνουμε τον αγώνα και απαιτούμε μέτρα ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος για τις εργατικές λαϊκές οικογένειες από τις συνέπειες τέτοιων καταστροφών. Άμεσα να στηριχθούν οι πληγέντες με ευθύνη του κράτους.
Ο Σύνδεσμος εκφράζει την έμπρακτη αλληλεγγύη του και καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου σε συγκέντρωση τροφίμων, ειδών πρώτης ανάγκης και φαρμάκων, τα οποία θα αποσταλούν στους πληγέντες της γειτονικής χώρας.
Η συγκέντρωση των ειδών θα γίνεται καθημερινά στα γραφεία του Σωματείου στο Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας (Σαμάρα 6 – 2ος όροφος) 6 με 8 το απόγευμα.

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ