Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η προσέλευση των Κερκυραίων στους Αγίους Δέκα, την Κυριακή το πρωί.

Δεκάδες οικογένειες, πρόσκοποι, νηπιαγωγείο, μικροί, μεγάλοι, χάρηκαν τη μοναδική θέα από τα 600μ και τη ξενάγηση που είχαν την ευκαιρία να κάνουν στις εγκαταστάσεις του Radar.
Η λειτουργία του συστήματος Radar, η χρήση του, οι διαδικασίες της πτήσης και της προσέγγισης των αεροσκαφών στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας, οι αυτοματισμοί, οι νέες τεχνολογίες που μπαίνουν σε χρήση, αλλά και το μετεωρολογικό radar του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ήταν μερικά από όσα μπόρεσαν να δουν από κοντά οι επισκέπτες μας.

Με αφορμή τη μεγάλη συμμετοχή, ο Σύλλογος Υπαλλήλων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας αναφέρει πως «είμαστε ιδιαίτερα ευχαριστημένοι, βλέποντας τα χαρούμενα πρόσωπα όλων όσων είδαν από κοντά το radar σε λειτουργία και ενημερώθηκαν για όσα γίνονται για την Ασφάλεια των πτήσεων. Ιδιαίτερα βέβαια τα παιδιά, που με αυτή την επίσκεψη είχαν την ευκαιρία να διευρύνουν τους ορίζοντές τους.
Ευχαριστούμε όλους όσους επέλεξαν να περάσουν το κυριακάτικο πρωινό τους δημιουργικά και ευχάριστα.
Ελπίζουμε την επόμενη χρονιά, στο Radar Open Day 2020, να γίνουμε ακόμα καλύτεροι, έχοντας ήδη αποκομίσει εμπειρίες απο τις πρώτες δύο εκδηλώσεις»

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Η πρωτοβουλία του Συλλόγου Υπαλλήλων ΥΠΑ Κέρκυρας, ενός ιστορικού Σωματείου, δείχνει το δρόμο του Συνδικαλισμού, στα πλαίσια του κοινωνικού του ρόλου και της εξωστρέφειας που πρέπει να τον διακρίνει, με δράσεις ενημέρωσης και κατανόησης του έργου, της ευθύνης και της προσφοράς των εργαζομένων της ΥΠΑ στην κοινωνία που τον περιβάλλε και όχι μόνο. Μ αυτή την έννοια, δεν είναι μόνο αξιέπαινη, αλλά και παράδειγμα και απόδειξη για όσους με ευκολία απαξιώνουν τον Συνδικαλισμό και τον δημόσιο χαρακτήρα κρατικών δομών, όπως η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας. Το Σωματείο αυτό αναπτύσσει και δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης, όπως η ανά 6μηνο αιμοδοσία, σε συνεργασία με το Νοσοκομείο Κέρκυρας κ.α. Αξίζουν συγχαρητήρια στον πρόεδρο και στα μέλη του Δ.Σ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ