Εντός των ημερών η ανακοίνωση για το νέο Διοικητή. Περισσότερες από 15 οι αιτήσεις για τη θέση. Εκ νέου υποψήφιος ο Φ. Κακαβίτσας, αλλά και ο διοικητής του Νοσοκομείου Φιλιατών Σπ. Δερδεμέζης. Γνωστά κερκυραϊκά ονόματα στο «παιχνίδι».

 

 

Οσονούπω κληρώνει για τον εκλεκτό που θα αναλάβει τη θέση του Διοικητή στο Νοσοκομείο Κέρκυρας. Σύμφωνα με τα έως τώρα γνωστά, οι τοποθετήσεις έπρεπε να είχαν ήδη γίνει τέλη Οκτωβρίου με αρχές Νοεμβρίου (εξαιρουμένων εκείνων που λήγει η θητεία τους στο τέλος του έτους). Η χαρακτηριστική καθυστέρηση, προφανώς, οφείλεται και στις αλλαγές στο σύστημα της επιλογής, αφού καταργήθηκε η συνέντευξη και πλέον καίριο ρόλο έχει η Επιτροπή Αξιολόγησης που θα καταθέσει μια λίστα με τους επικρατέστερους στον Υπουργό Υγείας για την τελική επιλογή. Αυτά, αφού προηγουμένως έχει γίνει το τελικό ξεκαθάρισμα των αιτήσεων.

 

Περιζήτητη η 6η ΥΠΕ

Μεγάλο το ενδιαφέρον για τις διοικήσεις των νοσοκομείων της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας (Πελοποννήσου, Δ. Ελλάδας και Ιονίων Νήσων) με αποτέλεσμα να έχουν κατατεθεί 224 αιτήσεις για τις μόλις 17 θέσεις Διοικητών και Αναπληρωτών Διοικητών στα Νοσοκομεία. Μάλιστα η «δική» μας υγειονομική περιφέρεια τερματίζει δεύτερη σε προτίμηση, μετά από εκείνη της Αττικής, συγκεντρώνοντας περισσότερες αιτήσεις ακόμη και από τα Νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης.

 

Ποιοι ενδιαφέρονται

Αίτηση κατέθεσε καταρχήν ο νυν Διοικητής του Νοσοκομείου Κέρκυρας Φοίβος Κακαβίτσας, επιθυμώντας παραμονή στα καθήκοντά του. Στα συν η επιτυχημένη θητεία, στα μείον ότι δεν είναι … «γαλάζιος». Ενδιαφέρον και από τον διοικητή του Νοσοκομείου Φιλιατών Σπύρο Δερδεμέζη που η επιθυμία του για θητεία σε μεγαλύτερο Νοσηλευτικό Ίδρυμα ήταν γνωστή. Ο ίδιος διετέλεσε ένα φεγγάρι και αναπληρωτής διοικητής στο Νοσοκομείο της Κέρκυρας μέχρι τον διορισμό Κακαβίτσα (για 7 περίπου μήνες το 2016).

Ο πρ. Δήμαρχος Λευκιμμαίων και οδοντίατρος Αλέξανδρος Γαρδικιώτης είναι ανάμεσα στους διεκδικητές όπως και ο γνωστός γιατρός (παθολόγος) και στέλεχος της «γαλάζιας» παράταξης Αλέκος Πουλής. Αίτηση λένε οι πληροφορίες ότι έχει καταθέσει και η ιατρός κα. Κουρή (όχι η Όλγα Κουρή, η γνωστή μαιευτήρας – γυναικολόγος) αλλά και ο Γιώργος Μάμαλος, αυτοδιοικητικό στέλεχος της παράταξης του Γιάννη Τρεπεκλή.

Αιτήσεις έχουν κατατεθεί, όπως αναμενόταν άλλωστε, και από επιστήμονες εκτός Κερκύρας ενώ τελικά και παρά την αυξανόμενη φημολογία των προηγουμένων ημερών ο πρ. Περιφερειάρχης κ. Σπύρου, δεν εξεδήλωσε ενδιαφέρον για τη θέση.

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ