Οργάνωση Ημερίδας από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου.

Αναλυτικά:
Το Τμήμα Ιστορίας του Ιονίου Πανεπιστημίου, στο πλαίσιο του έργου εδαφικής συνεργασίας Interreg V-A Ελλάδας – Ιταλίας 2014-2020 με τίτλο «Αλιεία και Πολιτιστική Κληρονομιά, Ταυτότητα και Τοπικές Συμμετέχουσες Κοινωνίες» (‘Fisheries and Cutlural Heritage, Indentity and Participated Societies’, ακρωνύμιο «FISH&CHIPS»), διοργανώνει την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2019 ημερίδα με τίτλο «Παράκτια Περιβάλλοντα της Κέρκυρας, Πολιτιστική Κληρονομιά και Τοπικές Κοινωνίες». Στόχος της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση για τις θεματικές και τα αποτελέσματα της έρευνας που υλοποιείται στο πλαίσιο του έργου FISH & C.H.I.P.S., καθώς και η ανταλλαγή απόψεων με φορείς που δραστηριοποιούνται σε θέματα του παράκτιου περιβάλλοντος ως φυσικό και πολιτισμικό αγαθό.
Η ημερίδα θα διεξαχθεί στο κτήριο του Τμήματος Ιστορίας του Ιονίου Πανεπιστημίου (Αμφιθέατρο 1) την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2019 στις 9:30 π.μ.
Στις εργασίες της ημερίδας θα συμμετάσχουν εισηγητές από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κέρκυρας, το Πανεπιστήμιο της Foggia, την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και το ΚΠΕ Κέρκυρας, αλλά και εξειδικευμένοι επιστήμονες και συνεργάτες, οι οποίοι θα αναφερθούν μέσα από μία διαχρονική και διεπιστημονική οπτική σε ποικίλες θεματικές που σχετίζονται με την παράκτια πολιτιστική κληρονομιά της Κέρκυρας και του Ιονίου, την ιστορική διασύνδεση των τοπικών κοινωνιών με την αλιεία και τους θαλάσσιους πόρους, καθώς και σε δράσεις που συμβάλλουν στην υιοθέτηση βιώσιμων λύσεων για την ανάδειξη και προστασία του μοναδικού παράκτιου οικοσυστήματος της Νότιας Κέρκυρας.
Πληροφορίες: Κωνσταντίνος Σμπόνιας, Αν. Καθηγητής (e-mail: [email protected]). Ανδρέας Καπετάνιος, Επ. Καθηγητής (e-mail: [email protected]).ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ