Δελτίο τύπου για το «επεισόδιο αστυνομικής βίας στο νοσοκομείο Κέρκυρας» όπως το χαρακτηρίζει, εξέδωσε η Ομάδα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ. Σε αυτό καταδικάζει το περιστατικό, ζητά την άμεση καταδίκη του απ’ την ηγεσία της αστυνομίας και το Υπουργείο ενώ κλείνει με ημερομηνία 14/11/67, θέλοντας προφανέστατα να δείξει πως πρόκειται για ενέργεια που παραπέμπει στα χρόνια της Χούντας.

Το πλήρες δελτίο τύπου αναφέρει:Η Ομάδα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας, με κατηγορηματικό τρόπο καταδικάζει την αυταρχική συμπεριφορά, αστυνομικού οργάνου σε βάρος νοσηλευτή της του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας.

Μετά από εισαγγελική παραγγελία για εξέταση από Ψυχιάτρους πολίτη φερόμενου με Ψυχική νόσο, ο συγκεκριμένος αστυνομικός απαίτησε την εισαγωγή του ασθενούς στο κλειστό τμήμα των οξέων περιστατικών της Ψυχιατρικής Κλινικής χωρίς να έχει γίνει πρώτα εκτίμηση από τους ιατρούς του τμήματος. Ο αστυνομικός, έσπρωξε την κλειστή πόρτα του κλειστού/Ελεγχόμενου τμήματος, απώθησε τον νοσηλευτή βάρδιας και εισήλθε, αγνοώντας επιδεικτικά τον κανονισμό, αλλά κυρίως τα δικαιώματα των ασθενών με Ψυχικές Παθήσεις.

Είναι προφανές ότι ο αστυνομικός πήρε αυτολεξεί τα λόγια του Άδωνι “Ως υπουργός, πολιτικός και πολίτης, σας λέω ότι θα ήθελα να δω την Αστυνομία να σπάει την πόρτα στο βίντεο και να μπαίνει.”, αλλά και του συναδέλφου του και εως πρόσφατα στελέχους του κυβερνώντος κόμματος και, που δήλωνε δημόσια“ ΕΜΕΙΣ είμαστε το Κράτος”. Μετά τον καταιγισμό καταστολής που δέχονται πανελλαδικά διάφορες κοινωνικές ομάδας (νεολαίοι, μετανάστες κοκ), μετά τις πρόσφατες εφόδους της αστυνομίας σε καφενεία, σινεμάδες, κέντρα διασκέδασης κ.ο.κ. κανείς δε μπορεί να μιλήσει για μεμονωμένο περιστατικό.

Δεν αναρωτιόμαστε πόσο πιο δεξιά μπορεί να πάει αυτή η κυβέρνηση. Το βιώνουμε καθημερινά. Το περιστατικό αυτό και καθώς 5 μέρες αργότερα, παραμένει να υπάρχει σιγή ιχθύος από τις προϊστάμενες αρχές της αστυνομίας για αυτό, αποδεικνύει ότι η πολιτική ηγεσία δεν σέβεται τα δικαιώματα των ψυχικά ασθενών και μάλιστα νοσηλευομένων, 2 εκ των οποίων εξαιτίας του περιστατικού, αναγκαστικά μεταφέρθηκαν σε άλλα τμήματα/δομές και ακόμα 2 εκ των οποίων περιορίστηκαν.

Ζητούμε την άμεση καταδίκη του περιστατικού από την ηγεσία της αστυνομίας και του υπουργείο προστασίας του πολίτη, αλλά και την επιβολή κυρώσεων στον εμπλεκόμενο.

Ομάδα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας
Κέρκυρα 14/11/1967

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ