Ένα ακόμα τμήμα το οποίο κλείνει ως μη βιώσιμο, ανεπαρκές και χωρίς υποδομές και προετοιμασία η Υπουργός Παιδείας, είναι αυτό της Περιφερειακής Ανάπτυξης που αποτελεί συνέχεια του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Ιονίων στη Λευκάδα. Όπως αποκαλύπτει σήμερα το Corfupress.com, πρόκειται για ένα τμήμα με κτίρια, συμφωνία με το Δήμο για ανέγερση καινούριου, εγκαταστάσεις, εργαστήρια και… φοιτητές, αφού βασίζεται στα υπό απορρόφηση τμήματα του τοπικού ΤΕΙ…

 Το Τμήμα Περιφερειακής Ανάπτυξης, το οποίο επρόκειτο να ξεκινήσει το ακαδημαϊκό του πρόγραμμα την περίοδο 2020-2021, «πατούσε» πάνω στο πρώην Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Λευκάδας, στο οποίο υπάρχουν ακόμα φοιτητές!

Από την ίδρυσή του, το νέο Τμήμα Περιφερειακής Ανάπτυξης ενσωμάτωσε και εκτελεί το Πρόγραμμα Σπουδών του πρώην Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του πρώην Τ.Ε.Ι. Ιονίων Νήσων, μέχρι την αποφοίτηση των πρόσφατων εισακτέων του ακαδημαϊκού έτους 2018-19.
Άγνωστο είναι τι θα γίνει με τους ήδη φοιτούντες στο εν λόγω τμήμα, αφού με την αναστολή μετατροπής του στο τμήμα του Ιονίου Πανεπιστημίου, ο κύκλος σπουδών είναι «στον αέρα» μέχρι την ολοκλήρωση της φοίτησής τους!

 

Το τμήμα του ΤΕΙ

Το (πρώην) Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων ιδρύθηκε το 2013 και είχε δύο εισαγωγικές κατευθύνσεις με ξεχωριστό αριθμό εισακτέων:
Διοίκησης Επιχειρήσεων, που προσφέρει μέσα από τον επιστημονικό και ακαδημαϊκό θεματικό της πεδίο σπουδές στη διοίκηση επιχειρήσεων εστιάζοντας στη δημιουργία οικονομικού και τεχνικού υπόβαθρου και ταυτόχρονα προσφέρει εξειδικευμένες, σύνθετες και σημαντικές γνώσεις στους τομείς του μάρκετινγκ, του δικαίου, της πληροφορικής και της βιώσιμης ανάπτυξης.

Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας, που καλύπτει τόσο σε ερευνητικό, όσο και σε εκπαιδευτικό επίπεδο σχεδόν όλα τα επιμέρους πεδία του κλάδου του Τουρισμού παρέχοντας μια σειρά άμεσα συναφών διδασκόμενων μαθημάτων στο προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών
Το νέο τμήμα του Ιονίου Πανεπιστημίου, παράλληλα με τη διεύρυνση του αντικειμένου ώστε να αποκτήσει χαρακτηριστικά προγράμματος σπουδών ενός ΑΕΙ, περιελάμβανε και τα αντικείμενα του τμήματος ΤΕΙ διασφαλίζοντας τόσο τη συνέχεια όσο και την αποφυγή εκκίνησης από μηδενική βάση…

 

Οι υποδομές υπάρχουν

Άλλωστε, το πρώτο διάστημα επρόκειτο να χρησιμοποιηθούν οι ήδη υπάρχουσες και σύγχρονες κτιριακές και εργαστηριακές υποδομές. Οι αίθουσες όπου διδάσκονται και σήμερα τα θεωρητικά μαθήματα βρίσκονται στη συμβολή των οδών Φιλοσόφων και Τζεβελέκη στο κέντρο της πόλης της Λευκάδας, όπου στο δεύτερο όροφο του κτηρίου υπάρχουν 6 αίθουσες που οι φοιτητές μπορούν να παρακολουθήσουν τις διαλέξεις των μαθημάτων που πραγματοποιούνται βάση του ωρολογίου προγράμματος.
Τα εργαστήρια βρίσκονται στην οδό Καποδιστρίου 11. Στον δεύτερο όροφο του κτιρίου αυτού, υπάρχουν πέντε αίθουσες, όπου οι φοιτητές μπορούν να παρακολουθήσουν τα εργαστηριακά μαθήματα που πραγματοποιούνται βάση του ωρολογίου προγράμματος.

 

Συμφωνία για νέο κτίριο

Από το σχεδιασμό του εν λόγω τμήματος το 2018, συμφωνήθηκαν με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και δρομολογήθηκαν οι διαδικασίες για την μεταφορά του τμήματος τα αμέσως επόμενα χρόνια, σε νέο ιδιόκτητο κτίριο που έχει παραχωρηθεί από το Δήμο Λευκάδας στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο (το κτήριο του πρώην Κέντρου Νεότητας). Οι εργασίες μετασκευής του κτιρίου επρόκειτο να ξεκινήσουν μέσα στο χειμώνα, ενώ εκεί επρόκειτο να μεταφερθούν οι διοικητικές υπηρεσίες, τα γραφεία των καθηγητών, τα εργαστήρια, οι αίθουσες διδασκαλίας και κάθε άλλη δραστηριότητα του Τμήματος.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων έκλεισε διότι δεν είχε υποδομές (ανατρέξτε στην πρόταση της Επιτροπής Γαβρόγλου του Νοεμβρίου του 2017). Τώρα ξαφνικά προέκυψαν και υποδομές; Αιδώς!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ