Επί ποδός κινητοποιήσεων βρίσκονται πλέον οι εργαζόμενοι στο Μουσείο Αχίλλειο, μετά την αιφνιδιαστική καρατόμηση των προϊσταμένων προσωπικού και λογιστηρίου της υπηρεσίας από την κυβέρνηση, ως «τιμωρία» για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το μνημείο.

 

Την ίδια ώρα, η διοίκηση της ΕΤΑΔ (Εταιρία Τουριστικών Ακινήτων του Δημοσίου) επιχειρεί να αποτινάξει από πάνω της τις δικές της ευθύνες καθώς, παρά τα υπερκέρδη που αποκομίζει από τα εισιτήρια κάθε χρόνο το Αχίλλειο (τα οποία αγγίζουν τα 3 εκ. ευρώ!), επιστρέψει «ψίχουλα» για τις ανάγκες συντήρησης και αναβάθμισής του, παρά τις ενημερώσεις (προφορικές και έγγραφες) που συνεχώς οι υπηρεσίες του μουσείου κάνουν προς την εταιρία του Δημοσίου. 

Μόνο η διοίκηση της ΕΤΑΔ δεν έχει ευθύνες…

Μάλιστα, ερωτηματικά προκαλεί το ότι η απόφαση της διοίκησης του ΕΤΑΔ για την καρατόμηση προϊσταμένων αφορά τον προϊστάμενο προσωπικού και τον προϊστάμενο λογιστηρίου (!) και όχι τον επικεφαλής της τεχνικής υπηρεσίας, που έχει ουσιαστικά την ευθύνη της συντήρησης της εγκατάστασης!
Ήδη οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν τρίωρη προειδοποιητική στάση εργασίας ενώ στο «τραπέζι» έχει τεθεί η πρόταση για κατ΄ αρχήν 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση, την ώρα που σήμερα κατέφτασε εσπευσμένα κλιμάκιο της ΕΤΑΔ στην Κέρκυρα να να προχωρήσει σε αυτοψία στο χώρο.

Και από πίσω, ιδιώτες;

Στελέχη του συνδικαλιστικού οργάνου των εργαζομένων, πάντως, εκφράζουν τον έντονο προβληματισμό τους για το «μπαράζ» δημοσιευμάτων και ρεπορτάζ αθηναϊκών μέσων ενημέρωσης σε μία χρονική στιγμή που δεν υπήρχε κάποια συγκεκριμένη αφορμή, έχοντας πλέον ερωτηματικά για ενδεχόμενες σκοπιμότητες από την έκταση της δημοσιότητας.
Το Αχίλλειο αποτελεί ένα νεοκλασσικό μνημείο με τεράστια κέρδη κάθε χρόνο και δεν είναι λίγες οι φορές τις τελευταίες δεκαετίες που πληροφορίες φέρουν πολιτικά πρόσωπα να σκέφτονται ακόμα και παραχώρηση δραστηριοτήτων και χρήσης σε ιδιώτες «πακέτο» με τη συντήρηση και το προσωπικό…

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ